KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012


ΟΙ ΛΟΓΟΙ..........

ους λόγους για τους οποίους δεν θα ψηφίσει τα μέτρα του σκληρού πακέτου αναφέρει με επιστολή του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ν. Ηρακλείου, Ι. Μιχελογιαννάκης.

«Ήρθε η ώρα να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, ήρθε η ώρα να μάθει τι έως τώρα έχει φύγει από την τσέπη του και τι έως τώρα έχουν ψηφίσει τα ενοχικά κόμματα. Θα ξεκινήσω με το τι έχει φύγει από την τσέπη του με το μνημόνιο Ι, το μνημόνιο ΙΙ, τα χαράτσια, τις επικουρικές και το μεσοπρόθεσμο και θα καταλήξω με το τι έχουν ψηφίσει τα ενοχικά κόμματα, ώστε να γνωρίζει ο κάθε Έλληνας αν είναι πραγματικές ή όχι οι διάφορες ανησυχίες για καλάθια, ισοδύναμα, ρήτρα.

Πρώτο μνημόνιο νόμος 3845/2010 ψήφισαν:

1. Μηδενικές αυξήσεις στο σύνολο του Δημοσίου και για το 2011
2. Ελάττωση 3% των αποδοχών του ευρύτερου δημοσίου τομέα
3. Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού
4. Μείωση επιδομάτων 8% του δημοσίου.

Δεύτερο μνημόνιο νόμος 4046/2012 ψήφισαν:

1. Μείωση γενικού κατώτατου μισθού κατά 22% και για τους νέους κάτω των 25 ετών να μειωθεί κατά 32%.
2. Πάγωμα αυξήσεων έως ότου η ανεργία γίνει μικρότερη του 10% .

Χαράτσια στις συντάξεις

1. Μείωση 3% έως 15% από την παρακράτηση ΛΑΦΚΑ
2. Πρόσθετη μείωση ΛΑΦΚΑ σε μικρότερους των 60 ετών και σε πάνω από 1.700 ευρώ σύνταξη
3. Μείωση 20% για πάνω από 55 ετών και πάνω από 1.200 ευρώ και 40% για πάνω από 55 ετών και πάνω από 1.000 ευρώ.
4. Νέα μείωση μετά το δεύτερο μνημόνιο 12% για πάνω από 1.300 ευρώ.

Επικουρικές

1. Μείωση από 3% έως 12% για εισφορές από 300 ευρώ και πάνω.
2. Μείωση 15% στις επικουρικές των πρώην ΔΕΚΟ.
3. Μείωση 30% ΕΤΕΑΜ για πάνω από 150 ευρώ.
4. Μετά το δεύτερο μνημόνιο, μείωση 10% από 200 ευρώ έως 250 ευρώ, 15% από 250 ευρώ έως 300 ευρώ και 20% από 300 ευρώ και πάνω.

Μεσοπρόθεσμο (28,2 δις)

1. Ελάττωση εφάπαξ ανάλογα με τις εισφορές.
2. Ελάττωση επικουρικών ανάλογα με την ανταποδοτικότητα.
3. Ειδική εισφορά σύνταξης για μικρότερο από 60 και πάνω από 1.700 ευρώ και αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης για πάνω από 1700 ευρώ.
4. Ελάττωση κύριας σύνταξης του ΟΓΑ.
5. Εισφορά αλληλεγγύης δημοσίων υπαλλήλων για ανεργία.
6. Εισφορά ελευθέρων επαγγελματιών για ανεργία.
7. Εισφορά ιδιωτικού τομέα για ανεργία.

Τώρα θα πρέπει να πούμε την αλήθεια στο τι έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα τα ενοχικά κόμματα.

1. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει αύξηση 25% στα τιμολόγια ΟΑΣ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή αύξηση 25% στα εισιτήρια, άρα ή το αποδεχόμαστε ή φέρνουμε νέο νόμο ακύρωσής του.
2. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει μείωση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ανάμεσα στο τέλος του 2010 έως το τέλος του 2015, άρα δεν χρειάζεται να ξαναψηφιστεί, αλλά πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε αυτοί οι 150.000 να μην απολυθούν.
3. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει ότι 15.000 άτομα πλεονάζοντος προσωπικού, μετατίθεται σε καθεστώς εργασιακή εφεδρείας, άρα χρειάζεται να καταργηθεί διά νόμου η εργασιακή εφεδρεία και να βρεθεί τρόπος να μην απολυθούν.
4. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει αναπροσαρμογή πληρωμών για τα εφάπαξ, άρα το μόνο που μένει είναι η αναλογική εφαρμογή του, ή η καταψήφισή του.
5. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει μείωση στις ονομαστικές επικουρικές συντάξεις με σκοπό την εξάλειψη των ελλειμμάτων, άρα πρέπει να προχωρήσουμε ή στην αναλογική εφαρμογή του ή στην κατάργησή του.
6. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει αναστολή διατάξεων νόμου για αυτόματες αυξήσεις μισθών (για να υπάρξει αύξηση μισθών και ωρίμανση πρέπει η ανεργία να πέσει κάτω από 10%), άρα οποιοδήποτε καλάθι, οποιαδήποτε ρήτρα, οποιοδήποτε ισοδύναμο χρειάζεται πρώτα νομοθετική κατάργηση των προηγουμένων.
7. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει ότι οι ελάχιστοι μισθοί που ορίζονται από την εθνική συλλογική σύμβαση να μειωθούν κατά 22% και για τους νέους κάτω των 25 ετών να μειωθούν κατά 32%, άρα για οποιαδήποτε αύξηση αργότερα (καλάθι, ισοδύναμα, ρήτρα) χρειάζεται και νομοθετική συνεισφορά από εμάς και νέα θεώρηση από την εθνική συλλογική γενική σύμβαση εργασίας.
8. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει ότι καταργούνται οι όροι περί μονιμότητας (συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ορίζεται ότι λήγουν σε κάποιο όριο ηλικίας ή στη συνταξιοδότηση) που περιλαμβάνονται σε νόμο ή σε συμβάσεις εργασίας. Αυτό ή το δεχόμαστε ή ζητούμε νομοθετική ακύρωσή του.
9. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει μείωση των κοινωνικών εισφορών στο ΙΚΑ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό ή το δεχόμαστε ή ζητούμε τη νομοθετική ακύρωσή του.
10. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει κλείσιμο φορέων ειδικού σκοπού που ασχολούνται με κοινωνικές δαπάνες, οι οποίες δεν αποτελούν προτεραιότητα ΟΕΚ – ΟΕΕ, άρα, αν δεν θέλουμε την κατάργησή τους, χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση
11. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει κατάργηση περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων (ιδιώτες ιατροί, φυσικοθεραπευτές κτλ.), άρα ή συμφωνούμε ή νομοθετούμε για την κατάργησή του.
12. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ, άρα χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση για κατάργησή του.
13. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει υλοποίηση του προγράμματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας «ΗΛΙΟΣ», άρα ή το δεχόμαστε ή με νόμο το καταργούμε.
14. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει αναθεώρηση αντικειμενικών αξιών, άρα ή τις δεχόμαστε ή τις καταργούμε με νομοθετική πράξη.

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι, για να ισχύσουν τα καλάθια, τα ισοδύναμα και η ρήτρα, χρειάζονται νομοθετικές παρεμβάσεις, που μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν ακούγονται ξεκάθαρα. Αν περάσουν τα μέτρα με τον προϋπολογισμό, καταλαβαίνει κανείς ότι ουσιαστικά αυτοκαταργούνται οι λύσεις για ισοδύναμα - ρήτρα. Αν κατέβουν σε ένα άρθρο, να γνωρίζουν ότι συνταγματικά με ένα άρθρο ψηφίζεται μόνο ο προϋπολογισμός του κράτους και η ψήφισή τους με αυτόν τον τρόπο πέρα του ότι πάλι ακυρώνει τα ισοδύναμα, ρήτρα, προπάντων λυγίζει, ταπεινώνει, εκβιάζει τον βουλευτή, που είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στο πολιτικό σύστημα του σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: