KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO
- ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
- Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
- ΑΡΘΡΑ--
- ΕΛΛΑΔΑ--
- ΥΦΗΛΙΟΣ--
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
- ΑΠΟΨΕΙΣ--
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
- ΠΑΙΔΕΙΑ--
- ΙΣΤΟΡΙΑ--
- ΜΟΥΣΙΚΗ--
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
- Μ.Μ.Ε--
- ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
- BLOGS--
- ΔΙΑΦΟΡΑ--
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
- ΥΓΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013
Τι κρύβει το κριθάρι
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β1, Β3 και Β6, πολύ σημαντικές για τη διαδικασία του μεταβολισμού.
Επίσης περιέχει φυλλικό οξύ, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, φώσφορο, σελήνιο, χαλκό και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω3 και ω6, βοηθούν στη μνήμη).
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και ιδιαίτερα σε διαλυτές ίνες, π.χ. β-γλυκάνες.
Οι αδιάλυτες ίνες που περιέχει βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, σε περιπτώσεις όπως η δυσκοιλιότητας και το Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
Λόγω της σύστασης που περιέχει το κριθάρι συντελεί στη διατήρηση της συγκέντρωσης γλυκόζης στο αίμα σε χαμηλά επίπεδα, αυτό είναι χρήσιμο για άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπυ 2 αλλά και για άτομα που έχουν προδιάθεση να αναπτύξουν "σάκχαρο".
Έχει περισσότερες διαλυτές ίνες από άλλα σιτηρά. Αυτές συμπαρασύρουν ποσότητα λιπιδίων που εισέρχονται με τη διατροφή με αποτέλεσμα να παρατηρείται μείωση της συγκέντρωσης της LDL-χοληστερόλης (κακή) αλλά και μικρή αύξηση της HDL-χοληστερόλης (καλής).
Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα του κριθαριού σε διαλυτές ίνες (β-γλυκάνες) τόσο μεγαλύτερη είναι η μείωση συγκέντρωσης ολικής και LDL-χοληστερόλη στο αίμα, που είναι υπεύθυνες για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Τέλος έρευνες δείχνουν ότι η χρόνια κατανάλωση από β-γλυκάνες μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο γλυκόζης και να μειώσει ένα λιπώδες ήπαρ σε ένα διαβητικό παχύσαρκο άτομο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου