KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO
- ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
- Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
- ΑΡΘΡΑ--
- ΕΛΛΑΔΑ--
- ΥΦΗΛΙΟΣ--
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
- ΑΠΟΨΕΙΣ--
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
- ΠΑΙΔΕΙΑ--
- ΙΣΤΟΡΙΑ--
- ΜΟΥΣΙΚΗ--
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
- Μ.Μ.Ε--
- ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
- BLOGS--
- ΔΙΑΦΟΡΑ--
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
- ΥΓΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Κυριακή 22 Ιουλίου 2012
7 τροφές που διώχνουν το στρες και σου φτιάχνουν τη διάθεση
Σε έχει επηρεάσει η μαυρίλα της… περιρρέουσας ατμόσφαιρας και η
οικονομική κρίση; Μην το βάζεις κάτω. Δες 7 γευστικές και πολύ
ευεργετικές τροφές που θα σου φτιάξουν τη διάθεση.
- Zυμαρικά
Εκτός από τη νοστιμιά τους, τα ζυμαρικά έχουν και μια ακόμα ιδιότητα:
βοηθούν τον εγκέφαλο να συνθέσει ευκολότερα σεροτονίνη (ορμόνη που
ελέγχει τη διάθεση δρώντας ως αντικαταθλιπτικό). Και αυτό γιατί τα
ζυμαρικά (όπως και τα δημητριακά ολικής άλεσης, οι πατάτες και άλλα)
είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, που διατηρούν πιο σταθερό το
σακχάρο του αίματος και εμποδίζουν τις απότομες αυξομειώσεις των
επιπέδων ενέργειας.
- Μαύρη σοκολάτα
Ακόμα και μια μπουκιά μαύρης σοκολάτας θα διώξει την ένταση και τα
αρνητικά συναισθήματα, ύστερα από μια δύσκολη μέρα. Και αυτό γιατί είναι
πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και σε τρυπτοφάνη, που μεταβολίζεται
σε σεροτονίνη (ορμόνη που συνδέεται με τη βελτίωση της διάθεσης).
Περιέχει, επίσης, σημαντικές ποσότητες σεληνίου και μαγνησίου, που σε
κάνουν να νιώθεις καλύτερα. Τώρα το καλοκαίρι, απόλαυσε ένα δροσιστικό
παγωτό, από μαύρη σοκολάτα.
- Ξηροί καρποί
Oι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο, μέταλλο που ηρεμεί το
νευρικό σύστημα, επειδή μπλοκάρει την εισαγωγή διεγερτικών ερεθισμάτων
στον εγκέφαλο. Έρευνες δείχνουν ότι το στρες, αλλά και η πάροδος της
ηλικίας μειώνει την ποσότητα μαγνησίου που έχει ο οργανισμός μας, με
αποτέλεσμα να αυξάνονται σημαντικά οι ορμόνες του στρες, προκαλώντας
εκνευρισμό, αφού ουσιαστικά εμποδίζουν το μυϊκό σύστημα να χαλαρώσει.
- Πουλερικά
Τα πουλερικά και ιδιαίτερα η γαλοπούλα είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη,
ένα αμινοξύ που συμβάλει στην παραγωγή σεροτονίνης και “ανεβάζει” τη
διάθεση. Να προσέχεις πάντα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, να
μαγειρεύεις πολύ καλά τα πουλερικά, για να απομακρύνεις κάθε ενδεχόμενο
να πάθεις σαλμονέλα.
- Σπαράγγια
Εκτός από πολύ νόστιμα, τα σπαράγγια είναι και πολύ ευεργετικά για
τον οργανισμό και τη διάθεσή σου. Είναι μια πολύ καλή πηγή φυλικού
οξέος, που βελτιώνει τη διάθεση. Δοκίμασέ τα ψητά, σκέτα ή με ελαφριά
σάλτσα άπαχου γιαουρτιού. Θα τα λατρέψεις.
- Αυγά
Καταρχάς έχουν βιταμίνη B 12 που είναι σημαντική για την υγεία των
νευρικών κυττάρων. Η έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης προκαλεί
ευερεθιστότητα (τσαντίζεσαι εύκολα δηλαδή) κατάθλιψη και κακή διάθεση.
Μην υπερβάλλεις όμως. Δυο αυγά την ημέρα είναι αρκετά.
- Μέλι
Περιέχει βιταμίνη Β, σίδηρο, μαγγάνιο και 181 άλλα στοιχεία που
ρίχνουν τα επίπεδα του στρες. Το μέλι είναι από τις πιο καλές, σούπερ
τροφές που πρέπει να συνηθίσεις να τρως καθημερινά αν θέλεις να δουλεύει
ο οργανισμός σου “ρολόι”.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου