Χάστε τα τελευταία κιλά με 9 απλά τρικ (9)
Έχετε κάνει τη διατροφή σας και σας έχουν μείνει μόλις τα τελευταία κιλά για να ικανοποιήσετε στο έπακρο τον στόχο σας για ένα καλλίγραμμο και υγιές σώμα. Δείτε τους 9 μικρούς τρόπους για να χάσετε αυτά τα κιλά εύκολα και γρήγορα.
  • Πιείτε εξυπνότερα
Περιορίστε τα υγρά που πίνετε σε νερό και τσάι με βότανα. Ακόμη και λιγότεροι χυμοί ή διαιτητικά αναψυκτικά θα επιταχύνουν την απώλεια βάρους ενώ αν θέλετε κάτι πιο …φρουτώδες, καλύτερα να φάτε ένα φρούτο παρά να πιείτε έναν χυμό, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα λάβετε περισσότερες θρεπτικές ίνες, μειώνοντας παράλληλα την ζάχαρη.
Χάστε τα τελευταία κιλά με 9 απλά τρικ (1)
  • Φάτε με… chopsticks
Αν αντικαταστήσετε το πιρούνι σας με chopsticks το αποτέλεσμα θα το δείτε στη…ζυγαριά σας, καθώς έχει αποδειχτεί από έρευνες ότι όσοι τρώνε με τις ειδικές αυτές «λαβίδες» τρώνε πολύ λιγότερο από όσους χρησιμοποιούν τα κλασικά πιρούνια. Εάν μάλιστα είστε από αυτούς που τρώνε γρήγορα, τα chopsticks είναι η καλύτερη απάντηση στα κιλά σας, αφού όταν κάποιος τρώει με τον… συμβατικό τρόπο, ο εγκέφαλος δεν προλαβαίνει να δώσει εντολή ότι το στομάχι έχει χορτάσει, και έτσι συνεχίζει να τρώει.
Χάστε τα τελευταία κιλά με 9 απλά τρικ (4)
  • Ασκήσεις…γραφείου
Αν δεν έχετε ώρα για άσκηση, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πλέον καμία δικαιολογία, γιατί μπορείτε πολύ απλά να γυμναστείτε στη δουλειά σας. Επιλέξτε τα σκαλιά αντί για το ασανσέρ, τεντωθείτε στην καρέκλα σας και κινηθείτε στο χώρο αντί επικοινωνείτε με…msn.
Χάστε τα τελευταία κιλά με 9 απλά τρικ (5)
  • Γεμίστε τον οργανισμό σας με υγιή λίπη
Το λίπος δεν είναι εχθρός σας…μέχρι ένα σημείο φυσικά. Χορτάστε λοιπόν με υγιές λίπος, που μπορείτε να βρείτε στο αβοκάντο, στο ελαιόλαδο και στα ψάρια.
Χάστε τα τελευταία κιλά με 9 απλά τρικ (6)
  • Χοροπηδήστε, τρέξτε, παίξτε
Οι ασκήσεις με ένταση, όπως είναι το τρέξιμο, το σκοινάκι και το τραμπολίνο, δίνουν μία μοναδική ώθηση στον οργανισμό σας. Αυτός είναι και ο ιδανικός τρόπος να ξυπνήστε τον μεταβολισμό σας για τα καλά και να ξεφορτωθείτε μια για πάντα τις τοξίνες και τα λίπη. Προσθέστε μόλις 5 με 10 λεπτά τη μέρα έντονης άσκησης στο καθημερινό σας πρόγραμμα γυμναστικής και θα δείτε τα τελευταία κιλά σας για …τελευταία φορά.
Χάστε τα τελευταία κιλά με 9 απλά τρικ (2)
  • Πασπαλίστε με κανέλα
Λίγη μόνο ποσότητα κανέλας στο γάλα, τα δημητριακά ή τον καφέ σας μπορεί να κάνει τα τελευταία κιλά σας να χαθούν, και αυτό γιατί η κανέλα μπορεί να ελέγξει τα επίπεδα ινσουλίνης, που αυξάνονται μετά το φαγητό. Με λίγες μόνο «σταγόνες» κανέλας ο οργανισμός αντιλαμβάνεται γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού.
Χάστε τα τελευταία κιλά με 9 απλά τρικ (3)
  • Κρέμες, σάλτες: Ευχαριστώ δεν θα πάρω
Ηλίου φαεινότερο ότι οι σάλτσες και τα κρεμώδη dressing περιέχουν περισσότερα ανθυγιεινά λιπαρά και είναι πιο δύσπεπτα και παχυντικά από ένα ολόκληρο γεύμα. Άρα αντί για ένα «αμαρτωλό» dressing επιλέξτε μία σάλτσα με βάση το ελαιόλαδο και το λεμόνι, ενώ αν έχετε να διαλέξτε ανάμεσα σε ένα burger και ένα κομμάτι κρέας με λαχανικά, η δεύτερη επιλογή θα σας δικαιώσει.
Χάστε τα τελευταία κιλά με 9 απλά τρικ (8)
  • Φυτικά γλυκαντικά
Αν είστε από εκείνους που αγαπούν τη ζάχαρη και δε μπορύν να ζήσουν χωρίς αυτή σας συστήνουμε τη στέβια, το φυτικό γλυκαντικό που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας και παράλληλα θα κρατήσει τα επίπεδα της ινσουλίνης σας σε φυσιολογικά επίπεδα.
Χάστε τα τελευταία κιλά με 9 απλά τρικ (7)
  • Το διάβασμα…αδυνατίζει
Στην κορυφή της κατάταξης με τα τρικ για να χάσετε εύκολα και γρήγορα τα τελευταία κιλά βρίσκεται φυσικά η…ανάγνωση. Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζετε, γιατί πολλά από αυτά κρύβουν εχθρούς…κυρίως όσα περιέχουν υδρογονωμένα έλαια και λίπη, με άλλα λόγια μείνετε μακριά από τα συντηρητικά.