KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013


http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTzM5bLzcBgOumrFbERsg9fNRdHoETAy1GURA57t-HZqQgyzAXGkg
Το ξέρατε ότι πετάμε το 20% των τροφίμων που αγοράζουμε;
Επειδή δεν είναι καιρός για σπάταλες θα σας παρουσιάσουμε τρόπους που βοηθούν στη συντήρηση των τροφίμων για περισσότερο καιρό.
Βότανα
Τα βότανα είναι ακριβά και συνήθως αγοράζουμε μεγαλύτερες ποσότητες από όσες χρειαζόμαστε.
Ο καλύτερος τρόπος για να τα κρατήσουμε φρέσκα είναι να τα αποθηκεύσουμε ολόκληρα. Πρώτα τα πλένουμε και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ειδικές σακούλες τροφίμων που κλείνουν αεροστεγώς τοποθετώντας στην κατάψυξη. Μπορούμε να τα διατηρήσουμε έτσι για πολύ καιρό.
Αλεύρι, ρύζι, ζυμαρικά
Το αλεύρι, το ρύζι και τα ζυμαρικά, δεν είναι τρόφιμα που συνήθως χρειάζεται να ανησυχούμε μήπως χαλάσουν σύντομα. Αλλά αυτά τα τρόφιμα είναι ευαίσθητα σε ζουζουνακια και διάφορα παράσιτα. Για να τα απωθήσουμε μπορούμε να τοποθετήσουμε στο ντουλάπι ή στο δοχείο αποθήκευσης φυλλαράκια δάφνης. Η μυρωδιά θα βοηθήσει στο να αποκρούουν τα ζωύφια.
Τυρί
πιθανών να μην έχουμε σκεφτεί να τοποθετήσουμε βούτυρο στο τυρί πριν το βάλουμε στο ψυγείο αλλά αυτό είναι το μυστικό για να διατηρηθεί φρέσκο κατά την αποθήκευση του στο ψυγείο. Το Απλό βούτυρο ή μαργαρίνη δημιουργεί ένα προστατευτικό επίπεδο σφραγίζοντας το τυρί και κρατώντας την υγρασία που πρέπει. Αυτό το μυστικό λειτουργεί καλύτερα σε σκληρά τυριά σφραγισμένα με κερί.
Λαχανικά
ο λόγος που μαραίνονται τα λαχανικά είναι επειδή χάνουν τα υγρά τους γρήγορα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκατασταθεί η απώλεια νερού είναι να τα τοποθετήσουμε σε παγωμένο νερό για μίση ώρα.
Μερικές έρευνες δείχνουν ότι αν ανάμεσα στα λαχανικά βάλουμε κομμάτια ωμής πατάτας θα διατηρηθούν για αρκετό καιρό τραγανά.
Αλάτι
Το κλειδί εδώ είναι να κρατήσουμε το αλάτι στεγνό και να αποφύγουμε τη δημιουργία μιας ολόκληρης μάζας. Αν βάλουμε λίγο ρύζι στην αλατιέρα το αλάτι θα κρατηθεί στεγνό. Το ρύζι στην προκειμένη περίπτωση λειτουργεί σαν σφουγγάρι, απορροφώντας την υγρασία που μπορεί να μετατρέψει το αλάτι σε μια μάζα.
Φρέσκο βούτυρο
Μην φοβάστε να αγοράσετε χύμα βούτυρο. Αν το βάλετε στην κατάψυξη διατηρείται ως και 6 μήνες. Αποθηκεύστε το μόνο σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Cottage τυρί – Κρέμα Γάλακτος
Κανένα από τα δυο δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Αν θέλετε να παρατείνετε τη μέρα της λήξης απλά τοποθετήστε το τυρί κότατζ ή την κρέμα ανάποδα στο ψυγείο. Αναστρέφοντας τις συσκευασίες δημιουργείται ένα κενό από αποτρέπει τη δημιουργία βακτηριών.
Μέλι
το μοναδικό τρόφιμο που δεν χαλάει όσο καιρό και να το έχουμε είναι το μέλι. Η ζάχαρη που περιέχει το μέλι είναι το συντηρητικό του. Επίσης το μέλι είναι όξινο με αποτέλεσμα τα βακτήρια να μην το πλησιάζουν. Τι πάει λάθος όμως με το μέλι;
Το μέλι συχνά ζαχαρώνει αλλά δεν πρέπει να το πετάμε. Οι κρύσταλλοι που δημιουργούνται είναι ζάχαρη επομένως αν το ζεστάνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια φωτιά για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε το μέλι γίνεται πάλι σα καινούριο.
Αυγά
αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα αυγά είναι φρέσκα τότε γεμίστε ένα μπολ με νερό και βάλτε τα μέσα. Τα φρέσκα θα βυθιστούν ενώ τα χαλασμένα θα επιπλέουν στο νερό.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα USDA, ένα αυγό μπορεί να επιπλέει στο νερό, όταν περιέχει πολύ αέρα. Αυτό σημαίνει ότι το αυγό είναι παλιό αλλά όχι απαραίτητα ότι πρέπει να το πετάξουμε. Μπορούμε να το καταναλώσουμε αν ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα: σπάμε το αυγό σε ένα μπολ, το ελέγχουμε και το μυρίζουμε. Αν η όψη ή η οσμή είναι περίεργη τότε το πετάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: