KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΦΘΗΝΗ ΠΗΓΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


Λεβήτες θέρμανσης ιόντων



ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΙΟΝΤΩΝ


Οι  λέβητες  θέρμανσης ιόντων είναι εναλλακτικό σύστημα θέρμανσης από τη θέρμανση  με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, παραδοσιακή ηλεκτρική θέρμανση. Η πηγή ενέργειας για θέρμανση ιόντων είναι ηλεκτρική ενέργεια, ωστόσο, η νέα τεχνολογία καθιστά πολύ οικονομική.
 
Η διαδικασία της θέρμανσης ιόντων στο λέβητα πραγματοποιείται σε βάρος της αγωγιμότητας ιόντων. Θετικά και αρνητικά ιόντα κινούνται τα αντίστοιχα ηλεκτροδία, ενώ παρέχει θερμική ενέργεια.



 
 
Γιατί να επιλέξετε Λέβητες  Θέρμανσης Ιόντων
αντί για  λέβητες θέρμανσης με πετρέλαιο, παραδοσιακή ηλεκτρική θέρμανση, θέρμανση με ξύλο, κλπ;
 
1. Η εγκατάσταση του συστήματος είναι πολύ φθηνότερη από οποιαδήποτε εγκατάσταση θέρμανσης με  πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.
 
2. Πολύ μικρό μέγεθος το μόνο που χρειάζεστε είναι 1 m2 (τετραγωνικό) στον τοίχο του σπιτιού σας για την εγκατάσταση του συστήματος. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη θέση το χώρο, ούτε  χώρος αποθήκευσης για το πετρέλαιο, το ξύλο, δεν χρειάζονται ειδικό χώρο όπου να εγκαταστήστε τη συσκευή.
 
3. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον , οχι ξανά  καπνό, οχι ξανά  μυρωδιά πετρελαίου στο σπίτι.

4. Γρήγορή  εγκατάσταση - οι ειδικοί μας χρειάζονται μόνο περίπου 5 ώρες για να εγκαταστήσουν το σύστημα στο σπίτι σας. Θα έρθουν  το πρωί και θα έχετε ζεστό σπίτι το απόγευμα.

5. ΦΤΗΝΟ στην εκμετάλλευση
- είναι πολύ φθηνότερα στην εκμετάλλευση από θέρμανσης με πετρέλαιο.
6. Ο λέβητας  θέρμανσης ιόντων είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με οποιαδήποτε υπάρχουσα εγκατάσταση θέρμανσης, είτε πρόκειται για καλοριφέρ, fan coil ή θερμαινόμενο δάπεδο. Θα εγκαταστήσουμε το σύστημα σε μόνο 5 ώρες και αντικαταστήσουμε το νερό στο σύστημά σας με υγρά για θερμάνση ιόντων.
7. Είναι δυνατόν να συνδυαστούν στο σπίτι σας με οποιαδήποτε υπάρχουσα εγκατάσταση για θέρμανση και με fan coil θα δροσίσει το σπίτι σας το καλοκαίρι



 

ΠΩΣ και ΠΟΣΑ χρήματα μπορείς να κερδίζεις χρησιμοποιώντας τον Λέβητα Θέρμανσης Ιόντων «ION HEATER»?


Τα συστήματα θέρμανσης ιόντων διανέμονται ήδη στην Ελλάδα για αρκετούς μήνες . Ο καθένας ενδιαφέρεται για το βασικά ερωτήματα ΠΩΣ και ΠΟΣΑ χρήματα μπορώ να εξοικονομήσω με αυτό το νέο σύστημα θέρμανσης.


Πρώτα θα απαντήσουμε στο ΠΩΣ μπορώ να εξοικονομήσω:


-η διαδικασία της θέρμανσης στον λέβητα θέρμανσης ιόντων είναι εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη συσκευή θέρμανσης. Η διαδικασία θέρμανσης γίνεται με αγωγιμότητα ιόντων. Θετικά και αρνητικά ιόντα του μεταφορέα θερμότητας κινούνται στα αντίστοιχα ηλεκτρόδια, ενώ παρέχει θερμική ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος που ο λέβητας θέρμανσης ιόντων μπορεί να παράγει θερμότητα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μπορείτε να έχετε το καλοριφέρ σας ζεστό σε μερικά λεπτά. Είναι πολύ πιο γρήγορο από κάθε άλλο «παλιάς »γενιάς θερμαντικού συστήματος.


-κατά την εγκατάσταση του λέβητα θέρμανσης ιόντων «ION HEATER», δεν χρειάζεται να αλλάξετε τα καλοριφέρ σας, σωλήνες, κλπ. Οι ειδικοί μας θα εγκαταστήσουν τον λέβητα θέρμανσης ιόντων και θα το συνδέσουν στο ήδη υπάρχον σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σας. Αν θέλετε, μπορείτε να λειτουργήσετε τα ήδη υπάρχοντα συστήματα θέρμανσης (πετρέλαιο, pellet, φυσικό αέριο, κλπ.) παράλληλα με το σύστημα θέρμανσης ιόντων «ION HEATER». Θα εγκαταστήσουμε τον λέβητα θέρμανσης ιόντων «ION HEATER» και θα αντικαταστήσουμε το νερό από τα θερμαντικά σώματα σας, με ένα ειδικό υγρό οικολογικό που φυλάει από τη ρύπανση τους σωλήνες και τα θερμαντικά σώματα. Αυτό το υγρό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης-είτε πρόκειται για πετρέλαιο, pellet ή φυσικό αέριο.


Τώρα θα απαντήσουμε στο ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ:


Ας πάρουμε ένα παράδειγμα τυπικού μέσου σπιτιού στην Ελλάδα- σπίτι 120 τμ και έναν λέβητα νερού 120 λίτρα. Αν έχετε καυστήρα πετρελαίου στο σπίτι σας, τότε κατά μέσο όρο , κατά τη διάρκεια του χειμώνα (5 μήνες), χρειάζεστε περίπου 2,5 τόνοι πετρελαίου θέρμανσης (για 10 ώρες λειτουργίας την ημέρα). Αν πάρουμε μέση τιμή αυτή τη στιγμή (30.05.2011) ευρώ 0,92 / λίτρο, τότε είναι περίπου 2300 ευρώ ή 460 ευρώ το μήνα.


Τώρα ας δούμε πόσο θα πληρώσει χρησιμοποιώντας τον λέβητα θέρμανσης ιόντων «ION HEATER». Ένα σπίτι 120 τμ με 120 λίτρα λέβητα νερού, θα χρειαστεί έναν λέβητα θέρμανσης ιόντων μοντέλο 6-9 με μέγιστη κατανάλωση 9 KW , σε λειτουργία. Ωστόσο, η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ είναι στο γεγονός ότι ο λέβητας θέρμανσης ιόντων «ION HEATER» δεν λειτουργεί και καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια όλη την ώρα. Κατά μέσο όρο λειτουργεί μόνο ¼ έως 1/3 του χρόνου θέρμανσης - αυτό σημαίνει ότι κάθε ώρα λειτουργίας, «καταναλώνει» πραγματικά ηλεκτρική ενέργεια μόνο 15-20 λεπτά. Έτσι η πραγματική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι 9 KW διαιρούμενο από 3 , 9:3=3 KW ΑΝΑ ΩΡΑ = 0,39 ΕΥΡΩ. Αν υπολογίσουμε το ίδιο για 10 ώρες λειτουργίας, όπως παραπάνω για τον καυστήρα πετρελαίου, τότε είναι 117 ευρώ το μήνα ( ευρώ 0,13 / 1 KW ).


Έτσι, τώρα μπορούμε να απαντήσουμε στο –ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ μπορείτε να εξοικονομήσετε- για ένα σπίτι 120 τμ εξοικονομείτε ΕΥΡΩ 343 το μήνα!

ΛΕΒΗΤΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΙΟΝΤΩΝ

Πλεονεκτήματα των λέβητων θέρμανσης ιόντων:
  • μικρό μέγεθος (για την εγκατάσταση ενός λέβητα χρειάζεστε 1 τετραγωνικό μέτρο στον τοίχο σε οποιοδήποτε δωμάτιο),
  • αθόρυβη λειτουργία,
  • η δυνατότητα του προγραμματισμού λειτουργίας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας η οποία μειώνει το κόστο για τη θέρμανση,
  • γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση του λέβητα ιόντων,
  • την απουσία της καύσης και, κατά συνέπεια, η ασφάλεια κατά τις φωτιάς, κατά των εκρήξεων και η έλλειψη ζήτησης για καύσιμα
  • η δυνατότητα εγκατάστασης ενός νέου συστήματος θέρμανσης σε κάθε νέο κτίριο και σε ένα προϋπάρχον σύστημα θέρμανσης,
  • η δυνατότητα παράλληλης σύνδεσης με άλλες λέβητες θερμότητας,
  •  Δεν παγώνει -το συστήματα -οι λέβητες θερμότητας ιόντων  δεν παγώνουν  έως -40 ° C),
  • περιβαλλοντική αξία,
  •  την εξοικονόμηση ενέργειας της νέας γενιάς της  αυτοματοποίηση
  • Πρώτης  κατηγορίας με την ηλεκτρική ασφάλεια (πιστοποιητικό Nr. T25D07, T37D08), σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πως λειτουργεί ο λέβητας ιόντων;
Η διαδικασία της θέρμανσης στο λέβητα ιόντων πραγματοποιείται σε βάρος της αγωγιμότητας ιόντων. Θετικά και αρνητικά ιόντα κινούνται προς τα αντίστοιχα ηλεκτρόδια, παρέχοντας ταυτόχρονα θερμική ενέργεια.
Για τι είδους συστημάτων θέρμανσης είναι  ο λεβήτας ιόντων κατάλληλο;
Ο λεβήτας ιόντων είναι κατάλληλο για τη θέρμανση σε μεμονωμένα σπίτια, διαμερίσματα, γκαράζ, κατασκευές και εγκαταστάσεις αποθήκευσης,σε κάθε θερμαινόμενο χώρο. Αυτό μπορεί να είναι σύστημα θέρμανσης με καλοριφέρ, ζεστό πάτωμα, λέβητες ζεστού νερού, σε συνδυασμό και με  συστήματα για ψυξή
Χρησιμοποιείται σε υβριδικά συστήματα:
             · Στερεά / αερίου / κόκκους / λέβητα πετρελαίου + λέβητα ιόντων,
             · Τζάκι + λέβητα ιόντων ,
             · Ηλιακός συλλέκτης + λέβητα ιόντων
Ποια είναι η περίοδος εγγύησης για το λέβητα ιόντων;
Άμεση εγγύηση του κατασκευαστή για 2 έτη με δυνατότητα παράτασης.
Υπάρχουν διάφορα μοντέλα των λέβητων ιόντων ανάλογα με το μέγεθος του θερμαινόμενου χώρου - 30 - 60 τ.μ. έως 400 τ.μ. - κατά συνέπεια από 3 kW έως 20 kW.








Mεταφορείς θερμότητας για λέβητες θέρμανσης ιόντων

Μεταφορείς θερμότητας - υγρό, το οποίο μεταδίδει τη θερμότητα από τους λέβητες θέρμανσης ή κ.λπ., για συσκευές θέρμανσης (καλοριφέρ, κ.λπ.).
Όταν σε συστήματα θέρμανσης ως φορέας θερμότητας χρησιμοποιείται κανονικό ύδωρ, και ο καταναλωτής βρίσκεται αντιμέτωπος με αρκετές προκλήσεις. Το νερό περιέχει στη σύνθεση  του διάφορα άλατα  και προσμείξεις,και έτσι δεν είναι μόνο η διάβρωση των θερμαντικών στοιχείων του συστήματος, αλλά και το σχηματισμό των αλάτων, βιολογικών υφαλοχρωματισμούς σε επιφάνειες θέρμανσης , η οποία επηρεάζει την κατάσταση και τη συντήρηση του συνόλου του συστήματος θέρμανσης. Επιπλέον, το νερό ως ψυκτικό υγρό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη θετική θερμοκρασίες (> 0 ˚ C).
Εκτός από όλες τις συνήθεις απαιτήσεις που ισχύουν για το μεταφορέα θερμότητας:

     * δεν υπάρχουν μηχανικά προσθέτοντα,
     * έλλειψη διάβρωσης δραστηριότητας,
     * απουσία τοξικών στοιχείων και την ικανότητα να αυτό-ανάφλεξη.
Με λέβητες ιόντων υπάρχει άλλη απαίτηση –είναι η καλύτερη δυνατή ηλεκτρική αντίσταση και υψηλή σταθερότητα ιόντων.
Μερικές φορές χρησιμοποιείται στα συστήματα θέρμανσης αυτοκινήτων αντιψυκτική (όπως Tosol), λόγω των χημικών και των δεικτών υγείας δεν έχουν σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό και τη χρήση τους ως ρευστότητα και χαμηλή ψύξη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον εξοπλισμό θέρμανσης και την υγεία των καταναλωτών.
Αντίθετα από τα υπάρχοντα αντιψυκτικά για τα συστήματα θέρμανσης, στο μεταφορέα θερμότητας έχουν προσθέσει τα πρόσθετα για την πρόληψη σχηματισμού κλίμακας στους τοίχους των εναλλακτών θερμότητας, καθώς και πρόσθετα για την επιβράδυνση της διάβρωσης, αντι-αφρίζω, σταθεροποιητες και ειδικά πρόσθετα για να εξασφαλιστεί  αποτελεσματικά η απόδοση του λέβητα ιόντων (ηλεκτροδίων) .
ΣΥΝΘΕΣΗ: O μεταφορέας θερμότητας περιέχει προπυλενίου, αντιδιαβρωτικά πρόσθετα, αντι-αφρίζω, σταθεροποιητής για  τα πρόσθετα, ειδικά πρόσθετα.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

  • Δεν  καταψύχετε σε θερμοκρασίες έως -40 ˚ C
  • Αποτρέπει  διάβρωση των συσκευών θέρμανσης,
  • Δεν χαλάσει η συμπύκνωση,
  • Αποτρέπει σχηματισμό της κλίμακας και βιολογικών υπολειμμάτων  στις επιφάνειες των συσκευών θέρμανσης,
  • Σημείο βρασμού 120 ˚ C,
  • Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται σύμφωνα με τους κανόνες, τη διάρκεια ζωής του συστήματος θέρμανσης, δεν ειναι λιγότερο από 5 χρόνια,
  • Παρέχει ένα σταθερό και χαμηλού κόστους λέβητας ιόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: