KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ.- ΩΡΑΙΑ. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΣ ΑΝΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΔΑΔΑ ΜΕ ΑΝΑΠΤΗΡΑ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ. ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ


 Έντονες αντιδράσεις και της Ρωσίας για την κατάργηση της πάλης από τους Ολυμπιακούς αγώνες

Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ, έλαβε την απόφαση (η οποία όμως θα πρέπει να επικυρωθεί από την ολομέλεια της ΔΟΕ το Σεπτέμβριο), να καταργήσει οκτώ αθλήματα, από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 και έπειτα. Τα οκτώ αθλήματα που καταργούνται είναι:
Πάλη  
  1. μπέιζμπολ 
  2.                                                   καράτε 
  3.                                              roller skating 
  4.                                                 αναρρίχηση 
  5.                                                        σκουός  
  6.                                             wakeboarding και 
  7.                                                        Κουνγκ Φου.
Ρωσικές αντιδράσεις
Στη ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει ο πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αλεξάντερ Ζούκοφ, για την απόφασή της να θέσει την πάλη εκτός λίστας των ολυμπιακών αθλημάτων.
Η απόφαση αυτή δυνητικά στερεί από τη Ρωσία ολυμπιακές επιτυχίες, αφού στο Λονδίνο το 2012 η χώρα κατέγραψε στον πίνακα των μεταλλίων τέσσερα χρυσά, δύο αργυρά και πέντε χάλκινα στην πάλη.
Οι ελληνικές αντιδράσεις

Πέτρος Γαλακτόπουλος, Ολυμπιονίκης
"Πρόκειται για θέατρο σκιών από ανθρώπους που υποτίθεται ότι λατρεύουν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα", τόνισε στα "ΝΕΑ" ο χάλκινος ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος, στο Μεξικό το 1968 και ασημένιο στο Μόναχο το 1972.
"Θέλουν να μετατρέψουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ένα μεγάλο mall, με το μυαλό τους να περιστρέφεται μόνο γύρω από τα χρήματα. Το πώς θα γεμίσουν ακόμη περισσότερο τα ταμεία και η προσέλευση νέων χορηγών είναι το βασικό τους ενδιαφέρον και έτσι θυσιάζουν ένα από τα κορυφαία αθλήματα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγεται από το 708 π.Χ.
Πρόκειται για θέατρο σκιών από ανθρώπους που υποτίθεται ότι λατρεύουν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και τονίζουν πόσο σημαντική είναι η ολυμπιακή φλόγα που ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία, εκεί που βρίσκεται θαμμένη και η καρδιά του εμπνευστή των σύγχρονων Αγώνων Πιέρ ντε Κουμπερτέν.
Θα πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνδυασμό με την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και να αντιδράσουν έντονα. Αλλά και η διεθνής ομοσπονδία πιάστηκε στον ύπνο.
Θα έπρεπε πρώτα από όλα να αντιδράσουν οι φιλόσοφοι και οι αρχαιολόγοι, μήπως και εξηγήσουν σε αυτούς τους φωστήρες της ΔΟΕ τι σημαίνει πάλη. Παλαιότερα δεν είχαν δεχθεί το παγκράτιο στο πρόγραμμα, επειδή ο Πάπας είχε πει ότι είναι αγώνας αφιερωμένος στον Δία. Εδώ τι θα μας πουν; Μήπως το γκολφ, που μπαίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, είναι πιο θεαματικό από την πάλη; Μην τρελαθούμε. Είναι αγώνισμα μονότονο, για να το παρακολουθούν μόνο εκείνοι που παίζουν. Όμως έχει μεγάλους χορηγούς που θα υποστηρίξουν το ολυμπιακό κίνημα. Κρίμα…", ήταν τα λόγια του Πέτρου Γαλακτόπουλου.

Κώστας Θάνος, πρόεδρος Ε.Ο.Π.

Την πεποίθησή του ότι τελικά η πάλη δεν θα τεθεί εκτός Ολυμπιακών Αγώνων εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πάλης, Κώστας Θάνος.

Με δηλώσεις του στον NovaΣπορ Fm 94,6 επισήμανε πως αυτό το άθλημα είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού και των Αγώνων και πως δεν θα περάσει το αίτημα κατάργησης της πάλης από την μέλεια του Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θάνου:

Για την απόφαση να μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων το άθλημα της πάλης:

«Η απόφαση αυτή πιστεύω πως δεν θα σταθεί στην ολομέλεια του Σεπτεμβρίου. Θα την χαρακτήριζα ανεκδιήγητη. Η πάλη είναι ένα άθλημα που είναι ταυτισμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν γίνεται να αποφασίζουν να ρίξουν ένα σύμβολο όπως είναι η πάλη. Έτσι, όπως το πάνε θα καταργήσουν σε λίγο και την ονομασία των Ολυμπιακών Αγώνων».

Για το αν είχε κάποια ενημέρωση σχετικά με αυτή την απόφαση:

«Δεν είχα κάποια ενημέρωση. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τα στάδια της πάλης ήταν συνεχώς γεμάτα. Η πάλη έδειξε σαν άθλημα πως έχει φιλάθλους. Επίσης, να πως τονίσω είναι ένα άθλημα που δεν έχει δώσει δικαιώματα ντοπαρίσματος και είναι ένα ιστορικό άθλημα και δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτή την απόφαση».

Για το αν μπορεί να σκεφτεί τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε αυτή η απόφαση:

«Η πάλη στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες τα πήγε καλά. Επίσης, δεν έχουμε κρούσματα ντόπινγκ και γι’ αυτό πιστεύω πως αυτή η απόφαση που πάρθηκε ήταν ιεροσυλία. Πως θα έρθουν αυτοί που θέλουν να καταργήσουν την πάλη να πατήσουν στην αρχαία παλαίστρα στην αρχαία Ολυμπία για να πάρουν την φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων; Θεωρώ σαν Έλληνας ότι αυτό το άθλημα είναι αναπόσπαστο κομμάτι πολιτισμού και ταυτισμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος και πως η ολομέλεια δεν θα αφήσει την πάλη εκτός Ολυμπιακών Αγώνων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: