Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κορίνθου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε, συστηματικά, απάτες σε βάρος ιερέων και συγγενικών προσώπων ιερέων.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 11 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως τη Φθιώτιδα, τη Δράμα, την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και τις Σέρρες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη στην Κόρινθο, 22χρονος, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ο οποίος διέπραττε απάτες σε βάρος ιερέων και συγγενών ιερέων. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, μέλη της ίδιας ομάδας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, τα άτομα αυτά είχαν συστήσει, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, εγκληματική ομάδα και εντόπιζαν σε όλη τη χώρα ιερείς ή συγγενικά πρόσωπα ιερέων, με τα οποία επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, προφασιζόμενοι ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς, που εκπροσωπούσαν το Ταμείο Κληρικών. Παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, έπειθαν τα θύματά τους να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων, προκειμένου να λάβουν, στη συνέχεια, αναδρομικά χρήματα από το Ταμείο Κληρικών.

Η συγκεκριμένη ομάδα κατάφερε, από τον Μάιο του 2012 έως και τις 9 Ιανουαρίου 2013, να αποσπάσει από δύο εν ενεργεία ιερείς και έναν συνταξιούχο ιερέα, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, συνολικά, το χρηματικό ποσό των 10.378 ευρώ, ενώ, αποπειράθηκε να εξαπατήσει ακόμα έξι ιερείς και δύο συγγενείς ιερέων, αξιώνοντας το χρηματικό ποσό των 20.186 ευρώ.

Ο 22χρονος, που συνελήφθη προχθές, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις, συνεχίζονται από την Ασφάλεια Κορίνθου.E