KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO
- ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
- Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
- ΑΡΘΡΑ--
- ΕΛΛΑΔΑ--
- ΥΦΗΛΙΟΣ--
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
- ΑΠΟΨΕΙΣ--
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
- ΠΑΙΔΕΙΑ--
- ΙΣΤΟΡΙΑ--
- ΜΟΥΣΙΚΗ--
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
- Μ.Μ.Ε--
- ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
- BLOGS--
- ΔΙΑΦΟΡΑ--
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
- ΥΓΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012
Η σοκολάτα «θωρακίζει» τους άνδρες στα εγκεφαλικά
Η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να προστατεύει από τα εγκεφαλικά επεισόδια υποστηρίζει μελέτη Σουηδών επιστημόνων που... παρακολούθησε τις διατροφικές συνήθειες 37.000 ανδρών στη Σουηδία για μια 10ετία.
Οι ερευνητές υπογραμμίζουν πάντως ότι τα αποτελέσματα δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως δικαιολογία για υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας.
Το δείγμα χωρίστηκε σε 4 ομάδες με βάση την ποσότητα σοκολάτας που κατανάλωνε, με την ομάδα της μικρότερης κατανάλωσης κατά μέσον όρο να μην τρώει σοκολάτα κάθε εβδομάδα και την ομάδα με τη μεγαλύτερη να καταναλώνει 63 γραμμάρια.
Συγκρίνοντας τις ομάδες, η έρευνα έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν την περισσότερη σοκολάτα είχαν 17% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της έρευνας.
Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στη σοκολάτα φαίνεται να λειτουργούν προστατευτικά έναντι της καρδιαγγειακής νόσου λόγω των αντιοξειδωτικών, αντιθρομβοτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους. Είναι επίσης πιθανό να μειώνουν τη συγκέντρωση κακής χοληστερόλης στο αίμα και την αρτηριακή πίεση.
Οι ειδικοί πάντως τονίζουν ότι την ίδια στιγμή η σοκολάτα περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και λιπαρών και θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Η έρευνα παρουσιάστηκε στο περιοδικό «Neurology».
cosmedic
Οι ερευνητές υπογραμμίζουν πάντως ότι τα αποτελέσματα δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως δικαιολογία για υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας.
Το δείγμα χωρίστηκε σε 4 ομάδες με βάση την ποσότητα σοκολάτας που κατανάλωνε, με την ομάδα της μικρότερης κατανάλωσης κατά μέσον όρο να μην τρώει σοκολάτα κάθε εβδομάδα και την ομάδα με τη μεγαλύτερη να καταναλώνει 63 γραμμάρια.
Συγκρίνοντας τις ομάδες, η έρευνα έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν την περισσότερη σοκολάτα είχαν 17% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της έρευνας.
Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στη σοκολάτα φαίνεται να λειτουργούν προστατευτικά έναντι της καρδιαγγειακής νόσου λόγω των αντιοξειδωτικών, αντιθρομβοτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους. Είναι επίσης πιθανό να μειώνουν τη συγκέντρωση κακής χοληστερόλης στο αίμα και την αρτηριακή πίεση.
Οι ειδικοί πάντως τονίζουν ότι την ίδια στιγμή η σοκολάτα περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και λιπαρών και θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Η έρευνα παρουσιάστηκε στο περιοδικό «Neurology».
cosmedic
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου