KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ


 Του οργανισμού μας τα παράξενα

Γιατί το παγωτό μας προκαλεί πονοκεφάλους; Πού οφείλεται ο λόξυγκας; Και τι ακριβώς συμβαίνει όταν χασμουριόμαστε και τα αυτιά μας κάνουν «κλακ»; Όλες οι παράξενες, και συνήθως ακίνδυνες, συμπεριφορές του σώματός μας, εξηγούνται...Απολαμβάνετε το παγωτό σας μια μέρα με καύσωνα και ξαφνικά σας πιάνει πονοκέφαλος. Ανεβαίνετε σε μεγάλο υψόμετρο και ακούτε ένα χαρακτηριστικό «κλακ» στα αυτιά σας. Ξυπνάτε από όνειρο και συνειδητοποιείτε ότι δεν μπορείτε να κουνήσετε το πόδι σας. Οι παράξενες συμπεριφορές του σώματός μας μπορεί να μοιάζουν ανησυχητικές, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εντελώς ακίνδυνες. Ιδού τι συμβαίνει όταν μας πιάνει λόξυγκας, ή όταν πετάει το μάτι, και πότε πρέπει να ανησυχήσετε. 
Κεφάλι… παγωτό:
Αυτό που αποκαλούμε «πονοκέφαλο του παγωτού» συμβαίνει όταν κάτι κρύο αγγίξει τα νεύρα του ουρανίσκου, προκαλώντας το πρήξιμο των αιμοφόρων αγγείων στο μπροστινό τμήμα του κεφαλιού. Αυτό το απότομο πρήξιμο είναι που προκαλεί τον πονοκέφαλο. Για να τον αποφύγετε, μια απλή λύση είναι να τρώτε το παγωτό –ή οτιδήποτε παγωμένο– πιο αργά.
Ίλιγγος:
Αν ξαφνικά όλα γύρω σας γυρίζουν, πιθανότατα αυτό που σας συμβαίνει είναι ίλιγγος. Θα τον ξεχωρίσετε εύκολα από την ζαλάδα, κατά την οποία νιώθετε ασταθείς εσείς, αλλά δεν βλέπετε (για την ακρίβεια, δεν νομίζετε ότι βλέπετε) οτιδήποτε γύρω σας να κινείται. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι η μερική απώλεια ακοής, η δυσφορία στο αυτί και οι ασυνήθιστες κινήσεις των ματιών. Ο ίλιγγος οφείλεται συχνά σε προβλήματα του εσωτερικού του αυτιού, ή σε νευρολογικές παθήσεις. Μπορεί, δε, να διαρκέσει από λίγα λεπτά μέχρι αρκετές ώρες. Η θεραπεία του εξαρτάται από την αιτία που τον προκαλεί.
Πόδια ή χέρια που «κοιμούνται»:
Δεν είναι ακριβώς μούδιασμα, είναι αυτή η παράξενη αίσθηση ότι το χέρι ή το πόδι σας «κοιμάται» και δεν μπορείτε να το κουνήσετε. Αυτή η προσωρινή και ακίνδυνη αίσθηση προκαλείται από συνεχή πίεση στα νεύρα, η οποία μπλοκάρει την μετάδοση μηνυμάτων στον εγκέφαλο, που είναι κανονικά η δουλειά των νεύρων. Η θεραπεία είναι απλή: απλά αλλάζετε θέση, και υπομένετε λίγα «τσιμπηματάκια» που θα νιώσετε καθώς τα νεύρα αρχίζουν να επανέρχονται.
Λόξυγκας:
Ο λόξυγκας είναι μία ανεξέλεγκτη σύσπαση του διαφράγματος –του αναπνευστικού μυ κάτω από τα πνευμόνια. Οι αιτίες που τον προκαλούν είναι ποικίλες και μπορεί να περιλαμβάνουν το ότι φάγατε ή ήπιατε πολύ, το ότι φάγατε πολύ γρήγορα, ή απλά το ότι στραβοκατάπιατε. Συνήθως ο λόξυγκας σταματάει μόνος του, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε και μερικά γιατροσόφια όπως το να κρατήσετε την αναπνοή σας ή να πιείτε γρήγορα ένα ποτήρι νερό, για να τον ξεφορτωθείτε.

Ξεβουλώνοντας… αυτιά:
Όλοι το έχουμε κάνει, στο αεροπλάνο ή στο αυτοκίνητο καθώς αλλάζουμε υψόμετρο και νιώθουμε τα αυτιά μας βουλωμένα: είτε χασμουριόμαστε, είτε κλείνουμε τη μύτη και φυσάμε μέχρι να ακούσουμε το χαρακτηριστικό «κλακ». Αυτό που στην πραγματικότητα κάνουμε είναι να εξισορροπούμε την πίεση στο εσωτερικό και το εξωτερικό του τυμπάνου, η οποία αλλάζει μαζί με το υψόμετρο. Το «κλακ» είναι η ένδειξη ότι μία σάλπιγγα που ενώνει το εσωτερικό του αυτιού με το πίσω μέρος του λαιμού ανοίγει, απελευθερώνοντας πίεση.
Κράμπα στη γάμπα:
Ο μυς της γάμπας κάνει έναν σπασμό που μπορεί να κρατήσει από λίγα δευτερόλεπτα μέχρι μερικά λεπτά –και ο οποίος πονάει πολύ. Στα αγγλικά, το σύμπτωμα είναι γνωστό ως Charley Horse και οφείλεται συνήθως σε αφυδάτωση, υπερκόπωση του συγκεκριμένου μυ (από έντονο περπάτημα, πχ), ερεθισμό των νεύρων ή έλλειψη ορισμένων μετάλλων, όπως του ασβεστίου και του κάλιου. Για να ανακουφίσετε τον πόνο, δοκιμάστε να περπατήσετε για λίγο, ή να τεντώσετε τον μυ. Αν οι κράμπες επιμένουν, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.
Μάτι που πετάει:
Μπορείτε να συνεχίσετε να ρωτάτε τον διπλανό σας ποιο μάτι πετάει και να πιστεύετε ότι θα συναντήσετε κάποιον, όπως λέει η λαϊκή παράδοση. Το πέταγμα του ματιού δεν είναι σε καμία περίπτωση ανησυχητικό –όσο εκνευριστικό κι αν είναι. Προκαλείται κατά κύριο λόγο από άγχος, κούραση, κόπωση του ματιού, ξηροφθαλμία, υπερβολική δόση καφεΐνης, ενώ οι πιο επίμονες περιπτώσεις προκαλούνται από νευρολογικές διαταραχές, όπως το σύνδρομο Tourette. Συνήθως οι σπασμοί σταματούν μόνοι τους, αλλά αν επιμένουν και σας ενοχλούν, ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει θεραπεία με Botox.
Μαύροι κύκλοι:
Τα «μάτια του ρακούν» οφείλονται είτε σε κούραση είτε στο… προχωρημένο της ηλικίας. Η έλλειψη ύπνου κάνει το δέρμα χλωμό, δίνοντας έμφαση στους μαύρους κύκλους, ενώ με τα χρόνια το δέρμα γύρω από τα μάτια γίνεται πιο λεπτό, κάνοντας τις δυσχρωμίες πιο εμφανείς. Κάποιες φορές, οι μαύροι κύκλοι οφείλονται σε αλλεργίες, ενώ και η κληρονομικότητα παίζει τον ρόλο της στην εμφάνισή τους.
Υπερβολική τριχοφυΐα:
Ο νούμερο ένα εφιάλτης των γυναικών, συνήθως δεν είναι ανησυχητικός. Η υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο και το σώμα αφορά περίπου το 5% των γυναικών, και μπορεί να είναι γενετική ή να οφείλεται σε σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, χαρακτηριστικό του οποίου είναι το πλεόνασμα ανδρογόνων, είτε ανδρικών ορμονών, στο γυναικείο σώμα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η υπερβολική τριχοφυΐα μπορεί να οφείλεται σε όγκους που εκκρίνουν ορμόνες. Η θεραπεία της τριχοφυΐας εξαρτάται από την αιτία που την προκαλεί, και περιλαμβάνει συνήθως ηλεκτρόλυση, ορμονικές θεραπείες και επεμβάσεις με laser.
Δυσχρωμίες στα νύχια:
Περίπου το 50% των προβλημάτων στα νύχια οφείλονται σε μυκητιάσεις. Το πρασινωπό χρώμα οφείλεται στο βακτήριο pseudomonas και θεραπεύεται εύκολα με αντιβιοτικά. Το κίτρινο χρώμα είναι συχνά ένδειξη μυκητίασης. Το σκούρο κόκκινο, το μωβ και το μαύρο είναι απλά αίμα που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο από τραυματισμό. Οι αλλαγές στα χρώματα μπορεί επίσης να σχετίζονται με φαρμακευτικές θεραπείες, ή να είναι σημάδι για πιο ανησυχητικές παθήσεις. Αν έχετε αμφιβολίες, συμβουλευτείτε ένα γιατρό.
otherside.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: