KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ





ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Γράφει ο Βασίλης Δεδίδης


Η ανθρωπότητα  και περισσότερο η Χώρα μας  εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, διέρχεται μια οικονομική κατάσταση δύσκολη, που στις περισσότερες φορές, αυτή η κατάσταση , έχει  τεράστιες επιπτώσεις στις οικονομίες των Κρατών και εν κατακλείδι στους πολίτες αυτών των Κρατών και στα νοικοκυριά τους.
Ο κόσμος, έρμαιο αυτής της κατάστασης, περιμένει από τους επαίοντες και ιθύνοντες πολιτικούς του, που άλλωστε τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, να τους βγάλει από το τέλμα και να τους οδηγήσει ξανά προς την πρόοδο και την ευημερία.
Τα κράτη που οι πολιτικοί τους, έχουν αντιληφθεί το χάος που οδηγεί η ενεστώσα κατάσταση, τις περισσότερες φορές, συναινούν και νομοθετούν και μοιράζουν τον εθνικό τους πλούτο , σύμφωνα με το δοκούν , και  τα κόμματα προσπαθούν να  βρούνε, μια οδό συγκατάβασης και συνεννόησης  μεταξύ τους, που θα έχει θετικό αποτέλεσμα για τον λαό τους.
Δυστυχώς όμως στην Χώρα μας, τα πράγματα άγονται και φέρονται, ανάλογα με τα κέφια και τα γινάτια του κάθε ΄Αρχοντα.
Αυτό ήταν λοιπόν το ζητούμενο και προκηρύχθηκαν, άρον-άρον εκλογές για τον Απρίλιο. Να φύγει ο ένας και να έλθει ο άλλος.
΄Η τώρα ανακαλύψαμε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και οι εκλογές δια μαγείας, θα μας λύσουν τα δυσχέρειες αυτών των προβλημάτων.
Και άντε ένας καλοπροαίρετος πολίτης αυτού του τόπου, να πιστέψει ότι από τις εκλογές θα δοθεί άλλη προώθηση και άλλη προοπτική.
Μήπως όμως αυτές οι εκλογές και η διεξαγωγή τους , οικονομικά θα είναι  ασύμφορες και θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο, τον ήδη επιβαρυμένο κορβανά. Εκτός και αν οι Αρχηγοί των κομμάτων, βάλουν όλους αυτούς του κομματαρχίσκους που κατά κανόνα κάθε φορά που έρχεται στην εξουσία το ένα ή το άλλο κόμμα, και εξαργυρώνουν τις κομματικές τους ταυτότητες, με πακτωλό χρημάτων από τις θέσεις που τους διορίζουν, να πληρώσουν αυτοί το μάρμαρο για την διεξαγωγή των εκλογών.
Και με το φτωχό μου το μυαλό, ερωτώ έτσι αφελέστατα. Εάν κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, τι θα αλλάξει στην διαχείριση της οικονομίας, για να μην χρεοκοπήσουμε. Το ξέρουν τα στελέχη και Υπουργοί της και αν το ξέρουν , γιατί μέχρι σήμερα δεν εφάρμοσαν αυτά που ξέρουν τόσο καιρό τώρα.
Ποιος ήταν αυτός που τους εμπόδισε, προκειμένου σύμφωνα με τον  τέως Αρχηγό τους, να εφαρμόσουν  την αναδιάρθρωση του Κράτους, το συμμάζεμα των οικονομικών μεγεθών που  έβλεπαν ότι ξεχείλωναν καθημερινά.
Ποιο ήταν  αυτό το μεγάλο εμπόδιο στις προηγούμενες καλοκαιρινές πυρκαγιές που κατέκαψαν 220.000 στρέμματα δάσους στην Αττική και θα πληρώνει ολόκληρος ο ελληνικός λαός, τα αποτελέσματα αυτής της καταστροφής.
Μήπως ο Στρατηγός ΄Ανεμος και ο Λοχαγός Κουκουναριάς, κατά την προσφιλή ρήση του τέως Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Πολύδωρα, ή, η ανοργανωσιά και η εμπλοκή δεκάδων ιθυνόντων, με ανεύθυνη γνώμη, όταν τα πράγματα οδηγούνται στο «δια ταύτα».
Ο Κ. Καραμανλής που προς τιμή του προσπαθεί να απεμπλακεί από την εξουσία,- τουλάχιστον αυτό δείχνει,- αναγνωρίζοντας λίγο-πολύ, ότι απέτυχε εκεί που πίστευε ότι η επιτυχία του θα ήταν καθολική, η σημαία   καθόδου στις εκλογές  τις προπροηγούμενες, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ήταν η κάθαρση, η αναδιοργάνωση, τα συμφέροντα και η εξάλειψη τους.
Δυστυχώς ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης αυτής της Χώρας, αντιλαμβάνεται ότι, παρά την θέληση του, δεν μπόρεσε να κάνει πράξη, πολλούς από τους οραματισμούς του, γιατί τα «λαμόγια», τον έπνιξαν πανταχόθεν.
Και άντε πάλι  από την αρχή, έστω ότι τις εκλογές που έρχονται τον Απρίλη , τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, φυσικά  από αδύνατον , έως ακατόρθωτο, μιάς και κατακερματίστηκαν, σε όσα τους συνέθεσαν τόσα χρόνια. Ποια είναι η μαγική συνταγή που θα σώσει τον  τόπο. Για ποιο λόγο δεν μας ξεκαθαρίζουν από την αρχή, τι θα πράξουν , αλλά εμμένουν σε γενικολογίες Ποιό είναι αυτό το εμπνευσμένο πολιτικό σχέδιο που την  άλλη μέρα των εκλογών, οι Έλληνες, θα τρώνε με χρυσά κουτάλια.
Κύριοι του ΠΑΣΟΚ, ως πολίτης αυτής της Χώρας, απαιτώ από τώρα να γνωρίζω το πρόγραμμα σας, για να κρίνω και να αποφασίσω  ανενόχλητος και πάνω από όλα η οποιαδήποτε γενικολογία δεν οδηγεί στο ποθούμενο, λές και φοβάστε μην σας κλέψουν τις ιδέες, τα άλλα κόμματα.
Και εάν ο λαός ,   οδηγήσει στο ύπατο αξίωμα και  χρίσει Κυβέρνηση του,  το  οποιοδήποτε πολιτικό σχήμα από σας και τους συνεργάτες σας, ο λαός απαιτεί τα λάθη του παρελθόντος τόσο του δικού σας κόμματος, όσο και των αντιπάλων σας, να γίνουν παραδείγματα προς αποφυγή και η χρηστή διοίκηση, να είναι η σημαία  σας.
Γιατί εάν αντιληφθεί ο λαός, ότι τα δικά σας «λαμόγια», την επαύριον  των εκλογών, επιζητούν μετά μανίας και επιτάσεως, να εξαργυρώσουν και αυτοί, τις κομματικές τους, ταυτότητες, και τοποθετηθούν σε δημόσιες θέσεις που έγιναν, για να βολεύονται οι υμέτεροι, πολύ φοβάμαι, ότι και σείς, θα  είστε, «μια από τα ίδια»,οπότε  δεν  αξίζει ο ελληνικός λαός, τόσο εμπαιγμό, αλλά δικαίως θα πεί την παροιμιώδη φράση «άλλαξε ο Μανωλιός, και έβαλε τα ρούχα του , αλλιώς».
Θα ήταν   προτιμότερο και εντιμότερο, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, να βγείτε και να μας το πείτε ξεκάθαρα, ότι όλα αυτά γίνονται για την νομή της εξουσίας και ότι αυτός  είναι και θα είναι ο καημός σας, παρά να προσδοκούμε από τα αποτελέσματα των εκλογών , καλύτερες μέρες για τον τόπο.
Χιλιάδες εμπνευσμένα μυαλά  αυτού του τόπου, διαβιούν στο Εξωτερικό, δουλεύοντας και προκόβοντας για το ατομικό τους καλό και του καλό του τόπου που διαβιούν. Φέρτε τα πίσω, και τοποθετήστε τα, εκεί που συνήθως τοποθετείτε ανάξιους, αγράμματους, ανήμπορους, απαίδευτους και ανίκανους σε όλα κομματικούς εγκάθετους και δώστε τους τα εχέγγυα, να εργαστούν για το καλό του τόπου.
Ο λαός , θα σας ευγνωμονεί τα «μάλλα».
Διαφορετικά σε κάθε διεξαγωγή εκλογών, θα διερωτάται με βαρύ  το σύννεφο της αμφισβήτησης, να επικρέμεται πάνω του και να ρωτά με νόημα.
Τελικά θα αλλάξει κάτι σε αυτόν το τόπο τον έρημο, μετά τις εκλογές, ή τσάμπα γίνεται τόση φασαρία;
Θα δούμε πλέον στην πολιτική σκηνή αυτού του τόπου, νέους ανθρώπους άφθαρτους και προοδευτικούς, ή πάλι με τα παλαιά υλικά,  θα κτίσουμε στην άμμο;
Και το κυριότερο. Μην πέσουμε στην «λούμπα» που χρόνια τώρα μας ρίχνουν  «τα καλά παιδιά» που εγώ και εσύ ανώνυμε ψηφοφόρε τα ψήφισες, τα ανέδειξες και τα έστειλες με τα δικά σου λεφτά σε υπερπόντιες  Χώρες, δήθεν για να μεταφέρουν νεωτεριστικές ιδέες και αυτοί γύρισαν πίσω «μοσχάρια», γιατί ουσιαστικά εκτός του ότι δεν ήξεραν μια ξένη γλώσσα για  να συνεννοηθούν,  πήγαν εκεί για διασκέδαση και μόνο, τόσο αυτοί, όσο και  οικογενειακά τους πρόσωπα.
Και φυσικά δεν  αναφέρομαι μόνο σε Βουλευτές και Υπουργούς, αλλά  σε κάθε κλητήρα, Σύμβουλο, Δήμαρχο και σε κάθε τελικά  «κομματοκυνάριον», που τώρα και σε κάθε ευκαιρία, αναδεικνύουν τον εαυτό τους, ως εθνοσωτήρα του λαού, και καταλήγουν σωτήρες της τσέπης και των συμφερόντων τους, γιατί το μόνο που έμαθαν εκεί που πήγαν, ήταν το πώς θα κατορθώσουν να βγάλουν έξω τα κλεμμένα.
Εάν όλα αυτά τα λησμονήσουμε στις επόμενες εκλογές που έρχονται οσονούπω, θα καταλήξουμε ζήτουλες  άλλων Χωρών και άλλων Οργανισμών.
Άλλωστε λαός που δεν έχει μνήμη,  του πρέπουν μνημόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: