KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ, ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ


 10 κοινοί μύθοι για το φαγητό καταρρίπτονται....

Πολλές φορές ακούμε σε διαφορές συζητήσεις το ότι το τάδε τρόφιμο δεν είναι καλό γιατί μας παχαίνει το δεινά είναι προτιμότερο να το τρως το πρωί...και αλλά τέτοια ωραία!!
Ας δούμε μερικά πράγματα..

Το τυρί κάνει κακό.


Δεν μπορούμε δυστυχώς να αγνοήσουμε το γεγονός ότι το τυρί έχει πολλά λιπαρά, αλλά αν δεν τρώτε ένα ολόκληρο μπρι κάθε μέρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αποφεύγετε.
Στην πραγματικότητα το τυρί, όταν τοκαταναλώνουμε με μέτρο, προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας. Περιέχει πολύ ασβέστιο, το οποίο βοηθά στην ενδυνάμωση των οστών και των δοντιών, όπως επίσης προστατεύει από την....  οστεοπόρωση.

Το τυρί επίσης είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών πλούσια σε αμινοξέα και κάποια είδη τυριών, όπως το τσένταρ, περιέχουν ένα λιπαρό οξύ που ονομάζεται συζευγμένο λινολεϊκό οξύ , το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μείωση της πιθανότητας καρκίνου και καρδιακών παθήσεων. Τυρί με μπισκότα κανείς;

Οι υδατάνθρακες παχαίνουν.

Το αιώνιο ζήτημα με τους υδατάνθρακες απλώς αρνείται να λήξει, έτσι δεν είναι; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν θέλετε να αδυνατίσετε, πρέπει να επιλέξετε μια δαίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή σε πρωτεϊνες.
Αλλά το να αποκλείσετε εντελώς τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σας είναι λίγο άδικο, καθώς ενώ κάποιοι απ' αυτούς είναι βλαβεροί, ορισμένοι κάνουν καλό στην υγεία σας.
Η ουσία βρίσκεται στα επίπεδα ζάχαρης. Ενώ το άσπρο ψωμί, τα επεξεργασμένα δημητριακά, τα ζυμαρικά και οι πατάτες μπορούν να προκαλέσουν απότομη αύξηση στα επίπεδα του σακχάρου (που συνοδεύεται από εξίσου απότομη πτώση και απεγνωσμένη αναζήτηση περισσότερης ζάχαρης) άλλες πηγές υδατανθράκων όπως τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής αλέσεως μεταβολίζονται αργά σταθεροποιώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και κρατώντας μακριά το χέρι σας από το κουτί με τα μπισκότα.



Οι σοκολάτες είναι του διαβόλου.
Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, έτσι και με τη σοκολάτα: ότι πληρώνεις, παίρνεις. Οι φθηνές μπάρας σοκολάτας γάλακτος πολύ σωστά ευθύνονται για την αύξηση της περιφέρειας, λόγω του υψηλού επιπέδου trans-λιπαρών - τουτέστιν χημικώς επεξεργασμένων φυτικών ελαίων.
Η καλής ποιότητος μαύρη σοκολάτα, αντιθέτως, παρέχει αποδεδειγμένα πολλά οφέλη για την υγεία μας. Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σεαντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες, τα καρδιακά νοσήματα και την πρόωρη γήρανση. Παρ' όλο που σαν τροφή παραμένει παχυντική, ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα (με τουλάχιστον 70% κακάο) την ημέρα είναι πολύ πιθανότερο να βελτιώσει παρά να βλάψει την υγεία σας.

Το κόκκινο κρέας έχει πολλά λιπαρά.
Δεν έχει στην πραγματικότητα. Εν πάσει περιπτώσει όχι πάντα. Το καλό με το κόκκινο κρέας είναι ότι μπορείς εύκολα να εντοπίσεις το λίπος, άρα και να το αποφύγεις.
Διαλέγοντας το σωστό κομμάτι στο μοσχαρίσιο κρέας , όπως το φιλέτο ή το νουά, μειώνουμε δραστικά την πρόσληψη λίπους, ενώ αφήνοντας πολλά λευκά κομμάτια στο κρέας, δηλαδή λίπος, δεν μας βοηθά καθόλου να χάσουμε βάρος. Το προσεκτικά επιλεγμένο κόκκινο κρέας μπορεί να περιέχει τόσο λίγο λίπος, όσο και το κοτόπουλο (4 γραμμάρια λίπους ανά 100 γραμμάρια κρέας) καθώς και την ίδια ποσότητα πρωτεϊνης.

Τα αποξηραμένα φρούτα δεν είναι τόσο καλά όσο τα φρέσκα.
Θα ΄πρεπε να είναι απλό: πρέπει να τρώμε πέντε φρούτα και λαχανικά τη μέρα για να έχουμε μια υγειινή και ισορροπημένη διατροφή. Αλλά καθώς φαίνεται μερικοί απλοί κανόνες υγειινής διατροφής μπορεί να προκαλέσουν αρκετά μεγάλη σύγχιση.
Μετράνε και οι κομπόστες; Και τα αποξηραμένα φρούτα; Η απάντηση είναι μία: όλα μας κάνουν. Αποξηραμένα, κατεψυγμένα, κονσερβοποιημένα ή στιμμένα. Τα αποξηραμένα φρούτα όπως τα βερίκοκα, τα σύκα, οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα αποτελούν εκπληκτική πηγή φυτικών ινών, πολυάριθμων βιταμινών και ιχνοστοιχείων.
Είναι η τέλεια λύση για ένα γρήγορο σνακ, ειδικά για τους γλυκατζήδες ή τις γλυκατζούδες που όμως θέλουν να μείνουν μακριά από σοκολάτες και γλυκά.

Το αβοκάντο είναι χειρότερο από τα υπόλοιπα φρούτα.
Μια απ΄ αυτές τις μέρες τα αβοκάντο θα κάνουν μήνυση για συκοφαντία. Απορρίπτονται συχνά σαν μικρές μπάλες λιπαρών με ένα κουκούτσι ση μέση, στην πραγματικότητα όμως τα αβοκάντο είναι πλούσια σε μονο-ακόρεστα λιπαρά τα οποία, σε αντίθεση με τα κορεσμένα, είναι γνωστό ότι ρυθμίζουν τη χοληστερόλη.
Μπορούμε επίσης να συμπεριλάβουμε τα αβοκάντο στα 5-την-ημέρα, χωρίς να μας ανησυχεί καθόλου το 30% λιπαρών που θα μας προστατεύσει από τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις.




Το βούτυρο είναι χειρότερο από τη μαργαρίνη.

Η αλήθεια είναι ότι το βούτυρο έχει πολύ χειρότερη φήμη από τη μαργαρίνη αλλά ξέρετε κάτι; Και τα δυο περιέχουν την ίδια ποσότητα λίπους. Η διαφορά έγγυται στο είδος των λιπαρών: η μαργαρίνη φτιάχνεται από ακόρεστα λιπαρά ενώ το βούτυρο από κορεσμένα, πράγμα που γνωρίζουμε ότι ανεβάζει τα επίπεδα της χοληστερόλης.
Μερικές μαργαρίνες όμως φτιάχνονται από trans-λιπαρά, τα οποία πρέπει να αποφεύγουμε δια ροπάλου. Το ηθικό δίδαγμα; Τρώτε τα όλα με μέτρο.



Κομμένος ο καφές.

Όση δυσφήμιση κι αν έχει υποστεί, έρευνες δείχνουν ότι ένα καφεδάκι μπορεί να μην είναι και τόσο τραγικό όσο πιστεύουν οι περισσότεροι. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Guelph του Καναδά υποστηρίζουν ότι μια κούπα καφέ (περίπου 330mg) μισή ώρα πριν το γυμναστήριο, οδηγεί σε μεγαλύτερη αντοχή, λιγότερη κούραση και γρηγορότερη ανάρρωση.
Εντωμεταξύ, ο καφές έχει επίσης φανεί ότι ασκεί επίδραση στην ταχύτητα του μεταβολισμού κάνοντάς την μεγαλύτερη, οπότε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι βοηθά στη γρηγορότερη καύση του λίπους.

Κακή η ζάχαρη, καλά τα γλυκαντικά.
Όταν προσπαθούμε να χάσουμε μερικά κιλά, μια αναμενόμενη ενέργεια είναι να αποφύγουμε τη ζάχαρη και να την αντικαταστήσουμε με χαμηλών θερμίδων γλυκαντικά. Στην πραγματικότητα όμως, σε αυτή την περίπτωση αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προτιμήσουμε το φυσικό προϊόν.
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Purdue στην Ιντιάνα ανακάλυψαν ότι τα χαμηλών θερμίδων υποκατάστατα ζάχαρης μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση βάρους καθώς ξεγελούν το σώμα προετοιμάζοντάς το να προσλάβει μεγάλη ποσότητα θερμίδων. Επειδή οι θερμίδες δεν έρχονται, το σώμα προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση της πείνας ώστε να αποκτήσει το φαγητό που περιμένει ή καίει λιγότερη ενέργεια, προκαλώντας έτσι τη συσσώρευση του λίπους.

Όταν τρώτε αργά το βράδυ, παχαίνετε.
Μια από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές για να χάσετε βάρος είναι να κόψετε το βραδινό φαγητό - με το λογικό επιχείρημα ότι δεν υπάρχει χρόνος να κάψετε τις θερμίδες που πήρατε.
Οι έρευνες παρ΄ όλ΄ αυτά λένε το αντίθετο. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι το θέμα δεν είναι τόσο στο πότε τρώμε μέσα στη μέρα, αλλά πόσο τρώμε συνολικά.
Αναλύοντας 2.500 ανθρώπους, μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι το να τρώμε περισσότερο απ΄ ότι πρέπει ημερισίως παίζει τεράστιο ρόλο ως προς τηναύξηση βάρους, ενώ η ώρα που τρώμε είναι σχεδόν ασήμαντη.
Κάψτε περισσότερες θερμίδες απ' όσες καταναλώνετε και θα χάσετε βάρος, ανεξάρτητα από το αν αδειάζετε το ψυγείο στη μέση της νύχτας ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: