KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΟΥ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ-VIDEO


Τρόμος από έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα

Ίση με το ανώτατο ετήσιο επιτρεπτό όριο ήταν η ραδιενέργεια που εκλύθηκε μέσα σε μία ώρα από τον πυρηνικό αντιδραστήρα Φουκουσίμα Νο1, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε. Τα επίπεδά της παρουσιάζουν πτωτική τάση, τώρα, σύμφωνα με νεότερη μέτρηση.
Ψυχραιμία συνιστά η ιαπωνική κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι το κέλυφος του αντιδραστήρα Φουκουσίμα 1 δεν έχει υποστεί ζημιές από την έκρηξη.
«Λαμβάνοντας σταθερά μέτρα θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε κανένας να μην αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Ναότο Καν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
H εταιρεία ηλεκτροδότησης TEPCO, στην οποία ανήκει ο πυρηνικός σταθμός, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να γεμίσει τον αντιδραστήρα με θαλασσινό νερό, σε μία προσπάθεια να τον ψύξει και να μειώσει την πίεση της μονάδας.
«Επιβεβαιώσαμε ότι το περίβλημα του αντιδραστήρα δεν έχει υποστεί ζημιές. Η έκρηξη δεν σημειώθηκε μέσα στο περίβλημα του αντιδραστήρα και έτσι δεν διέρρευσε μεγάλο ποσοστό ραδιενέργειας έξω από τον αντιδραστήρα», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, θα χρειαστούν 5 με 10 ώρες μέχρι να γεμίσει το κέλυφος του αντιδραστήρα και περίπου 10 ημέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Παράλληλα, η διάμετρος εκκένωσης επεκτάθηκε στα 20 χιλιόμετρα από τα 10 που ήταν μέχρι τώρα, ενώ η υπηρεσία πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας της χώρας εκτίμησε ότι είναι μικρές οι πιθανότητες, οι ζημιές από την έκρηξη να επηρεάσουν το δοχείο του αντιδραστήρα, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.
Τέσσερις εργαζόμενοι έχουν τραυματιστεί «ελαφρά» σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
Το ένα από τα τέσσερα κτήρια των εγκαταστάσεων έχει καταστραφεί, με τη στέγη και τους τοίχους να έχουν καταρρεύσει. Σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο πρόκειται για το κτήριο του αντιδραστήρα.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι λευκός καπνός φαινόταν στο σημείο της έκρηξης, πιθανώς από το σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα.
Η ιαπωνική τηλεόραση προειδοποιεί τους κατοίκους της περιοχής να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και να σφαλίσουν τα παράθυρά τους σε περίμετρο «μεγαλύτερης των 10 χλμ από την εκκενωθείσα ζώνη».
Μέχρι στιγμής, τα αίτια της έκρηξης αποδίδονται σε ανάμειξη υδρογόνου με οξυγόνο. Σύμφωνα με την ηλεκτρική εταιρεία του Τόκιο (Tepco), η έκρηξη σημειώθηκε μετά από μετασεισμό.
Υπουργικές πηγές της Ιαπωνίας δηλώνουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 16:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας). Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης «σούπερ πυροσβέστες» πρόκειται να αποσταλούν στις εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα, για να αντιμετωπίσουν την έκτακτη αυτή περίσταση.
Επίσης, έγινε γνωστό ότι λίγη ώρα πριν από την έκρηξη η κυβέρνηση κήρυττε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή.
Νωρίτερα, κατά χίλιες φορές είχε ξεπεράσει τα φυσιολογικά όρια το επίπεδο της ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Φουκουσίμα Νταϊίτσι, επιβάλλοντας «κόκκινο συναγερμό».
Σε κίνδυνο βρίσκεται και ένα δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην πόλη Φουκουσίμα, καθώς η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε ότι απώλεσε τη δυνατότητα να ελέγξει την πίεση στους αντιδραστήρες και εκεί.
Η ζώνη εκκένωσης γύρω από το εργοστάσιο ανέβηκε στα 20 χιλιόμετρα από τα 3 που αρχικά είχε οριστεί. Μάλιστα, πριν από την έκρηξη είχε εντοπιστεί υψηλή συγκέντρωση ενός ραδιενεργού στοιχείου κοντά στο εργοστάσιο.
 
 
 
 
Δραματική αύξηση των νεκρών
Περίπου 10.000 κάτοικοι της παραθαλάσσιας πόλης Μιναμισανρίκου δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, ενώ οι αρχές της νομαρχίας Μιγιάγκι αδυνατούν να έρθουν σε επαφή με την περιοχή.
Η Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις πληγές της, σε μια από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία της: τα 8,9 ρίχτερ του σεισμού ακολούθησαν τα ύψους 10 μέτρων κύματα του τσουνάμι, οι φλόγες των πυρκαγιών και τέλος ο τρόμος της ραδιενέργειας.
Ώρα με την ώρα συνεχίζει να μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων από το τσουνάμι που προκάλεσε ο ισχυρότατος σεισμός των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο στρατός ανακάλυψε 300 με 400 πτώματα στο λιμάνι Ρικουζεντακάτα, στα νοτιοανατολικά.
Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενο δεύτερο τσουνάμι βρίσκονται οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν πληγεί, μετά από προειδοποίηση της κυβέρνησης.
Σε περίπου 1.700 ανέρχονται οι καταμετρημένοι νεκροί και σε άλλους τόσους οι αγνοούμενοι. Οι τραυματίες υπολογίζονται σε 1.128, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό.
Περισσότεροι από 215.000 άνθρωποι έχουν μετακινηθεί σε καταφύγια στα βόρεια και τα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία.
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης επιβεβαίωσε το ανθρώπινο δέος μπροστά στην καταστροφή, δηλώνοντας ότι «είναι ο πιο σημαντικός σεισμός από την περίοδο Μέιτζι (1868-1912)».
Οι μετασεισμοί συνεχίζουν να ταρακουνούν τη χώρα. Ο μεγαλύτερος είχε μέγεθος πάνω από 7 βαθμούς, 21 σεισμοί σημειώθηκαν μέχρι 6,9 βαθμούς, ενώ ο αριθμός αυτών που ήταν μέχρι 6 έχει ξεπεράσει τους εκατό.
Ο τελευταίος σημαντικός μετασεισμός ήταν εντάσεως 6,8 βαθμών και σημειώθηκε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας).
Τεράστια είναι τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Περίπου 5,5 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Τόκιο, ενώ περίπου 1 εκατομμύριο δεν έχει νερό.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: