KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΑΣ ΣΕΦ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΔΕΙΠΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΔΥΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ


Και επειδή ο έρωτας περνά από το στομάχι, για να μην ψάχνεστε, σας βρήκα μια πολύ καλή πρόταση γι ένα ρομαντικό δείπνο, με ελαφρά κυρίως  εδέσματα, γιατί ένα βαρύ στομάχι, είναι κακός οιωνός για ερωτευμένους.
Καλή σας όρεξη λοιπόν και Χρόνια σας πολλά με αγάπη και απέραντη γαλήνη για μια κοινή συμβίωση..
Στις 14 Φεβρουαρίου είναι η γιορτή των ερωτευμένων και επειδή ο έρωτας περνάει από το στομάχι... Μπορείτε να υποδεχτείτε τον καλό σας με ένα ρομαντικό γεύμα.
Η πρόταση είναι γαριδομακαρονάδα, σαλάτα μαρούλι-ρόκα και το γλυκάκι μήλα ψητά.
Υλικά για τη γαριδομακαρονάδα:
Μισό κιλό γαρίδες καθαρισμένες
Ένα φλυτζάνι κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Τέσσερις μεγάλες ψιλοκομμένες ντομάτες
Ένα ποτήρι λευκό κρασί
Μία κόκκινη πιπεριά-ψιλοκομμένη
Αλάτι/πιπέρι
Ένα τρίτο της κούπας μαιντανό
Μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Ένα πακέτο μακαρόνια-νούμερο δέκα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι καλά σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πιπεριά, τη ζάχαρη και τις ντομάτες μας. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε μισό φλυτζάνι νερό. Βράζουμε το μίγμα και ρίχνουμε τις γαρίδες μας.Προσθέτουμε το μαιντανό. Αφήνουμε να βράσουν για δεκαπέντε λεπτά και όταν χυλώσει το μίγμα μας, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας.
Βράζουμε τα μακαρόνια μας και σερβίρουμε με τις γαρίδες.
Υλικά για τη σαλάτα:
Ένα μέτριο μαρούλι
Ένα ματσάκι ρόκα
Μισό ρόδι
Κρουτόν
Μία κουταλιά μέλι
Μία κουταλιά βαλσάμικο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε τη ρόκα, το μαρούλι και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε τα κρουτόν και το ρόδι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε το μέλι μαζί με το βαλσάμικο και το ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και είναι έτοιμη.
Υλικά για το γλυκό:
Τέσσερα μέτρια μήλα
Μία κουταλιά της σούπας κανέλα
Τέσσερις κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Λίγα καρύδια
Λίγες σταφίδες
Σαντιγύ
Λίγη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Καθαρίζω τα μήλα και βγάζω τα κουκούτσια. Στο κενό/τρύπα που δημιουργείτε βάζω κανέλα και ζάχαρη, αφού έχω αναμίξει την κανέλα με τη ζάχαρη. Επίσης βάζουμε ένα καρύδι και λίγες σταφίδες. Τα ψήνουμε στο φούρνο μαζί με λίγο νερό. Όταν ψηθούν-μαλακώσουν τα μήλα, τα βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τη σαντιγύ. Λιώνουμε την κουβερτούρα και πιτσιλάμε πάνω στη σαντιγύ μας. Το γλυκό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή επτυχία και κυρίως υποδεχτείτε το σύντροφό σας με ένα πλατύ χαμόγελο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: