KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012


Κουραμπιέδες αμυγδάλου 




Κουραμπιέδες

Είναι η στάνταρ συνταγή που κάνω κάθε χρόνο. Η διαφορά της από της άλλες είναι ότι το αμύγδαλο μπαίνει ολόκληρο και αρωματίζεται με τσίπουρο.
Υλικά
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 350 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 200 γρ. φυτίνη
  • 3 βανίλιες
  • 150 γρ. τσίπουρο
  • 500 γρ. αμύγδαλα (όχι ξεφλουδισμένα) καβουρντισμένα
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη
  • ανθόνερο ή ροδόνερο
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν μαζί σε μια λεκάνη.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τις ζάχαρες, τα βούτυρα, τις βανίλιες και το τσίπουρο και τα χτυπάτε αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.

Προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύεται. Αρχίζετε να ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πάρετε μια ζύμη μαλακή.
Είναι αρκετά δύσκολη η διαδικασία αυτή γιατί τα αμύγδαλα είναι σαν πέτρες μέσα στο ζυμάρι (τα χεράκια θα πονέσουν λίγο!).

Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλετε και τους τοποθετείτε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα (για να μη πλένουμε και λαμαρίνες στο τέλος).
Ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ακριβώς.Τους αφήνετε να κρυώσουν, ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με άχνη.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: