KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO
- ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
- Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
- ΑΡΘΡΑ--
- ΕΛΛΑΔΑ--
- ΥΦΗΛΙΟΣ--
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
- ΑΠΟΨΕΙΣ--
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
- ΠΑΙΔΕΙΑ--
- ΙΣΤΟΡΙΑ--
- ΜΟΥΣΙΚΗ--
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
- Μ.Μ.Ε--
- ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
- BLOGS--
- ΔΙΑΦΟΡΑ--
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
- ΥΓΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013
Προσγείωση στην πραγματικότητα για τους οικονομολόγους του ΣΥΡΙΖΑ..
Η διατύπωση πιο «ρεαλιστικών» θέσεων από οικονομολόγους - στελέχη του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για τα πρώτα μέτρα που πρέπει να λάβει μια αριστερή κυβέρνηση ανοίγει έναν νέο κύκλο εσωτερικών συζητήσεων στο κόμμα εν όψει και της κατάθεσης ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την έξοδο από την κρίση.
Τον τόνο έδωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υπεύθυνος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης με δηλώσεις του στη...δημόσια τηλεόραση, οι οποίες έδωσαν και «νέα τροφή» στην αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία.
Μιλώντας προχθές στη ΝΕΤ ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στο «χαράτσι», στην εισφορά αλληλεγγύης και στις συντάξεις.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής για το «χαράτσι» είπε ότι θα εξεταστεί η κατάργησή του για ορισμένες κατηγορίες πολιτών όπως οι άνεργοι, ενώ για την εισφορά αλληλεγγύης σημείωσε ότι η αντικατάστασή της σημαίνει πως θα πρέπει να αντικατασταθεί με κάτι άλλο.
Εξέφρασε δε τον προβληματισμό του σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των συντάξεων στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από 3-4 χρόνια. Σημειώνεται ότι ο κ. Δραγασάκης μίλησε και σε εκδήλωση στην Καλαμάτα την Παρασκευή, υπενθυμίζοντας τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ανεβάσει τον κατώτατο μισθό εκεί που ήταν πριν τον μειώσουν.
«Αυτό και σήμερα μας δεσμεύει», είπε ο κ. Δραγασάκης, προσθέτοντας ωστόσο πως «όσο όμως θα παρατείνεται η κρίση, όσο η οικονομία θα συρρικνώνεται, τόσο ακόμα και αυτός ο στόχος θα γίνεται δύσκολο να υλοποιηθεί».
Εξήγησε δε ότι «όσο θα πέφτει η οικονομία χαμηλά, τόσο θα δυσκολεύεται μετά η ανόρθωσή της ή εν πάση περιπτώσει θα απαιτεί περισσότερο χρόνο».
Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι ο Γιάννης Δραγασάκης «γκρέμισε το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ακυρώσει με έναν νόμο το Μνημόνιο αποκαθιστώντας κατώτατο μισθό και συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και καταργώντας το λεγόμενο «χαράτσι της ΔΕΗ»».
Ακόμα επεσήμανε ότι ο κ. Δραγασάκης «κάνει λόγο για δημιουργία «πολεμικού συμβουλίου», σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του από την Ευρώπη».
Απάντηση
Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου απάντησε με δική της ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «σύγχυση» του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ, αλλά και για διαστρέβλωση των δηλώσεων Δραγασάκη.
«Δυστυχώς, όμως, γι' αυτούς, η διαστρέβλωση και η συκοφαντία είναι το τελευταίο προπύργιο μιας κυβέρνησης που καταρρέει υπό το βάρος της ισοπεδωτικής της πολιτικής» ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι στην Κουμουνδούρου υπάρχει έντονος προβληματισμός και για τη μαχητικότητα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, με αφορμή και την αποτίμηση της πανελλαδικής απεργίας της 20ής Φεβρουαρίου.
Στην τελευταία συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε προβληματισμός, ενώ πολλά στελέχη εκτιμούν ως μία από τις αιτίες και την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Μάλιστα υπήρξαν απόψεις ότι το συνδικαλιστικό κίνημα με τη σημερινή του ηγεσία και μορφή, δεν μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη μαχητικού εργατικού κινήματος.πηγή Έθνος.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου