KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO
- ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
- Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
- ΑΡΘΡΑ--
- ΕΛΛΑΔΑ--
- ΥΦΗΛΙΟΣ--
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
- ΑΠΟΨΕΙΣ--
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
- ΠΑΙΔΕΙΑ--
- ΙΣΤΟΡΙΑ--
- ΜΟΥΣΙΚΗ--
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
- Μ.Μ.Ε--
- ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
- BLOGS--
- ΔΙΑΦΟΡΑ--
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
- ΥΓΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σάββατο 18 Ιουνίου 2011
ΤΟ ΛΑΔΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Ελαιόλαδο: ασπίδα προστασίας από το εγκεφαλικό
Μία ακόμη έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου στον ανθρώπινο οργανισμό.
Γάλλοι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικών Ερευνών και του πανεπιστημίου του Μπορντό παρακολούθησαν για πέντε χρόνια περισσότερα από 7.000 άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, που ζούσαν σε 3 γαλλικές πόλεις (Μπορντό, Ντιζόν, Μονπελιέ) από τα οποία 148 υπέστησαν εγκεφαλικό σε αυτό το διάστημα.......
Οι συμμετέχοντες είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες ανάλογα με το πόσο ελαιόλαδο κατανάλωναν (καθόλου, μέτρια, πολύ). Διαπιστώθηκε ότι όσοι ανήκαν στην ομάδα που κατανάλωνε άφθονο ελαιόλαδο, τόσο σε σαλάτες, όσο και στο μαγείρεμα, είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου λάδι.
Δεν πρόκειται για την πρώτη έρευνα που υποδεικνύει οφέλη για την υγεία από τη χρήση ελαιόλαδου. Άλλες έρευνες έχουν συνδέσει το προϊόν με μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, υπέρτασης και παχυσαρκίας. Επίσης στο ελαιόλαδο έχει αποδοθεί η ιδιότητα παράτασης της ζωής όσων έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή και της μείωσης του κινδύνου επανεμφάνισης.
Η ερευνήτρια Dr. Cecilia Samieri, από το National Institute of Health and Medical Research, στο Μπορντώ δήλωσε ότι δεν προκύπτει από την έρευνα ποιες- συγκεκριμένα- ουσίες εμποδίζουν το εγκεφαλικό επεισόδιο αλλά ενδεχομένως πρόκειται για αποτέλεσμα υποκατάστασης, δηλαδή ενδεχομένως το ελαιόλαδο μπορεί να υποκαθιστά κορεσμένα και τρανς λιπαρά στη διατροφή, τα οποία έχουν συνδεθεί με κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.
Γάλλοι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικών Ερευνών και του πανεπιστημίου του Μπορντό παρακολούθησαν για πέντε χρόνια περισσότερα από 7.000 άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, που ζούσαν σε 3 γαλλικές πόλεις (Μπορντό, Ντιζόν, Μονπελιέ) από τα οποία 148 υπέστησαν εγκεφαλικό σε αυτό το διάστημα.......
Οι συμμετέχοντες είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες ανάλογα με το πόσο ελαιόλαδο κατανάλωναν (καθόλου, μέτρια, πολύ). Διαπιστώθηκε ότι όσοι ανήκαν στην ομάδα που κατανάλωνε άφθονο ελαιόλαδο, τόσο σε σαλάτες, όσο και στο μαγείρεμα, είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου λάδι.
Δεν πρόκειται για την πρώτη έρευνα που υποδεικνύει οφέλη για την υγεία από τη χρήση ελαιόλαδου. Άλλες έρευνες έχουν συνδέσει το προϊόν με μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, υπέρτασης και παχυσαρκίας. Επίσης στο ελαιόλαδο έχει αποδοθεί η ιδιότητα παράτασης της ζωής όσων έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή και της μείωσης του κινδύνου επανεμφάνισης.
Η ερευνήτρια Dr. Cecilia Samieri, από το National Institute of Health and Medical Research, στο Μπορντώ δήλωσε ότι δεν προκύπτει από την έρευνα ποιες- συγκεκριμένα- ουσίες εμποδίζουν το εγκεφαλικό επεισόδιο αλλά ενδεχομένως πρόκειται για αποτέλεσμα υποκατάστασης, δηλαδή ενδεχομένως το ελαιόλαδο μπορεί να υποκαθιστά κορεσμένα και τρανς λιπαρά στη διατροφή, τα οποία έχουν συνδεθεί με κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου