KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012


 Το Ημερολόγιο των Μάγια δεν είναι το τέλος του κόσμου

Καλά τα νέα ακόμα για όσους πιστεύουν σε θεωρίες περί συντέλειας του κόσμου. 
Ο κόσμος δεν θα καταστραφεί την 21η Δεκεμβρίου, διαβεβαιώνουν ανώτεροι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) και της NASA...

Το μόνο επιστημονικά προβλέψιμο τέλος θα έρθει μετά από 5 δισεκατομμύρια χρόνια, λένε οι επιστήμονες, οι οποίοι καθησυχάζουν ότι το Ημερολόγιο των Μάγια- το οποίο κατά τα φαινόμενα σταματά την 21η Δεκεμβρίου 2012 – είναι ακριβώς όπως όλα τα άλλα, ένα ημερολόγιο «με τέλος και αρχή».
Παράλληλα, οι επιστήμονες απορρίπτουν την ύπαρξη ενός άγνωστου πλανήτη Χ που πιθανολογείται ότι θα συγκρουστεί με την Γη και ο οποίος, σύμφωνα με μια ερμηνεία των αρχαίων Σουμεριακών κειμένων, ήταν ο πλανήτης των προγόνων του ανθρώπου.
Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε για τα πιο πάνω θέματα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαστημικού Καιρού στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, Γιούχα Πέκα Λουντάμα και τον Ντέιβιντ Μόρισον, ανώτερο επιστήμονα στη NASA.

«Προσωπικά έχω καταλάβει ότι το ημερολόγιο των Μάγια είναι ένα ημερολόγιο ακριβώς όπως αυτά που χρησιμοποιούμε σήμερα. Μετά την τελευταία ημέρα του ημερολογίου που ισχύει σήμερα θα έχουμε την πρώτη ημέρα του επόμενου ημερολογίου», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο αξιωματούχος της ESA.
Εκτίμησε ότι το «μόνο επιστημονικά προβλέψιμο τέλος του κόσμου» θα είναι σε περίπου 5 δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα, όταν ο Ηλιος μας σταδιακά θα… μείνει από καύσιμα και θα μεταμορφωθεί σε ένα ονομαζόμενο «λευκό νάνο» σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει άλλα 4-5 δισεκατομμύρια έτη.
Εξάλλου, ο αξιωματούχος της NASA ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι το Ημερολόγιο των Μάγια είναι ακριβώς όπως τα ημερολόγια που έχουμε στο σπίτι μας και τα οποία τελειώνουν την 31η Δεκεμβρίου. ‘Μετά όμως, ακολουθεί η 1η Ιανουαρίου και ο κόσμος συνεχίζει να υπάρχει», ανέφερε.
Το Ημερολόγιο των Μάγια, που έχει αναγνωριστεί ως το ακριβέστερο ημερολόγιο στον κόσμο, βασίζεται σε τρείς διαφορετικούς αλλά αλληλένδετους κύκλους. Ο πρώτος κύκλος (ονομαζόμενος Haab) διαρκεί 365 ημέρες, ο δεύτερος (Tzolkin) 260 ημέρες ενώ ο τρίτος, ο λεγόμενος Μεγάλος Κύκλος (Baktun), διαρκεί 5.125 χρόνια.
Η καταστροφολογία που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό βασίζεται σε μια συγκυρία που θα συμβεί την 21η Δεκεμβρίου και έχει σχέση με το Μεγάλο Κύκλο.
Την 21η Δεκεμβρίου του 2012, λοιπόν, ολοκληρώνεται ένας Μεγάλος Κύκλος και για πρώτη φορά από το 3,114 προ Χριστού, το Ημερολόγιο των Μάγια θα δείχνει τον στρογγυλό αριθμό “13.0.0.0.0″ ή τον 13ο κύκλο Baktun.

Ομως τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τις θεωρίες περί συντέλειας του κόσμου;

Ο πλανήτης Nibiru και η ιστορία των Σουμέριων
Επειδή σύμφωνα με τη Μυθολογία των Μάγια, οι Μεγάλοι Κύκλοι τελειώνουν με μια καταστροφή, πολλοί θεωρούν ότι το τέλος του κόσμου θα έλθει την 21η Δεκεμβρίου και κάνοντας ένα βήμα πάρα πέρα μιλούν για σύγκρουση ενός τεράστιου πλανήτη με τη Γη (ο ονομαζόμενος άγνωστος πλανήτης X ή Nibiru).
Ο πλανήτης Nibiru εμπλέκεται στις θεωρίες συντέλειας του κόσμου λόγω ενός βιβλίου που εξέδωσε τη δεκαετία του 1970 ο Αμερικανός συγγραφέας και ιστορικός (με καταγωγή από το Αζερμπαϊτζάν) Ζαχαρία Σίτσιν.
Στο βιβλίο του, με τίτλο «Ο Δωδέκατος Πλανήτης», ο Σίτσιν προβαίνει σε μια ερμηνεία για τον κόσμο στη βάση αρχαίων Σουμεριακών κειμένων που επιχείρησε να μεταφράσει. Σημειώνεται ότι η Σουμεριακή είναι η πιο παλιά γραπτή γλώσσα μέχρι σήμερα, ενώ οι Σουμέριοι ήταν ο πρώτος μεγάλος πολιτισμός στον κόσμο.
Ο αξιωματούχος της ESA με τον οποίο συνομίλησε το ΚΥΠΕ απέρριψε την ύπαρξη του πλανήτη Nibiru, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν ακόμη μύθο που δημιούργησε το διαδίκτυο.
Επιχειρηματολογώντας, σημείωσε ότι ένα άγνωστο πλανητικό σώμα μπορεί να εντοπιστεί μέσω της μεγάλης βαρύτητας που δημιουργεί στο εσωτερικό ηλιακό μας σύστημα και στις τροχιές των άλλων πλανητών.
«Ετσι, αυτό το είδος του πλανήτη δεν θα μπορούσε να κρατηθεί μυστικό ακόμα και από τους ερασιτέχνες αστρονόμους. Αρα, για μένα, ο Nibiru δεν υπάρχει», δήλωσε κατηγορηματικά.
Κατά τον Σίτσιν όμως, πίσω από τους μύθους, υπάρχουν αλήθειες που αξίζει να τις μελετήσει κανείς.
«Αφιέρωσα τη ζωή μου στην μελέτη των αρχαίων πολιτισμών, των αρχαίων γλωσσών, τα πιστεύω και τις γνώσεις τους. Οταν μελετάς αρχαίους πολιτισμούς διερωτάσαι, αν τα κείμενα που έγραφαν ήταν όντως μυθολογία. Εγώ πιστεύω ότι ήταν αλήθειες», ανέφερε ο Σίτσιν.

Σύμφωνα με το συγγραφέα, ο πλανήτης Nibiru όχι μόνον υπάρχει αλλά καταγόμαστε από αυτόν.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι σύμφωνα με τα κείμενα των Σουμέριων, μια φυλή ανθρωπόμορφων, ψηλών όντων που ονομάζονται «Αννουνάκι» έφθασε στη Γη από έναν πολύ μακρινό πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, τον οποίο αναφέρει με το όνομα Nibiru. Το όνομα Αννουνάκι μεταφράζεται ως «αυτοί που ήρθαν από τον ουρανό στην Γη».

Σημειώνει ότι η τροχιά του πλανήτη αυτού γύρω από τον Ηλιο είναι ιδιαίτερα ελλειπτική, και ότι χρειάζεται 3.600 χρόνια για να ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή.
Σύμφωνα με τα κείμενα των αρχαίων Σουμέριων που επεδίωξε να μεταφράσει ο Σίτσιν, πριν από περίπου 450.000 χρόνια ένας ισχυρός άνδρας της φυλής των Αννουνάκι κατέφθασε στη Γη, η οποία διέθετε τότε πάρα πολύ χρυσάφι – ένα ορυκτό που ήταν αναγκαίο για την επιβίωση του πλανήτη Nibiru – και ξεκίνησε την εξόρυξη γήινου χρυσού.
Αιφνιδιάζει όμως στη συνέχεια με τη θεωρία ότι ο σημερινός άνθρωπος κατάγεται από τη φυλή αυτή.
Σύμφωνα με τον Σίτσιν, οι Ανουννάκι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια φυλή εργατών, κάνοντας γενετικές τροποποιήσεις στα πρωτεύοντα του πλανήτη μας με το δικό τους DNA με αποτέλεσμα τη δημιουργία του Homo Sapiens.
Οι θεωρίες καταστροφολογίας θέλουν τον πλανήτη Nibiru όχι μόνον να επιστρέφει αλλά να συγκρούεται με την Γη, όπως λένε ότι συνέβη πριν δισεκατομμύρια χρόνια, όταν μετά από μια τέτοια καταστροφική σύγκρουση δημιουργήθηκε η Σελήνη και η ζώνη των αστεροειδών που υπάρχει σήμερα ανάμεσα στον Αρη και τον Δία.
“Πρόκειται για ισχυρισμούς και μόνον», δήλωσε στο ΚΥΠΕ αξιωματούχος της NASA όταν ρωτήθηκε για την ύπαρξη του πλανήτη Nibiru και την θεωρία ότι πλησιάζει απειλητικά τη Γη.

Υπέδειξε ότι ήδη από το Μάιο του 2003 υπήρχαν θεωρίες καταστροφολογίας που ενέπλεκαν τον άγνωστο αυτόν πλανήτη, «αλλά τίποτα δεν συνέβη».
«Τώρα μετατόπισαν το τέλος του κόσμου για τον Δεκέμβρη και το συνέδεσαν με το Ημερολόγιο των Μάγια», συνέχισε.
Ως προς το ενδεχόμενο να κτυπηθεί η Γη από κάποιο ουράνιο σώμα (κομήτη, αστεροειδή, άγνωστο πλανήτη κτλ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν υπάρχει τουλάχιστον για τώρα.
Υπενθύμισε ότι η μεγαλύτερη σύγκρουση στην ιστορία του πλανήτη μας ήταν πριν 65 εκατ. χρόνια όταν ένας αστεροειδής κτύπησε τη Γη και αφάνισε τους δεινόσαυρους.
Ο αξιωματούχος της NASA σημείωσε ότι η Υπηρεσία παρακολουθεί συνεχώς το διάστημα μέσω του προγράμματος «ασφάλεια του διαστήματος» και δεν έχει εντοπίσει μεγάλους αστεροειδείς που θα μπορούσαν να απειλήσουν την Γη με καταστροφή.
Αν το Ημερολόγιο των Μάγια κρύβει κάποιες προφητείες, ή αν όντως ο Nibiru υπάρχει ή υπήρξε ποτέ στο παρελθόν, αν προερχόμαστε από τους Αννουνάκι ή όχι, θα παραμείνουν ερωτήματα και τροφή για σκέψη και έρευνα.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι λάτρεις της καταστροφολογίας θα περιμένουν ακόμη μερικά δισεκατομμύρια χρόνια μέχρι το προβλέψιμο τέλος του κόσμου. Πιθανόν όμως μέχρι τότε ο άνθρωπος να έχει ήδη καταστρέψει τη Γη, επιβεβαιώνοντας τον Κικέρωνα ότι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο εαυτός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: