KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO
- ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
- Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
- ΑΡΘΡΑ--
- ΕΛΛΑΔΑ--
- ΥΦΗΛΙΟΣ--
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
- ΑΠΟΨΕΙΣ--
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
- ΠΑΙΔΕΙΑ--
- ΙΣΤΟΡΙΑ--
- ΜΟΥΣΙΚΗ--
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
- Μ.Μ.Ε--
- ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
- BLOGS--
- ΔΙΑΦΟΡΑ--
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
- ΥΓΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012
Eταιρεία δημιούργησε ψωμί που αντέχει χωρίς μούχλα για 60 ημέρες
Η αμερικανική εταιρία Microzap ισχυρίζεται, ότι ανέπτυξε μια καινοτομική τεχνική, που διατηρεί το ψωμί χωρίς μούχλα για 60 μέρες. Το ψωμί ακτινοβολείται με μια συσκευή μικροκυμάτων που σκοτώνει τους μικροοργανισμούς, οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα της μούχλας.
Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με το BBC, η εταιρία υποστηρίζει, ότι μπορεί να περιορίσει σημαντικά την ποσότητα του ψωμιού που πετιέται στα σκουπίδια και που σε μερικές χώρες αφορά περίπου μία στις τρεις φραντζόλες που αγοράζουν οι καταναλωτές.
Η ίδια τεχνολογία -που μοιάζει με ένα φούρνο μικροκυμάτων- θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και σε άλλα τρόφιμα, όπως στα φρούτα και λαχανικά. Το πέταγμα στα σκουπίδια ως χαλασμένων πολλών τροφίμων που έχουν αγοραστεί, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, ιδίως στις ανεπτυγμένες χώρες.
Το ψωμί μουχλιάζει συνήθως μετά από περίπου δέκα μέρες εξαιτίας ενός μύκητα.
Η αμερικανική συσκευή μικροκυμάτων, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Τέξας (Texas Tech), αρχικά δημιουργήθηκε για να σκοτώνει βακτήρια όπως η σαλμονέλα, αλλά στην πορεία έγινε αντιληπτό, ότι μπορεί επίσης να καταστρέψει τα σπόρια του μύκητα της μούχλας μέσα σε μόνο δέκα δευτερόλεπτα.
Η συσκευή έχει προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον των εταιριών αρτοποιίας, αν και υπάρχει αβεβαιότητα κατά πόσον οι καταναλωτές θα εμπιστεύονταν ένα ψωμί που διαρκεί τόσο πολύ. Από την άλλη, οι παραγωγοί ψωμιού προσθέτουν διάφορες συντηρητικές χημικές ουσίες για να καταπολεμήσουν την μούχλα. Αν αυτές καταστούν πλέον περιττές, ίσως και η γεύση του ψωμιού αλλάξει.
Η αμερικανική εταιρία Microzap ισχυρίζεται, ότι ανέπτυξε μια καινοτομική τεχνική, που διατηρεί το ψωμί χωρίς μούχλα για 60 μέρες. Το ψωμί ακτινοβολείται με μια συσκευή μικροκυμάτων που σκοτώνει τους μικροοργανισμούς, οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα της μούχλας.
Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με το BBC, η εταιρία υποστηρίζει, ότι μπορεί να περιορίσει σημαντικά την ποσότητα του ψωμιού που πετιέται στα σκουπίδια και που σε μερικές χώρες αφορά περίπου μία στις τρεις φραντζόλες που αγοράζουν οι καταναλωτές.
Η ίδια τεχνολογία -που μοιάζει με ένα φούρνο μικροκυμάτων- θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και σε άλλα τρόφιμα, όπως στα φρούτα και λαχανικά. Το πέταγμα στα σκουπίδια ως χαλασμένων πολλών τροφίμων που έχουν αγοραστεί, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, ιδίως στις ανεπτυγμένες χώρες.
Το ψωμί μουχλιάζει συνήθως μετά από περίπου δέκα μέρες εξαιτίας ενός μύκητα.
Η αμερικανική συσκευή μικροκυμάτων, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Τέξας (Texas Tech), αρχικά δημιουργήθηκε για να σκοτώνει βακτήρια όπως η σαλμονέλα, αλλά στην πορεία έγινε αντιληπτό, ότι μπορεί επίσης να καταστρέψει τα σπόρια του μύκητα της μούχλας μέσα σε μόνο δέκα δευτερόλεπτα.
Η συσκευή έχει προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον των εταιριών αρτοποιίας, αν και υπάρχει αβεβαιότητα κατά πόσον οι καταναλωτές θα εμπιστεύονταν ένα ψωμί που διαρκεί τόσο πολύ. Από την άλλη, οι παραγωγοί ψωμιού προσθέτουν διάφορες συντηρητικές χημικές ουσίες για να καταπολεμήσουν την μούχλα. Αν αυτές καταστούν πλέον περιττές, ίσως και η γεύση του ψωμιού αλλάξει.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου