KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO
- ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
- Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
- ΑΡΘΡΑ--
- ΕΛΛΑΔΑ--
- ΥΦΗΛΙΟΣ--
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
- ΑΠΟΨΕΙΣ--
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
- ΠΑΙΔΕΙΑ--
- ΙΣΤΟΡΙΑ--
- ΜΟΥΣΙΚΗ--
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
- Μ.Μ.Ε--
- ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
- BLOGS--
- ΔΙΑΦΟΡΑ--
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
- ΥΓΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σάββατο 11 Αυγούστου 2012
Πώς ανακαλύφθηκαν τα corn flakes!
Εν έτει 1894, ο John έκανε ένα πείραμα προκειμένου να δημιουργήσει ένα θρεπτικό, γευστικό και εύπεπτο υποκατάστατο του ψωμιού, χρησιμοποιώντας βραστό σιτάρι. Υπεύθυνος για την παρασκευή της ζύμης ήταν ο Wll, ο οποίος χωρίς να το θέλει βρέθηκε μπροστά σε μια ανακάλυψη που έμελλε να αλλάξει τη ζωή όχι μόνο του ίδιου αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Ο Kellogg άφησε τυχαία το κύριο συστατικό της ζύμης – το βρασμένο σιτάρι – έξω για αρκετές ώρες, το οποίο «ξεράθηκε». Το επόμενο πρωί πρόσθεσε το συστατικό στη ζύμη, την οποία έπλασε στη συνέχεια με το συνήθη τρόπο.
Αν και παρατήρησε ότι οι κόκκοι του σιταριού είχαν φουσκώσει αρκετά πάνω από τη ζύμη, ωστόσο έψησε το «ψωμί» δημιουργώντας ένα τραγανό φύλλο. Ο John παρακίνησε αμέσως τον αδελφό του να δώσει το «ψωμί» στους ασθενείς του σανατορίου με τη μορφή νιφάδων, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με τη γεύση τους. Έτσι τα πρώτα «επίπεδα» δημητριακά ήταν γεγονός! Μόλις οι ασθενείς τελείωναν τη θεραπεία τους και επρόκειτο να φύγουν από το νοσοκομείο, ζητούσαν από τους αδελφούς Kellogg να πάρουν μαζί τους προμήθειες. Αν και ο John είχε αντίθετη άποψη, ο Will αποδείχτηκε αρκετά επιχειρηματικό πνεύμα, καθώς συσκεύαζε μόνος του τα δημητριακά και τα πουλούσε στους πρώην ασθενείς.
Σιγά σιγά οι δουλειές μεγάλωσαν και ο Will πειραματίστηκε δημιουργώντας νιφάδες από καλαμπόκι (τα περίφημα κορνφλέικ), που αποτέλεσαν στη συνέχεια τη βασική συνταγή, η οποία έκανε τον Kellogg όχι μόνο διάσημο σε όλο τον κόσμο αλλά και πάμπλουτο. Το 1900 δημιουργήθηκε το πρώτο εργοστάσιο, ενώ η επιτυχία του Will ήταν τόσο μεγάλη που οι πολλοί μιμητές του δεν κατάφεραν ποτέ να τον συναγωνιστούν. «Προσέξτε τις απομιμήσεις. Γνήσια είναι μόνο αυτά που φέρουν την υπογραφή Kellogg», έγραφε στη χάρτινη συσκευασία των δημητριακών ο Will Kellogg και είχε δίκιο!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου