KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO
- ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
- Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
- ΑΡΘΡΑ--
- ΕΛΛΑΔΑ--
- ΥΦΗΛΙΟΣ--
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
- ΑΠΟΨΕΙΣ--
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
- ΠΑΙΔΕΙΑ--
- ΙΣΤΟΡΙΑ--
- ΜΟΥΣΙΚΗ--
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
- Μ.Μ.Ε--
- ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
- BLOGS--
- ΔΙΑΦΟΡΑ--
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
- ΥΓΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012
Οι 17 από τις 23 χώρες της ΕΕ έχουν υπερβολικό έλλειμμα!
«Όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους άλλον ένα χρόνο προκειμένου να περιορίσουν το δημοσιονομικό έλλειμμά τους στο 3% του ΑΕΠ, όπως το απαιτεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης», υποστηρίζει το ευρωπαϊκό κέντρο μελετών Μπρέγκλε που εδρεύει στις Βρυξέλλες.
Οι συντάκτες της μελέτης, Μπενεντίκτα Μαρτζινότο και Αντρέ Σαπίρ, υπενθυμίζουν ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί και ιδίως το Σύμφωνο Σταθερότητας, που υιοθετήθηκε στις αρχές του έτους,"δεν είναι τόσο αυστηροί όσο συνήθως θεωρείται.
«Οι χώρες-μέλη μπορούν να αποκλίνουν από το όριο του 3% εάν βρίσκονται σε κατάσταση ύφεσης, ή αν η ευρωζώνη στο σύνολό της διανύει μια δύσκολη περίοδο», σημειώνουν οι συντάκτες, θυμίζοντας ότι το Σύμφωνο τέθηκε σε εφαρμογή σε μια εποχή που οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης παρουσίαζαν υπερβολικό έλλειμμα.
Οι δύο ερευνητές θεωρούν ότι ο μοναδικός τρόπος για να εφαρμοστεί αυτός ο όρος, που αναφέρεται στις έκτακτες συνθήκες, είναι να χορηγηθεί ένας επιπλέον χρόνος σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, γιατί η ευρωζώνη στο σύνολό της διανύει μια δύσκολη περίοδο.
Η πρόταση αυτή θα πρέπει να προέλθει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να γίνει σχετικά γρήγορα, προτού οι κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης καταθέσουν τους προϋπολογισμούς τους για το 2013 στα κοινοβούλια.
Σήμερα από τις 17 χώρες της ευρωζώνης οι 13 βρίσκονται σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.
Οι μόνες που έχουν έλλειμμα 3% ή μικρότερο είναι η Εσθονία, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο και η Γερμανία.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου