KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ..


O Φωτόπουλος πώς ξύπνησε σήμερα;

Η Ελίζα Μπενβενίστε

O Φωτόπουλος πώς ξύπνησε σήμερα;

Στο Google μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα. Εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, ιστορικά στοιχεία, αρχείο εφημερίδων κλπ. Τα πάντα, εκτός από το βιογραφικό του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου.
Οι μόνες πληροφορίες σχετικά με την τροτσκική ιδεολογία του, την καταγωγή του από το Περιστέρι και την εργασία του ως εργατοτεχνίτη (χωρίς περαιτέρω πληροφορίες για το πότε και για το πόσο) αναφέρονται σε ένα blog με το όνομα «Βαθύ πράσινο, Η Αριστερά του ΠΑΣΟΚ», όπου ο Φωτόπουλος παρουσιάζεται κάτι σαν τον Μαραντόνα του συνδικαλισμού. Το μυστηριώδες προφίλ του επιχειρεί να φωτίσει και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, Νίκος Μπίστης, με ένα άρθρό του στο Protagon, όπου μας λέει ότι ο Φωτόπουλος έχει στο γραφείο του φωτογραφίες των Μαρξ, Λένιν, Τρότσκι, Βελουχιώτη, Ανδρέα Παπανδρέου και φυσικά του απόλυτου επαναστατικού ειδώλου κάθε αγοριού στην εφηβεία, Τσε Γκεβάρα.

Δούλεψε ποτέ ο Φωτόπουλος; Και αν ναι, για πόσο καιρό και σε τι θέση, είναι προφανώς δύο ερωτήματα οι απαντήσεις των οποίων φυλάγονται σαν επτασφράγιστα μυστικά. Φαντάζομαι ότι η επαγγελματική του πορεία είναι κάτι σαν το Άγιο Δισκοπότηρο για τους απανταχού συνδικαλιστές εντός συνόρων: όλοι ψιθυρίζουν για αυτό, αλλά κανείς δεν έχει στοιχεία για την ύπαρξή του.
Αυτός, λοιπόν, ο κ. Φωτόπουλος έρχεται να υπερασπιστεί, όπως υποστηρίζει, το δικαίωμα στην εργασία. Ένας άνθρωπος που, βασισμένος στο νόμο του ΠΑΣΟΚ περί συνδικαλισμού του 1983, τον οποίο εμπνεύστηκε ένας εκ των ινδαλμάτων του που κοσμούν το γραφείο του, μάλλον δεν έχει δουλέψει μια μέρα στη ζωή του (λέμε «μάλλον» μέχρι να δούμε αναρτημένο το βιογραφικό του κ. Φωτόπουλου που να αποδεικνύει το αντίθετο). Πώς γνωρίζεις από εργασία αν –μάλλον- δεν έχεις δουλέψει; Δια της πλαγίας οδού! Βλέπεις ή ακούς τους άλλους που δουλεύουν, όταν εσύ ή παίζεις το κομπολόι σου στο ΚΨΜ της ΓΕΝΟΠ ή μπουκάρεις στα γραφεία της διοίκησης όπου όλο και κάποιους βλέπεις –ωιμέ!- να δουλεύουν.
Και πώς διεκδικείς το δικαίωμα στην εργασία όταν είσαι στο Δημόσιο; Φυσικά, κάνοντας απεργία! Έχουμε μάθει τόσα χρόνια, αυτοί οι μικροί καθημερινοί παραλογισμοί να μη μας φαίνονται εξωφρενικοί. Να μας φαίνεται φυσιολογικό να συμπληρώνουν τον ήδη παχυλό μισθό τους οι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ, με όλα τα επιδόματα όλων των συναδέλφων τους διότι θεωρητικά θα μπορούσαν κι εκείνοι να είναι π.χ. ανεβασμένοι σε κολώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ και όχι αραγμένοι στα γραφεία τους.
Στις εξαγγελίες για απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρούμε με συγκατάβαση, ενώ θα έπρεπε να γινόμαστε έξαλλοι! Ο Φωτόπουλος πληρώνεται από τα χρήματα τα δικά σας, τα δικά μου, τα δικά μας. Το ρεύμα δεν του ανήκει για να το κατεβάζει ανάλογα με τα κέφια του. Εργαζόμενοι, ξεκλέβοντας λίγο χρόνο από τη δουλειά τους γιατί τα ταμεία κλείνουν στη 1.30μμ, έχουν στηθεί στις ουρές για να το πληρώσουν ώστε να το έχουν. Συνταξιούχοι έχουν κόψει χρήματα από άλλες βασικές τους ανάγκες επίσης για να μη μείνουν χωρίς ρεύμα ούτε μία μέρα. Δεν μπορεί να έρχεται ο Φωτόπουλος και η παρέα του και να αποφασίζουν ότι αυτοί οι άνθρωποι που πλήρωσαν για να έχουν ρεύμα, δεν θα έχουν γιατί εκείνον δεν τον συμφέρει! Έχουμε φτάσει στο σημείο μία ολόκληρη χώρα να αναρωτιόμαστε με τι κέφια ξύπνησε σήμερα ο Φωτόπουλος. Ποιες περιοχές έχει επιλέξει να θερίσει με τους κατεβασμενους διακόπτες; Αν έρθει στο τσακίρ κέφι, θα τους πάρει σπίτι του, όπως έχει απειλήσει στο παρελθόν; Αν αυτό δεν είναι κατάντια, δεν ξέρω τι είναι.
Ως πότε θα πληρώνουμε την μακρόχρονοια εκδούλευσή του στο ΠΑΣΟΚ; Ο πρωθυπουργός μιλάει συνέχεια για νέα αρχή και παλιά έλεγε ότι δεν λογαριάζει και το πολιτικό κόστος (για να δούμε). Ο νέος υπουργός Οικονομικών υπόσχεται δικαιότερη κατανομή φόρων και περικοπών –όχι ότι δε θα γίνουν. Και μόνο να καταφέρει να κόψει αυτόν τον ομφάλιο λώρο μεταξύ συνδικαλισμού και κράτους, θα γράψει ιστορία. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι ακόμη ένας τρομαγμένος διεκπεραιωτής. Και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν Περιβάλλοντος ήρθε η ώρα να λερώσει τα χέρια του, ενοχλώντας επιτέλους και τους παλιούς, αγαπημένους του φίλους.
Ο Φωτόπουλος κραυγάζει για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Δεν έχουμε καμία πρεμούρα να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνει τη δουλειά για την οποία προορίζεται. Είναι να μην αισθανόμαστε όμηροι του κάθε Φωτόπουλου. Να έχουμε ρεύμα συνεχώς και αδιαλλείπτως και να μην τρέμει το φυλλοκάρδι μας ότι θα καούν οι ηλεκτρικές μας συσκευές από την αυξομείωση της τάσης λόγω των αιφνιδιαστικών διακοπών, γιατί ο Φωτόπουλος αποφασίζει και διατάζει. Αν για να συμβεί αυτό πρέπει να πουληθεί σε ιδιώτες, δυσάρεστο μεν, αλλά ας γίνει.
Ας μην αισθάνονται, λοιπόν, εκεί στο ΠΑΣΟΚ υποχρεωμένοι απέναντι στο Φωτόπουλο. Τον ξεπλήρωσαν με το παραπάνω όλα αυτά τα χρόνια. Η υποχρέωσή τους είναι πλέον απέναντι σε εμάς. Και τους εκλιπαρούμε να μην τους ξαναδούμε να στέκονται όλοι σούζα μπροστά του, ακούγοντας με το κεφάλι κατεβασμένο τους πύρινους λόγους που βγάζει, γιατί ειλικρινά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα. Και στις συνταγματικές αλλαγές, εκτός από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ας επανεξετάσουν κι αυτόν τον ξεπερασμένο συνδικαλιστικό νόμο. Τα προκλητικά του προνόμια είναι εκτός της σύγχρονης πραγματικότητας.
ΠΗΓΗ aixmi

Δεν υπάρχουν σχόλια: