KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO
- ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
- Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
- ΑΡΘΡΑ--
- ΕΛΛΑΔΑ--
- ΥΦΗΛΙΟΣ--
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
- ΑΠΟΨΕΙΣ--
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
- ΠΑΙΔΕΙΑ--
- ΙΣΤΟΡΙΑ--
- ΜΟΥΣΙΚΗ--
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
- Μ.Μ.Ε--
- ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
- BLOGS--
- ΔΙΑΦΟΡΑ--
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
- ΥΓΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012
Όταν λέμε “Ελληνικά προϊόντα”, να το εννοούμε.
Δεν μπορεί να βαπτισθεί “Ελληνικό” ένα προϊόν που φτιάχνεται π.χ. από
γάλα Γερμανίας ή στραγάλια Τουρκίας. Αυτή είναι μία απαραίτητη
επισήμανση όταν θέλουμε πραγματικά να ..στηρίξουμε
τα Ελληνικά προϊόντα, να στηρίξουμε την ίδια μας την υπόσταση και την
παραγωγή μας. Γράψαμε πρόσφατα για την FIX, την Ελληνική μπύρα χωρίς να
αναλύσουμε κάποιες επιμέρους παραμέτρους. Για παράδειγμα, πως είναι
δυνατόν σε μία Ελλάδα με απέραντες εκτάσεις που προσφέρονται για
καλλιέργεια κριθαριού, να υπάρχουν σχεδόν δύο δεκαετίες χωρίς αμιγώς
Ελληνική μπύρα;
Το παράδειγμα της FIX λοιπόν δεν ήταν καθόλου τυχαίο αφού η πρώτη ύλη
της βασίζεται στην Ελληνική αγροτική παραγωγή με τον απλούστατο τρόπο
της συμβολαιακής καλλιέργειας. Δηλαδή, ο αγρότης έχει εξασφαλίσει την
απορρόφηση του προϊόντος του με την
έναρξη της συνεργασίας. Καθαρή παραγωγική διαδικασία χωρίς επιδοτήσεις,
χωρίς μαϊμουδιές που επιβάλλεται να γίνει σε κάθε τομέα δευτερογενούς
παραγωγής.
Τα αποτελέσματα; Εμφανή από την ίδια την αύξηση των καλλιεργήσιμων
εκτάσεων που αποδεικνύει την υγεία του εγχειρήματος. Όσο αυξάνονται οι
πωλήσεις, τοσο θα αυξάνεται η ζήτηση, η απασχόληση και το χρήμα θα κάνει
τον κύκλο του εντός χώρας. Όχι σε πρώτες ύλες έτοιμες, πολλές φορές
μάλιστα “συμπυκνωμένες” αμφιβόλου ποιότητας.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το σιτάρι όπου της μόδας είναι η
…κατεψυγμένη ζύμη εισαγωγής! Και εμείς έχουμε την εντύπωση ότι
αγοράζουμε Ελληνικό ψωμί. Ας ενεργοποιηθούν λοιπόν όλοι στην κατεύθυνση
αυτή για να εξασφαλίσουμε όχι μόνο την πραγματική στήριξη πραγματικών
Ελληνικών προϊόντων, αλλά και την ποιότητα. Αλλιώς πονάει το προϊόν
αυτός που θα το δώσει και στα παιδιά του, από τις χημικές πολυεθνικές
που αλώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου