KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
 • ΑΡΘΡΑ--
 • ΕΛΛΑΔΑ--
 • ΥΦΗΛΙΟΣ--
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
 • ΑΠΟΨΕΙΣ--
 • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
 • ΠΑΙΔΕΙΑ--
 • ΙΣΤΟΡΙΑ--
 • ΜΟΥΣΙΚΗ--
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
 • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
 • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
 • Μ.Μ.Ε--
 • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
 • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
 • BLOGS--
 • ΔΙΑΦΟΡΑ--
 • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
 • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012


Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις

Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις (1)
Μαμά θα φύγω για τα ξένα! Δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται το ενδεχόμενο της μετανάστευσης ένεκα της κρίσης και της ανεργίας. Το ζήτημα είναι που θα πας! Η έρευνα με τίτλο Global Liveable Survey του Economist Intelligence Unit ίσως σου δώσει πάντως μια κατεύθυνση για να εξετάσεις κάτω από το σωστό πρίσμα τις προοπτικές σου. Συγκεκριμένα, το Economist Intelligence Unit ερεύνησε την πολιτική σταθερότητα, το ποσοστό εγκληματικότητας, το σύστημα υγείας, το περιβάλλον, τις συγκοινωνίες, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, την παιδεία αλλά και την πολυπολιτισμικότητα κάθε πόλης. Δες ποιες πόλεις απαρτίζουν το τοπ 10… Όσο για την Ελλάδα, δεν θες να μάθεις σε ποια θέση βρίσκεται…!

Aρ. 10 : Όκλαντ

Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις (2)
Στην τελευταία θέση, μία πόλη της Νέας Ζηλανδίας. Το Ώκλαντ βρίσκεται μεταξύ του Κόλπου Χαουράκι του Ειρηνικού Ωκεανού στα ανατολικά, τις χαμηλές Οροσειρές Χουνούα στα νοτιοανατολικά, το Λιμάνι Μανουκάου, και τις Οροσειρές Βαϊτακέρε και μικρότερες οροσειρές στα δυτικά και βορειο-δυτικά. Το κεντρικό μέρος της αστικής περιοχής καταλαμβάνει ένας μικρός ισθμός μεταξύ του Λιμανιού Μανουκάου στην Θάλασσα της Τασμανίας και του λιμανιού Βαϊτεμάτα στον Ειρηνικό. Είναι μία από τις λίγες πόλεις στον κόσμο που έχουν λιμάνια σε δύο διαφορετικά υδάτινα σώματα.
Πολιτική σταθερότητα: 95%
Υγεία: 95.8%
Πολιτισμός & Διασκέδαση: 97%
Παιδεία: 100%
Υποδομή:92.9%
Σύνολο Βιοτικού Επιπέδου: 95.7%

Aρ. 9 : Αδελαϊδα

Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις (3)
Μία ακόμα αυστραλιανή πόλη, πληθυσμού 1,2 εκατομμυρίων, βρίσκεται στην ένατη θέση. Απέχει 729 χλμ από τη Μελβούρνη. 1408 από το Σίδνεϊ και 2700 απο το Περθ. Επίσης φημίζεται και για τις πολλές γιορτές (festivals) που διεξάγονται κάθε χρόνο στη πόλη αλλά και για τις φαρδιές οδικές αρτηρίες, τις πλατείες και τα πάρκα που διαθέτει.
Πολιτική σταθερότητα: 95%
Υγεία: 100%
Πολιτισμός & Διασκέδαση: 94.2%
Παιδεία: 100%
Υποδομή:92.9%
Σύνολο Βιοτικού Επιπέδου: 95.9%

Aρ. 8 : Περθ

Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις (4)
Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Αυστραλίας, βρίσκεται για άλλη μία φορά στην εν λόγω κατάταξη. Στο Περθ διαμένουν περίπου τα τρία τέταρτα των κατοίκων της περιοχής. Είναι η τέταρτη σε πληθυσμό πόλη σε όλη την Αυστραλία, με μέσο όρο ανάπτυξης πάνω από αυτό της Αυστραλίας.
Πολιτική σταθερότητα: 95%
Υγεία: 100%
Πολιτισμός & Διασκέδαση: 87.7%
Παιδεία: 100%
Υποδομή:100%
Σύνολο Βιοτικού Επιπέδου: 95.9%

Aρ. 7 : Ελσίνκι

Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις (5)
Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Φινλανδίας, με πληθυσμό 589.000 κατοίκων, κατέλαβε την έβδομη θέση. Αν και μεγάλο μέρος του πρώτου μισού του 20ου αιώνα ήταν βίαιη περίοδος για το Ελσίνκι, συνέχισε να αναπτύσσεται σταθερά. Η σύγχρονη μεταπολεμική αστικοποίηση της δεκαετίας του 1970, που σε σύγκριση με το λοιπό Ευρωπαϊκό περιβάλλον έλαβε χώρα σχετικά καθυστερημένα, τριπλασίασε τον πληθυσμό στην μητροπολιτική περιοχή, καθιστώντας την μητροπολιτική περιοχή του Ελσίνκι ένα από τα γρηγορότερα αναπτυσσόμενα αστικά κέντρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη δεκαετία του 1990.
Πολιτική σταθερότητα: 100%
Υγεία: 100%
Πολιτισμός & Διασκέδαση: 90%
Παιδεία: 91.7%
Υποδομή:96.4%
Σύνολο Βιοτικού Επιπέδου: 96%

Aρ. 6 : Σίδνεϊ

Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις (6)
Η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας βρίσκεται στην έκτη θέση. Τα τρία μοναδικά χαρακτηριστικά της πόλης του Σίδνεϊ είναι το βαθύ φυσικό του λιμάνι, η γέφυρα του λιμανιού και το επιβλητικό κτίριο της όπερας. Το Σίδνεϊ συνεχίζει την αλματώδη ανάπτυξη (χαρακτηριστικό είναι πως ενώ το 1901 είχε περίπου 500.000 κατοίκους, το 1925 ξεπερνά το 1.000.000) και νέοι μετανάστες καταφθάνουν στην πόλη (Έλληνες,Ιταλοί,Ασιάτες κλπ) δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό μωσαϊκό εθνοτήτων που σύμφωνα με την απογραφή του 2006 αριθμεί 4.119.190 κατοίκους.
Πολιτική σταθερότητα: 90%
Υγεία: 100%
Πολιτισμός & Διασκέδαση: 94.4%
Παιδεία: 100%
Υποδομή:100%
Σύνολο Βιοτικού Επιπέδου: 96.1%

Aρ. 5 : Κάλγκαρι

Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις (7)
Καναδική πόλη κατακτά και την τέταρτη θέση. Το Κάλγκαρι, στην Αλμπέρτα, έχει πληθυσμό 988.000 κατοίκων και συνολική έκταση 5.107 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η πόλη βρίσκεται στα νότια της επαρχίας σε απόσταση περίπου 80 χλμ. ανατολικά από τα Βραχώδη Όρη. Το Κάλγκαρυ είναι η πέμπτη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά και ο πληθυσμός του αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό λόγω της οικονομικής ανάπτυξης που έχει φέρει η άντληση πετρελαίου στην Αλμπέρτα.
Πολιτική σταθερότητα: 100%
Υγεία: 100%
Πολιτισμός & Διασκέδαση: 89.1%
Παιδεία: 100%
Υποδομή:96.4%
Σύνολο Βιοτικού Επιπέδου: 96.6%

Aρ. 4 : Τορόντο

Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις (8)
Άλλη μία καναδική πόλη καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, με πληθυσμό 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων και πληθυσμιακή πυκνότητα 3.972 κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Η πόλη είναι χτισμένη στην βόρεια όχθη της λίμνης Οντάριο. Το Τορόντο είναι το κεντρικό σημείο του «Χρυσού Πετάλου», της πιο πυκνοκατοικημένης περιοχής του Καναδά η οποία εκτείνεται από την Όσαβα ανατολικά έως τους καταρράκτες του Νιαγάρα δυτικά. Περίπου το ένα τέταρτο των Καναδών κατοικεί στην περιοχή του Χρυσού Πετάλου, και περίπου ένας στους έξι Καναδούς εργάζεται εντός των ορίων της πόλης του Τορόντο. Το Τορόντο σήμερα είναι η οικονομική πρωτεύουσα του Καναδά και αποτελεί ένα από τα πλέον κοσμοπολίτικα («πολυπολιτισμικά») αστικά κέντρα του κόσμου.
Πολιτική σταθερότητα: 95%
Υγεία: 100%
Πολιτισμός & Διασκέδαση: 97.2%
Παιδεία: 100%
Υποδομή:100%
Σύνολο Βιοτικού Επιπέδου: 89.3%

Aρ. 3 : Βανκούβερ

Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις (9)
Έχασε τα πρωτεία από τη Μελβούρνη. αλλά η καναδική πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στη δεκάδα. Το Βανκούβερ είναι η μεγαλύτερη αστική περιοχή στον δυτικό Καναδά και η τρίτη σε πληθυσμό σε όλη τη χώρα, αν και ως δήμος είναι όγδοος σε πληθυσμό στον Καναδά. Οι κάτοικοί του παρουσιάζουν εθνική πολυμορφία, καθώς το 52% των κατοίκων του έχουν άλλη μητρική γλώσσα από τα αγγλικά.
Πολιτική σταθερότητα: 95%
Υγεία: 100%
Πολιτισμός & Διασκέδαση: 100%
Παιδεία: 100%
Υποδομή:92.9%
Σύνολο Βιοτικού Επιπέδου: 97.3%

Aρ. 2 : Βιέννη

Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις (10)
Η πρωτεύουσα της Αυστρίας, με πληθυσμό 1.714.000 κατοίκων, κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Οι κυριότερες βιομηχανίες της πόλης κατασκευάζουν μηχανήματα, χημικά προϊόντα, έπιπλα, πορσελάνες και υαλικά. Πολύ σημαντικός οικονομικός παράγοντας για την πόλη είναι και ο τουρισμός, καθώς η Βιέννη με τον μεγάλο πλούτο της σε έργα τέχνης, μνημεία, μουσεία αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών.
Πολιτική σταθερότητα: 95%
Υγεία: 100%
Πολιτισμός & Διασκέδαση: 94.4%
Παιδεία: 100%
Υποδομή:100%
Σύνολο Βιοτικού Επιπέδου: 97.4%

Aρ. 1 : Μελβούρνη

Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις (1)
Η Μελβούρνη είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Αυστραλίας μετά το Σίδνεϊ. Αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Ο πληθυσμός της Μελβούρνης υπολογίζεται σήμερα σε περίπου 4.000.000 κατοίκους. Σχεδόν το 1/4 του πληθυσμού της περιοχής προέρχεται από το εξωτερικό.
Πολιτική σταθερότητα: 95%
Υγεία: 100%
Πολιτισμός & Διασκέδαση: 95.1%
Παιδεία: 100%
Υποδομή:100%
Σύνολο Βιοτικού Επιπέδου: 97.5%
Πηγή: menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: