KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012


Καπετάνιος στο πειρατικό που λέγεται “Ελλάς” ή συγκυβερνήτης στη σκούνα του παρελθόντος;


 
Θα τα πω όπως τα αισθάνομαι. Δεν πιστεύω στις επαναδιαπραγματεύσεις Μνημονίων από θέση προβάτου προς σφαγή. Θεωρώ τους τακτικούς επισκέπτες της χώρας από την Εσπερία, οικονομικούς τρομοκράτες. Δεν ανέχομαι να με χειρουργούν με βρόμικο νυστέρι χωρίς αναισθησία. Και σε αυτό ακολουθώ το αμερικανικό δόγμα. Δεν συναλλάσσομαι με τρομοκράτες.
Τα μνημόνια και οι όροι τους είναι αδιέξοδα. Οι οικονομικές παραδοχές τους και η μεθοδολογία τους είναι ξεπερασμένες από τις περιστάσεις. Δεν μπορεί η χώρα να ελπίζει ότι θα σωθεί εφαρμόζοντας τις βαρείες ή πιο ελαφρές εκδοχές ενός σχεδίου που είναι φτιαγμένο να αποτύχει. Ούτε ότι με συγκυριακή και ευκαιριακή μικροδιαχείριση των πραγμάτων μέσω ετερόκλητων λυκοσυμμαχιών με πολιτικούς αντιπάλους θα επιτευχθεί επιδιόρθωση των καταστάσεων.
Αλλά το κυριότερο, δεν μπορεί αυτή η χώρα να ορθοποδήσει αν δεν αισθανθεί ελπίδα και αισιοδοξία, αν δεν τονωθεί το φιλότιμο και η λεβεντιά μας. Αν δεν φύγει το μαύρο σύννεφο απαισιοδοξίας από τα πρόσωπά μας.
Και αυτό είναι καθήκον πρωτίστως του Πρωθυπουργού.
Ο οποίος αμέσως μόλις του επιτρέψει η υγεία του, πρέπει ο ίδιος να δώσει το ρυθμό. Πως;
Καταρχήν να κόψει τον αέρα ορισμένων συνομιλητών μας από την Δύση, που νομίζουν ότι απευθύνονται σε υποτακτικούς. Χωρίς πολλές διπλωματικές ευγένειες, να απαντήσει στην προσβολές με άμεσο και ευθύ τρόπο. Όταν η κάθε κυρία Λαγκάρντ, ο κάθε κύριος Τόμσεν, ο κύριος Ρεν, ή όποιος άλλος κύριος ή κυρία προσβάλλει τους Έλληνες και την Ελλάδα, να βγει αυτός πρώτος και να κατακεραυνώσει τους υβριστές. Να σηκωθεί και να πει στον κύριο Σόϊμπλε «και ποιος είσαι εσύ που μιλάς έτσι για τους Έλληνες; Ποιος σου έχει δώσει αυτό το δικαίωμα;». Δεν μας δανείζουν δωρεάν. Με τόκο μας δανείζουν και μάλιστα πικρό. 110 δις ευρώ θα δώσουμε για τόκους στους διασώστες μας μέχρι το 2020.
Θα μας εκβιάσουν λέει με το παραμυθάκι ότι θα μας διώξουν από το Ευρώ; Να σηκώσει το γάντι ο Πρωθυπουργός και να τους πει κατάμουτρα ότι το Ευρώ δεν είναι ο Θεός για τους Έλληνες. Οι Έλληνες έζησαν και πριν το ευρώ και θα ζήσουν και μετά από αυτό. Αν δεν θέλουν οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα στο Ευρώ, μπορεί και η Ελλάδα κάλλιστα να πράξει προς το συμφέρον της ότι νομίζει καλύτερο. Ο εφιάλτης τους δεν είναι αν θα πάμε στη δραχμή. Αλλά περισσότερο αν ξεστομίσουμε τις λέξεις «ΑΟΖ», υδρογονάνθρακες»,…«δολάριο».
Να ζητήσει επισήμως να συγκληθεί με πρωτοβουλία της Ελλάδος, Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το ελληνικό θέμα. Τώρα, που ακόμη και ο ΟΟΣΑ, αλλά και άλλοι ξακουστοί οικονομικοί αναλυτές και γκουρού της οικονομίας διαπιστώνουν ολοένα και πιο φωναχτά ότι τα Προγράμματα της Τρόϊκα είναι αποτυχημένα, λανθασμένα. Να πάει εκεί και με νούμερα και αποδείξεις να δώσει να καταλάβουν όλοι ότι δεν πάει άλλο η οικονομική αφαίμαξη και το κοινωνικό ντόμινο καταστροφής στη χώρα. Να απαιτήσει αλλαγές. Όχι να τις ζητήσει. Να τις απαιτήσει. Και όχι μια και δύο. Όλες, όσες νιώθει και γνωρίζει ότι θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και στην κοινωνία. Όλο του το προεκλογικό πρόγραμμα και μαζί και όλο το πρόγραμμα και των άλλων πολιτικών δυνάμεων στα δεξιά του, που πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά. Αυτή την περιβόητη Εθνική Αντιπρόταση, που από εδώ, το Antinews, πολλοί έχουμε αναφερθεί. Να απαιτήσει να γίνουν όλα αποδεκτά. Και κυρίως να μην πουλήσει κανένα ασημικό, επειδή έτσι λένε οι υπάλληλοι της Διεθνούς Δανειστικής. Καμία υποδομή. Ιδίως ρεύμα, νερό, δίκτυα διανομής, κρατικά μονοπώλια.
Και αν του πουν ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι;
Τότε πρέπει να σκεφτεί ως Εθνικός Ηγέτης και όχι ως αρχηγός κόμματος.
Να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Απελευθερωμένος από τον φόβο για το αύριο του ίδιου και της χώρας. Αν κάποιοι σημερινοί υπουργοί του και στελέχη της κυβέρνησής του δεν μπορούν, να εγκαταλείψουν. Να διαλέξει να βάλει στην κυβέρνηση καταδρόμια, κομμάντα με γόνατα, που δεν τους κρατά καμία Siemens και καμιά μυστική υπηρεσία. Και στη συζήτηση πριν την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης:
- Να αναστείλει κάθε συζήτηση με την Τρόικα μέχρι νεωτέρας.
- Να ανακοινώσει εντός ωρών, την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ σε όλο το εύρος της.
- Να θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε κόκκινο συναγερμό, για να μην αφήσει σε κανέναν στη γειτονιά να νομίζει ότι εδώ κατοικούν πρόβατα που φοβούνται τον ίσκιο τους.
- Να ανακοινώσει την διερεύνηση του Εγκλήματος της προσφυγής της χώρας στα Μνημόνια και ότι οι ένοχοι θα πάνε φυλακή.
- Να ξεκαθαρίσει στους μπετατζήδες και τους παλαιοεφοπλιστές καναλάρχες ότι αν θέλουν άδεια εκπομπής και αναμετάδοσης, θα πρέπει να καταβάλλουν τίμημα. Και αν δεν το καταβάλλουν, να δεσμευτεί ότι θα τους κλείσει.
- Να διακηρύξει ότι οι λαθρομετανάστες έχουν διορία 6 μηνών να εγκαταλείψουν τη χώρα με όποιο μέσο μπορούν και για όποιο προορισμό επιθυμούν. Η Ελλάς δεν θα τους εμποδίσει. Μετά το εξάμηνο, θα αρχίσει κυνηγητό, με τους κανόνες εμπλοκής της αστυνομίας και των λοιπών σωμάτων ασφαλείας πλήρως απελευθερωμένους.
- Να δηλώσει ότι θα καταργήσει άμεσα το νόμο Ραγκούση. Και μιας και η νέα Βουλή είναι αναθεωρητική, να δεσμευτεί με χρονοδιάγραμμα, ότι, μεταξύ άλλων, θα καταργήσει το άρθρο περί ευθύνης Υπουργών και θα άρει οριστικά και ρητά τη μονιμότητα στο δημόσιο και για τους νεοεισερχόμενους και για τους υφιστάμενους. Ας πει στη Βουλή «Κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί επειδή το λέει η Τρόϊκα. Αλλά θα είμαι εγώ που θα υπογράψω τα διατάγματα για να απολυθείτε όλοι, αν δεν σοβαρευτείτε».
- Να φέρει άμεσα νέο φορολογικό νόμο, δίκαιο με τους συνεπείς και σκληρό με τους φοροφυγάδες καθώς και νέο επενδυτικό νόμο, που θα προστατεύει την υγιή επιχειρηματικότητα και την επενδυτική δραστηριότητα.
- Να απευθυνθεί στους Έλληνες, στην Ελλάδα και στον κόσμο και να ζητήσει συστράτευση και εθνική ομοψυχία.
Μας λένε ότι είμαστε σε πόλεμο. Μα στον πόλεμο αυτό δεν έχουμε ρίξει ούτε μια ντουφεκιά, έστω και μεταφορικά. Αφού μας πολεμούν, ας καλέσει ο Πρωθυπουργός τους Έλληνες στα όπλα. Η κραυγή μας είναι αρκετή για να παγώσει το αίμα και το ειρωνικό χαμόγελο του Αλταφάζ και των αφεντικών του.
Και σε ότι αφορά το εξωτερικό; Να ξεκινήσει άμεσα επαφές με τις Η.Π.Α. τη Ρωσία και την Κίνα. Για τα οικονομικά, τα νομισματικά, τα ενεργειακά, τα αναπτυξιακά, τα γεωπολιτικά, τα εξοπλιστικά, για όλα τα θέματα. Η γειτονιά μας είναι ξανά στο παγκόσμιο προσκήνιο και οι διπλωματικές μας ευχέρειες πιο πολλές παρά ποτέ, παρά την προσωρινή δεινή οικονομική μας κατάσταση
Να καταλάβουν οι Βρυξέλλες και το παγκόσμιο σύστημα ότι από την ημέρα εκείνη τελείωσε η εποχή που όλοι έβλεπαν τους Έλληνες από την καλή, τους κοίμιζαν και τους εκμεταλλεύονταν. Από την μέρα εκείνη, όλος ο πλανήτης θα καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να μας δουν και από την ανάποδη.
Ποιος θα τον ρίξει; Ποιος από τους Βενιζελοκουβέληδες θα τολμήσει να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την Κυβέρνηση;
Και αν το κάνουν; Αν ακούσουν τον κομματικό τους μηχανισμό και τις ιδεοληψίες τους;
Ποια Χρυσή Αυγή τότε και ποιοι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα του αρνηθούν ψήφο εμπιστοσύνης; Ποιοι πολιτικοί από αυτούς τους χώρους θα σκεφτούν μικροπολιτικά και μικροκομματικά καταψηφίζοντας ένα Πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση, όταν έχει βγει στο πανελλήνιο και δεσμευτεί κατ’ αυτό τον τρόπο; Αν αρνηθούν θα εξαφανιστούν και θα πάρουν το ανάθεμα της Ιστορίας. Αν έχουν άντερα, θα συστοιχηθούν και θα δώσουν μάχη. Όχι οπισθοφυλακών, αλλά χαρακωμάτων, με υπουργούς και στελέχη στην κοινή προσπάθεια.
Δεν είναι θέμα εδρών στη Βουλή. Είναι κοινωνική και εθνική απαίτηση. Αυτά τα λέμε όλοι μεταξύ μας και τα κουβεντιάζουμε. Αυτός είναι ο μύχιος πόθος μας για να δούμε την πατρίδα μας να κοιτά περήφανη πάλι με αισιοδοξία το μέλλον της. Να χαμογελάσουμε, έχοντας πλήρη συναίσθηση ότι ναι, για άλλη μια φορά, θα βαδίσουμε το δρόμο της φωτιάς. Αλλά θα τον βαδίσουμε ως Έλληνες. Με το κεφάλι ψηλά και το απόκοσμο χαμόγελο της φυλής στα χείλη μας. Αυτό το χαμόγελο, που δεν καταλαβαίνουν οι Γότθοι του Βορρά και ούτε πρόκειται να το καταλάβουν ποτέ.
Σας ρωτώ. Ποιος μετά από αυτά δεν θα πληρώσει φόρο, έστω και αν ξέρει ότι θα του λείψουν ή θα δυσκολευτεί; Ποιος μετά από αυτά θα κάνει απεργία; Ποιος μετά από αυτά δεν θα δουλέψει και υπερωρία αν χρειαστεί; Ποιος μετά από αυτά δεν θα σφίξει στα δόντια το μαχαίρι και δεν θα σαλτάρει μέσα στο πειρατικό που λέγεται Ελλάς;
Το σκαρί μας είναι γερό και ξακουστό. Πλέει στους ωκεανούς χιλιετίες τώρα και έχει αντιμετωπίσει φουρτούνες και καταιγίδες φοβερότερες από την σημερινή. Υπηρετείται από ναύτες αγέρωχους και ατρόμητους, τρελούς, τους έχουν πει στους αιώνες. Αυτούς που δεν γνωρίζουν από φόβο.
Πλοίαρχο θέλει το ρημάδι.
Πλοίαρχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: