KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012


Τα 10 καλύτερα μιας δροσερής αναπνοής


Το top 10 της δροσερής αναπνοής (6)
Το στόμα περιέχει εκατομμύρια βακτήρια. Στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότερα βακτήρια εγκατεστημένα στο στόμα σας πάρα κύτταρα σε ολόκληρο το σώμα. Και αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: δυσάρεστες οσμές.
Αν και το κάπνισμα είναι ο πρώτος παράγοντας που έρχεται στο μυαλό αναλογιζόμενοι την άσχημη αναπνοή, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συνάδουν σε αυτό. Για να αποφύγετε λοιπόν, τη δυσάρεστη αναπνοή, ορίστε 10 τρόποι ιδανικοί και… μυρωδάτοι.

1.Μην ξεχνάτε το οδοντικό νήμα.
Το top 10 της δροσερής αναπνοής (3)
Το να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα είναι το ιδανικό και απομακρύνει τα υπολείμματα φαγητού που προκαλούν τη δυσοσμία. Αλλά αν δεν χρησιμοποιείτε και το οδοντικό νήμα, κάνετε στην ουσία μισή δουλειά. Οι τροφές που αποθηκεύονται ανάμεσα από τα δόντια είναι κύριοι αίτιοι της άσχημης αναπνοής. Η καλύτερη άμυνα είναι βούρτσισμα τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα και μετά εντατική χρήση του οδοντικού νήματος.

2. Βουρτσίστε και τη γλώσσα
Το top 10 της δροσερής αναπνοής (4)
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι κάποια βακτήρια που βρίσκονται στην άκρη της γλώσσας, κοντά τον λαιμό, στην ουσία προστατεύουν από την δυσάρεστη αναπνοή. Ωστόσο υπάρχουν και κάποια που παράγουν μία έντονη οσμή όσο πολλαπλασιάζονται. Το σκληρό εξωτερικό περίβλημα της γλώσσας είναι πηγή εστίασης νεκρών κυττάρων, υπολειμμάτων φαγητού, βακτηριδίων και υποπροϊόντων βακτηριδιακής πέψης. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν σημαντικά σε μία λιγότερο δροσερή αναπνοή. Άρα μην ξεχνάτε ότι και η γλώσσα χρειάζεται το βούρτσισμα της.

3. Θυμηθείτε το οδοντικό διάλυμα
Το top 10 της δροσερής αναπνοής (5)
Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, επειδή δεν μιλάτε, ούτε τρώτε αλά και ούτε πίνετε νερό, η παραγωγή σάλιου στο στόμα μειώνεται. Αποτέλεσμα αυτού: άσχημη πρωινή αναπνοή. Το νερό ιδιαίτερα λόγω του οξυγόνου που περιέχει, λειτουργεί ως αντιβακτηριδιακός παράγοντας, κάνοντας την έκκριση σιέλου ακόμα πιο έντονη. Για την πρωινή ειδικά αναπνοή ένας καλός τρόπος είναι να χρησιμοποιείτε οδοντικό διάλυμα το οποίο θα «ξυπνήσει» τους σιελογόνους αδένες και θα προσφέρει δροσερή και φρέσκια αναπνοή.

4. Μην επαναπαύεστε στις …καραμέλες μέντας
Το top 10 της δροσερής αναπνοής (6)
Το να βασίζεστε σε μέντες για να καλύψετε την δυσοσμία της αναπνοής σας είναι σα να βάζετε άρωμα για να μην κάνετε μπάνιο. Μπορεί να λειτουργήσει για λίγο αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελεί μόνιμη λύση. Οι μέντες δεν μπορούν να «σκοτώσουν» τα βακτήρια που προκαλούν την άσχημη αναπνοή και έτσι είναι μόνο λύση…ανάγκης. Επιπλέον, η άσχημη αναπνοή ενδέχεται να προκαλείται από κάποια ιατρική «ανωμαλία» και η μέντα δεν μπορεί, φυσικά, να αντικαταστήσει μία επίσκεψη στον γιατρό σας.

5. Μήπως τρώτε νόστιμες …δυσοσμίες;
Το top 10 της δροσερής αναπνοής (7)
Μπορεί το σκόρδο και το κρεμμύδι να «κατηγορούνται» για τη δυσοσμία του στόματος αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν ένα σωρό φαγητά που προκαλούν μία δυσάρεστη αναπνοή. Για παράδειγμα το κρέας. Τα υπολείμματα που μένουν στο στόμα, συνήθως παραμένουν στη γραμμή των ούλων αλλά και ανάμεσα από τα δόντια, και έχουν την «κακιά συνήθεια» να δημιουργούν βακτήρια. Οι δίαιτες μάλιστα με υψηλή πρωτεΐνη και χαμηλούς υδατάνθρακες αν και ιδανική για ένα καλλίγραμμο σώμα, δε βοηθούν καθόλου μία δροσερή αναπνοή.

6. Προσέξτε τι πίνετε
Το top 10 της δροσερής αναπνοής (8)
Τα υγρά που καταναλώνετε, είτε είναι αλκοολούχα είτε οινοπνευματώδη είτε τίποτα από τα δύο, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την δυσοσμία της αναπνοής. Η κατανάλωση όξινων ποτών, οινοπνεύματος, καφέ και αναψυκτικών, απελευθερώνουν ενώσεις στο αίμα, που με τη σειρά τους προκαλούν δυσοσμία. Επιπλέον, τα όξινα ροφήματα μειώνουν το επίπεδο του pH στο στόμα, γεγονός που επιτρέπει στα βακτήρια να αναπτυχθούν και να απελευθερώσουν πτητικές ενώσεις θείου, που μυρίζουν, όπως ένα …χαλασμένο αβγό.

7. Κλασικά…γιατροσόφια
Το top 10 της δροσερής αναπνοής (9)
Πράσινο τσάι, μαϊντανός και φυτικά μυρωδικά ενδείκνυνται για μία δροσερή και φρέσκια αναπνοή. Το πράσινο τσάι μάλιστα έχει αντιβακτηριδιακή δράση που καταπολεμά τα μικρόβια που αναπτύσσονται στο στόμα. Αν προσθέστε και ένα ξυλάκι κανέλας, λόγω των αιθέριων ελαίων που περιέχει, βοηθά ακόμα περισσότερο σε μία δροσερή αναπνοή. Την ίδια δράση έχουν η μέντα, ο βασιλικός, ο μαϊντανός, ο κόλιαντρος και ο άνηθος, που απελευθερώνουν αιθέρια έλαια όταν τα μασάτε. Τα επίπεδα υψηλής χλωροφύλλης που περιέχουν μάλιστα, βοηθούν ενάντια της κακοσμίας και μακροπρόθεσμα.

8. Φρουτένια….μυρωδιά
Το top 10 της δροσερής αναπνοής (10)
Αν το κρέας, που προαναφέρθηκε ευθύνεται για την άσχημη αναπνοή, δεν ισχύει το ίδιο για άλλα τρόφιμα. Τα φρούτα, λόγω της βιταμίνης C, που περιέχουν «καταστρέφουν» τα βακτήρια του στόματος και μαζί με αυτά και τις δυσάρεστες οσμές.
Τα ωμά φρούτα και τα λαχανικά, όπως το σέλερι, το καρότο και το μήλο είναι επίσης πολύ καλές εναλλακτικές για να ολοκληρώσετε ένα γεύμα, επειδή βοηθούν στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων φαγητού από το στόμα σας ενώ παράλληλα «τονώνουν» την έκκριση σιέλου.

9. Ξεχάστε το τσιγάρο
Το top 10 της δροσερής αναπνοής (1)
Γνωστό και χιλιοειπωμένο: τα τσιγάρα ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος της κακοσμίας του στόματος. Απελευθερώνουν ένα «κοκτέιλ» χημικών μέσα στο στόμα και παράλληλα δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για στοματικές μολύνσεις και ασθένειες. Εκτός αυτού, ευθύνονται για τη συσσώρευση πλάκας στα δόντια, κάνοντας την περιοχή «παράδεισο» των βακτηριδίων. Και μην ξεχνάτε ότι το τσιγάρο προκαλεί ξηροστομία, δημιουργώντας ιδανική «τοποθεσία» για να αναπτυχθούν τα αναερόβια βακτήρια.

10. Οδοντίατρος: ο καλύτερος φίλος
Το top 10 της δροσερής αναπνοής (2)
Αν δεν έχετε φάει …σκόρδο για έξι μήνες, δεν πίνετε όξινα ποτά, δεν είστε και καπνιστής αλλά παρ’ όλα αυτά έχετε άσχημη αναπνοή καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας. Δυστυχώς μία από τις πιο διαδεδομένες αιτίες που η δυσοσμία του στόματος επιμένει, είναι η έλλειψη σωστής ιατρικής φροντίδας.
Για τους περισσότερους, δύο φορές το χρόνο αρκεί. Για άλλους όμως ίσως να χρειάζονται και οι διπλάσιες επισκέψεις. Εξάλλου, η επαγγελματική αφαίρεση πλάκας και ο σωστός καθαρισμός «χτυπάει» το πρόβλημα της κακοσμίας της αναπνοής στη ρίζα του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: