KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΠΟΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ


Σε ποια επαγγέλματα θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση στο άμεσο μέλλον

Η οικονομική κρίση βαθαίνει και αυτό έχει ως άμεση συνέπεια την μείωση των θέσεων εργασίας. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο στους νέους, οι οποίοι καλό είναι να γνωρίζουν τις τάσεις που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας, έτσι ώστε να κάνουν σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό.
Τα επαγγέλματα που θα έχουν υψηλότερη ζήτηση, θα προκύψουν λόγω της γήρανσης του πληθυσμού αλλά και της μεταβολής του τρόπου που λειτουργούν οι επιχειρήσεις.
Μια σημαντική αλλαγή που θα δημιουργήσει μεγάλη ζήτηση για κάποια επαγγέλματα είναι η αυξανόμενη ποσότητα των δεδομένων που διαθέτει η κάθε επιχείρηση. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας ερευνών IDC, τα δεδομένα αναμένεται να αυξηθούν κατά 50 φορές την επόμενη δεκαετία. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να βρουν εργαζόμενους οι οποίοι μπορούν να μελετήσουν και να οργανώσουν τα δεδομένα τους με ουσιαστικό τρόπο. Οπότε οι αναλυτές δεδομένων θα είναι σε πρώτη ζήτηση.
Μια άλλη σημαντική αλλαγή θα προκύψει από την γήρανση του πληθυσμού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ιατρικών αναγκών και θα απαιτήσει περισσότερους επαγγελματίες να φροντίζουν τους ηλικιωμένους. Ειδικότερα, οι γιατροί, νοσηλευτές και ειδικοί υγιεινής δοντιών θα έχουν όλο και μεγαλύτερη ζήτηση. Οι όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι θα αναζητούν βοήθεια από χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να επενδυσουν τις οικονομίες τους (τουλάχιστον όσες διασωθούν από την λαίλαπα της ύφεσης...).
Δυστυχώς δεν έχουμε υπόψιν κάποια σχετική μελέτη που να έγινε στην χώρα μας (υπάρχει άραγε?) , οπότε θα χρησιμοποιήσουμε την μελέτη που έκανε η στατιστική υπηρεσία εργατικού δυναμικού της Αμερικής (BLS), σχετικά με την διαφοροποίηση της ζήτησης των επαγγελμάτων μεταξύ 2008 και 2018 . Σίγουρα οι αγορές Ελλάδας και Αμερικής έχουν διαφορές, αλλά οι τάσεις, έστω και λίγο αργότερα, θα επιβεβαιωθούν μάλλον και στην χώρα μας.
Στην παρακάτω λίστα παραθέτουμε τα επαγγέλματα που θα δημιουργήσουν τις περισσότερες νέες θέσεις εργασίας στην Αμερική, και επιπλέον η αμοιβή τους θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 20% μέχρι το 2018.
10. Προσωπικοί Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι
489-10-symbouloiΠροσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την φορολογία, τις επενδύσεις, και την ασφάλιση. Σύμφωνα με την BLS, όλο και περισσότεροι σύμβουλοι θα χρειάζονται για να βοηθήσουν τα εκατομμύρια των εργαζομένων που αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν στα επόμενα 10 χρόνια. Μέχρι το 2018, ο αριθμός των προσωπικών χρηματικοοικονομικών συμβούλων αναμένεται να αυξηθεί στην Αμερική κατά 30% σε σχέση με το 2008. Η αναμενόμενη αύξηση όλης της απασχόλησης είναι 10,1%, οπότε αύξηση κατά 30% είναι πολύ παραπάνω από τον μέσο όρο.
9. Ειδικοί υγιεινής οδόντων
489-09-odontiatroi
Δουλεύουν μαζί με οδοντιάτρους για τον καθαρισμό των δοντιών και παρέχουν βοήθεια σε χειρουργικές επεμβάσεις. Πολλά κολέγια της Αμερικής έχουν προγράμματα υγιεινής οδοντιατρικής, τα περισσότερα από τα οποία ολοκληρώνονται σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με την BLS, η ζήτηση για οδοντιατρικές υπηρεσίες θα αυξηθεί λόγω της γήρανσης του πληθυσμού. Αναμενόμενη αύξηση άνω του 36%.
8. Πολιτικοί Μηχανικοί
489-08-politikoi-mixanikoiΕνώ οι θέσεις εργασίας των μηχανικών αναμένεται ότι θα αυξηθούν κατά 10%, ο αριθμός των θέσεων εργασίας για πολιτικούς μηχανικούς προβλέπεται να αυξηθεί με μεγαλύτερο ρυθμό κατά δυόμισι φορές. Αυτή όμως η πρόβλεψη έχει να κάνει περισσότερο με ιδιαιτερότητες της Αμερικής και μάλλον πρέπει να την αγνοήσουμε.
7. Αναλυτές Αγοράς
489-07-analytes-agorasΟι αναλυτές της αγοράς βοηθούν τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες της αγοράς. Κατά την επόμενη δεκαετία, τα άτομα αυτά αναμένεται να είναι σε μεγάλη ζήτηση.

6. Υποστήριξη δικτύων και εφαρμογών internet.
489-06-ypostiriksi-diktyon
Στήνουν και διαχείζονται δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών για τις επιχειρήσεις. Επίσης υποστηρίζουν εφαρμογές Internet, και φροντίζουν για την ασφάλεια του δικτύου. Η ζήτηση για αυτή τη θέση αναμένεται να αυξηθεί κατά 20%,.
5. Παθολόγοι και χειρούργοι
489-05-pathologoi
Σύμφωνα με την BLS, εκτός από την φυσιολογική αύξηση, ζήτηση θα προκύψει και από την ανάγκη να αντικατασταθεί ο σχετικά υψηλός αριθμός των γιατρών και χειρουργών που θα συνταξιοδοτηθούν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 2008-18.
4. Μηχανικοί λογισμικού
489-04-mixanikoi-software
Στην εποχή των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας και του cloud computing, λίγες θέσεις είναι τόσο σημαντικές όσο προγραμματιστές εφαρμογών λογισμικού. Σύμφωνα με την μελέτη της BLS, όσον αφορά τις προοπτικές απασχόλησης για τους προγραμματιστές λογισμικού, η αύξηση της απασχόλησης θα είναι ταχεία.
3. Σύμβουλοι επιχειρήσεων
489-03-symbouloi-epixeiriseon
Λειτουργούν ως σύμβουλοι για τις επιχειρήσεις βοηθώντας στο management, στην αποτελεσματική λειτουργία τους, και τη διατήρηση βέλτιστου αποθεμάτων στοκ. Σύμφωνα με την BLS, αναμένεται αύξηση κατά 24%.
2. Λογιστές και ελεγκτές
489-02-logistes
Σύμφωνα με την BLS, η αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων, η μεταβολή της φορολογικής νομοθεσίας και των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, θα οδηγήσει ενδεχομένως σε αύξηση των θέσεων εργασίας για το συγκεκριμένο επάγγελμα.
1. Νοσοκόμοι/Νοσηλευτές
489-01-nosokomoi Παρέχουν την βασική ιατρική περίθαλψη, διαχειρίζονται τους φακέλους των ασθενών και προσφέρουν μακροχρόνια φροντίδα στους ασθενείς. Ο αριθμός των νοσηλευτών αναμένεται να αυξηθεί εντυπωσιακά . Σύμφωνα με την BLS, αυτή η μεγάλη ανάπτυξη θα προέλθει από την αυξανόμενη έμφαση στην προληπτική φροντίδα. Επιπλέον, ο αριθμός των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας προβλέπεται να αυξηθεί με ταχείς ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: