KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΗΝ ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


Το σχέδιο Μέρκελ για την Ελλάδα «Ταφόπλακα» στις προσδοκίεςτης κυβέρνησης.

«Ταφόπλακα» στις προσδοκίες της κυβέρνησης για οριστικό τέλος του ελληνικού δράματος μέσα στον Μάρτιο έβαλε η Άνγκελα Μέρκελ στις συνομιλίες της με τον Πρωθυπουργό στο Βερολίνο. Η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “S10” διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι οι ευνοϊκές αποφάσεις για ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα ληφθούν μόνο όταν ψηφισθεί από τη Βουλή το σχέδιο βαριάς λιτότητας μέχρι και το 2014.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Μέρκελ ξεκαθάρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι...
 στις δύο Συνόδους Κορυφής του Μαρτίου το μόνο που μπορεί να περιμένει είναι η επιμήκυνση του δανείου των 110 δις. ευρώ και μια μείωση του επιτοκίου δανεισμού, κατά 1-1,5%. Ακόμη και αυτή η ευνοϊκή εξέλιξη, όμως, προϋποθέτει συνολικό συμβιβασμό για τη νέα αρχιτεκτονική της ευρωζώνης, ο οποίος σήμερα δεν φαίνεται καθόλου βέβαιος, λόγω των σφοδρών αντιδράσεων πολλών πρωτευουσών στις γερμανικές προτάσεις για «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας».
Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι αποφασισμένη να τηρήσει πολύ σκληρή στάση τον Μάρτιο, σε ένα επικίνδυνο για την Ευρώπη «πολιτικό πόκερ», καθώς όλοι οι αναλυτές προεξοφλούν, ότι μια ήττα των Χριστιανοδημοκρατών στις εκλογές της 27ης Μαρτίου στην Βάδη-Βυτεμβέργη, ένα από τα ισχυρότερα «οχυρά» τους στην Γερμανία, θα σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για τον τερματισμό της πολιτικής τους κυριαρχίας, αλλά και για την πολιτική «συνταξιοδότηση» της ίδιας της Μέρκελ.
Επιπλέον, όμως, η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να διακατέχεται από έντονη δυσπιστία για τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να περάσει τον Μάιο από τη Βουλή, όπως έχει δεσμευθεί, το εξαιρετικό σκληρό «πακέτο» μέτρων λιτότητας, που θα πρέπει να εφαρμοσθεί μέχρι και το 2014. Το «πακέτο» της νέας λιτότητας ως και το 2014 θα είναι ακόμη βαρύτερο από ό,τι αναμενόταν, καθώς ο στόχος της συνολικής εξοικονόμησης έχει αυξηθεί από το 5% στο 8% του ΑΕΠ, γι’ αυτό και η κυβέρνηση αναζήτησε διέξοδο –χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία- σε ένα μεγάλο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας!
Η γερμανική πλευρά περιμένει από την κυβέρνηση πρώτα να διαμορφώσει το πλήρες σχέδιο για την επίτευξη αυτών των στόχων και να κατορθώσει να το περάσει από τη Βουλή, πριν προχωρήσει οποιαδήποτε περαιτέρω ευνοϊκή ρύθμιση, όπως η επαναγορά ομολόγων μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Οικονομικής Σταθερότητας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η Μέρκελ υπενθύμισε στον Γ. Παπανδρέου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, ότι υπάρχουν «μέτρα που απομένουν να ληφθούν από την Ελλάδα», αναφερόμενη ακριβώς στις δεσμεύσεις που ήδη έχουν αναληφθεί για τη λιτότητα μέχρι και το 2014.
Η κυβέρνηση προετοιμάζεται ήδη για ένα θυελλώδες διάστημα από τις Συνόδους Κορυφής της 11ης και της 25ης Μαρτίου, μέχρι την έγκριση του «πακέτου» από τη Βουλή τον προσεχή Μάιο, η οποία θα επιτρέψει στην Γερμανία να συζητήσει σοβαρά τα σχέδια οριστικής ρύθμισης του ελληνικού χρέους:
n Το πρώτο που θα συμβεί μετά τις Συνόδους, όπως αναμένει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, είναι να κριθούν ατελέσφορες οι αποφάσεις από τους οίκους αξιολόγησης και να ανακοινωθούν νέες «βαριές» υποβαθμίσεις της χώρας και των τραπεζών από S&P και Moody’s, που θα δώσουν το έναυσμα νέων θυελλωδών πιέσεων από τις αγορές.
n Σε αυτές τις συνθήκες πίεσης, η κυβέρνηση θα απευθύνει έκκληση συναίνεσης στην αντιπολίτευση (και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος…), για να προωθηθεί μέσα στον Μάιο το «πακέτο» της λιτότητας και να εγκριθεί, χωρίς επικίνδυνους πολιτικούς κραδασμούς. Όμως, θεωρείται βέβαιο ότι η αντιπολίτευση θα αρνηθεί την κυβερνητική πρόσκληση, ενώ εκτιμάται ως υψηλός ο κίνδυνος εσωτερικών κραδασμών στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Εν ολίγοις, κυβερνητικά στελέχη τονίζουν, ότι μετά τις Συνόδους Κορυφής του Μαρτίου η Μέρκελ οδηγεί την Ελλάδα σε μια μεγάλη δοκιμασία, ίσως την τελευταία πριν ληφθεί μια οριστική απόφαση «ανακούφισης» της χώρας από το δυσβάστακτο δημόσιο χρέος, χωρίς «κούρεμα» πιστωτών. Όμως, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα έχει επαρκές πολιτικό κεφάλαιο και αντοχή, για να εκπληρώσει και την τελευταία της «επικίνδυνη αποστολή»…

http://www.sofokleous10.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: