KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013



EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

Άρχαισθε μαθών, άρχειν  επιστήσει.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΤΕ, ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ
Γράφει ο Βασίλης Δεδίδης

Με αφορμή , όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που συμβαίνει στον Δήμο Χαλκηδόνας, όπου δεν  μπορεί  πλέον να εκλέξει το Δημοτικό Συμβούλιο, τις υπάρχουσες και  συνταγματικά κατοχυρωμένες θέσεις  Αντιδημάρχων και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου , γράφω τα παρακάτω, χωρίς να επικαλούμαι ότι  κατέχω πλήρως την διαμάχη. Άλλωστε για  τέτοια θέματα, υπάρχουν  "μαύροι γάτοι", "μέδουσες" και κάθε λογής ειδικά " κομματοκυνάρια" που ασχολούνται με δημοτικά θέματα, καλώς ή κακώς, που  κινούμενοι  κυρίως από την διάθεση ενημέρωσης, γράφουν και αρθρογραφούν, λες και το μέγιστο πρόβλημα σήμερα στην Χώρα μας, είναι ο Δήμος Χαλκηδόνας. Τέλος πάντων, να γράψω και γώ κάτι, και όποιος  το διαβάσει, ας το κρίνει ανάλογα και  περιστασιακά. 
Ποτέ μου δεν είχα  τον πόθο και τον καημό να γράψω για θέματα που αφορούν την κοινωνία που ζώ, όχι γιατί δεν με ενδιαφέρουν όλα όσα διαδραματίζονται στον τόπο μου, αλλά κυρίως γιατί θεωρώ τον εαυτό μου αναρμόδιο και πολύ "λίγο" για να  κρίνω άτομα που  βγήκαν στον βωμό της πολιτικής αρένας και έδραψαν  τις δάφνες τους με κάθε τίμημα. Σε άλλους αυτές οι 
δάφνες.
Σήμερα  όμως δανείζομαι μια φωτογραφία από τον προεκλογικό τους αγώνα,  που απεικονίζει δύο άτομα, τον απερχόμενο Δήμαρχο του Δήμου Χαλκηδόνας κ. Δαϊκούδη Παναγιώτη, και τον  αναλαμβάνοντα την 1-11-2012, κ. Μπίκο Ιωάννη, και ευκαιρίας δοθείσης, με την επικείμενη αλλαγή εξουσίας, θέλω να  γράψω δύο λόγια, κυρίως καλοπροαίρετα.  Ο ιστότοπος  τον οποίο διαχειρίζομαι  όλα αυτά τα χρόνια, με  τον τίτλο "ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ", όπως άλλωστε το λέει και το όνομά του, σπάνια  δημοσιεύει θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, όχι αποκλειστικά και μόνο  από σνομπισμό, αλλά θεωρεί ότι σήμερα, μέσα σε αυτόν τον  αμετακίνητο ορυμαγδό που περνά ο τόπος μας, πολύ λίγο ενδιαφέρει τους συμπολίτες μου, ποιος  θα είναι ο αυριανός Δήμαρχος Χαλκηδόνας.
Και τούτο γιατί,  οι παρεμβάσεις τους-όπως άλλωστε εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε- στα τοπικά δρώμενα,, ήταν από απειροελάχιστες, έως μηδενικές. Θα μου πείτε λόγω συγκυριών ή οικονομικών δυσπραγιών; Το παραδέχομαι. Η δική μου όμως παρέμβαση κυρίως αναφέρεται στον τίτλο  αυτού του άρθρου που  το κύριο  νόημα του, κρύβεται σε ουσία και όχι σε  θέματα που αφορούν το "θεαθείναι¨".
Τουτέστιν, για να μάθεις να εξουσιάζεις τους άλλους και κυρίως τους συμπολίτες σου, πρέπει πρωτίστως να μάθεις να εξουσιάζεις τον εαυτό σου. Αυτή την  κυριολεκτούσα αρχή, δεν την είδαμε, στους προαναφερόμενους, χωρίς να μπορώ να  σταχυολογήσω την πραγματική αιτία. Γιατί στην αιτία υπάρχει και αιτιατό και το αιτιατό αυτού του Δήμου, είναι ότι αυτά τα δύο χρόνια , διοικήθηκε με διχογνωμίες αμφοτέρων των "αρχόντων", επηρεασμένων από  "καμαρίλες" τοπικών κομματαρχών , από  πρωινούς καφενόβιους γωνιακών καφενείων και όχι μόνο. Η γενεσιουργός αιτία  της παράταξης τους, όταν  δημιουργήθηκε, ήταν  πρωτότυπη και  νεοφερθείσα στα πολιτικά δρώμενα, μάλιστα δε με καλούς οιωνούς, για αυτό άλλωστε  και  τους έφεραν στην εξουσία. Στην συνέχεια όμως απεδείχθη ότι δεν έμαθαν να άρχουν τους εαυτούς τους με όλα  αυτά τα παρατράγουδα της παραίτησης, της διαμάχης, λες και ήταν δύο συνέταιροι στο Εργοστάσιο τους.
Τώρα λένε ότι τα βρήκαν. Μακάρι, όχι για αυτούς μόνο, αλλά κυρίως για όφελος των συμπολιτών μας. Για μένα και οι δύο, είναι φίλοι και το μόνο που τους εύχομαι είναι να αφήσουν πίσω τους κάθε  διαμάχη για την  εξουσία και την πρωτιά και να αφοσιωθούν με όλες τους τις δυνάμεις, για το καλό του τόπου.
Γιατί αυτό που μας λείπει κυριολεκτικά σήμερα στην πατρίδα μας, είναι οι άρχοντες που μπορούν να μας εμπνεύσουν στα καλύτερα και στα προσοδοφόρα.
Γιατί πολλές φορές αναρωτιέμαι, γιατί καταξιωμένοι άνθρωποι της κοινωνίας μας που και στο παρελθόν απεδείχθησαν ικανοί για αξιώματα δημαρχιακά, σήμερα απέχουν από την πολιτική και  από ουσιαστικές παρεμβάσεις; Μήπως  εμείς με τις πράξεις μας τους απομακρύνουμε συνειδητά;
Πέρα όμως από όλα αυτά που προανέφερα , εύχομαι ολόψυχα, στο καινούργιο δημαρχιακό σχήμα
ΚΑΛΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
 O  BLOGGER
Y.Σ
Α΄κ. Δήμαρχε, πήρα  τον λογαριασμό  για τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου μας , σε ότι αφορά  το νερό και τα συναφή. Σας ευχαριστώ για την  αύξηση, γιατί πιστεύω ότι και καλύτερης ποιότητας νερό θα πίνω και τα φρεάτια  που  στα Κουφάλια, έχουν να καθαρίσουν  από της εποχής του  αξέχαστου και συχωρεμένου Μπάνη, θα καθαρίσουν και δεν θα πλημμυρίζουν με μια βροχούλα μισής ώρας και τυχόν οικονομικές ατασθαλίες άλλων Δήμων  πριν την συνένωση με τον "Καλλικράτη", ίσως καλυφθούν και όλα καλά  και στρωμένα, κατά το δοκούν.
Έτσι διοικώ και γώ  και ο  κάθε αγράμματος συμπολίτης μας. Δηλαδή "πονάει κεφάλι, κόψε  κεφάλι". 
Δήμαρχοι όμως ηγέτες, δεν βλέπω να μιμείσθε. Και τέτοιους  είχαμε πολλούς, με πρώτο και καλύτερο τον αλησμόνητο ΠΑΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ. Και μήν διανοηθεί κανείς να πεί ότι εκθειάζω συγγενικό μου πρόσωπο, επειδή τύχαινε να είναι αδελφός της συγχωρημένης μητέρας μου, γιατί η αξία του  και η συμβολή του στα κοινά, ήταν και θα είναι γνωστά, σε πολλούς από τους συνδημότες μας .Αυτά και μόνον αυτά.
Προς άρση παρεξηγήσεων, δεν έχω τίποτα , ούτε με "μαύρους γάτους", ούτε με την " μέδουσα", την οποία συμπαθώ ιδιαίτερα για την ορθή και κυριολεκτούσα  μορφή  των γραπτών της, σε ότι αφορά  την  ελληνική γλώσσα.Απλώς επειδή τους διαβάζω καμιά φορά και ξέρω ότι ασχολούνται  περισσότερο με τα δημοτικά, για αυτό τον λόγο και τους προανέφερα. Τώρα σε ότι αφορά τα κομματοκυνάρια, κατά την "Ζουράριο" έκφραση, στον Δήμο μας, όχι μόνο υπερτερούν, αλλά δυστυχώς και επηρεάζουν.
Βασίλης Δεδίδης



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

" κομματοκυνάρια" Καλά το ξεκίνησες και νόμισα προς στιγμήν πως εκαμαμεν επανάσταση αλλα δεν έγινε καν σε κλειστό χώρο.. γιατί κατέληξε σε κυβίστηση ?