KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΝΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ-ΦΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ-ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

"ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ..."

ΤΟΥ: ΦΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ
(ΟΔΟΝΤΙΆΤΡΟΥ)


Πορευτήκαμε μαζί για περισσότερο από 12 χρόνια. Περάσαμε παρέα στιγμές σημαντικές. Κάναμε επιλογές πολιτικές, κατά την άποψή μου.
Ζήσαμε το 2002 την ελπίδα από πολύ κοντά, μπαίνοντας στο 2ο γύρο, στην προσπάθειά μας να αναλάβουμε την διοίκηση του Δήμου. Δεν το θέλησε ο λαός, το αποδεχτήκαμε. Φέτος ευτυχήσαμε να είμαστε ο μόνος συνδυασμός από την πλευρά του προοδευτικού χώρου, με εξαίρεση το ΚΚΕ, που ούτως η άλλως σε κανένα κάλεσμα δεν υπακούει, απέναντι σε δύο από το συντηρητικό χώρο. Δεν φτάσαμε στη δεύτερη Κυριακή. Δεν το ήθελε ο λαός άλλη μια φορά. Το ξαναδεχόμαστε.


Κινηθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια σε κλίμα πόλωσης και φαντασμάτων. Δεν καταφέραμε να συνθέσουμε τον χώρο, όπως επίσης δεν το κατάφερε και η «άλλη πλευρά» παρότι κέρδισε τις εκλογές του 2006. Αντιθέτως, η ενδοπαραταξιακή αντιπαλότητα έφτασε στα όρια της πόλωσης στην βάση προσώπων και προσωπικών αντιθέσεων.
Είμαστε η ίδια ομάδα με το ίδιο πρόσωπο και τις ίδιες απόψεις εδώ και 12 χρόνια. Έχουμε απέναντί μας τα ίδια πρόσωπα με τις ιδέες που είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Κυρίαρχη άποψη είναι ιδέα της πολιτικής εξόντωσης των «άλλων». Και γνωρίζετε ότι η επανάληψη κούρασε πολλούς από εμάς, καθώς και από τους άλλους.
Ίδιες ιδέες, ίδιοι άνθρωποι, ίδιο αποτέλεσμα δεν περιγράφουν έναν – πάλι σε εισαγωγικά – προοδευτικό χώρο.
Δεν λογίζεται προοδευτικός χώρος να αναπαράγει λογικές της δεκαετίας του ΄90.
Είδαμε τι έγινε στην Πάτρα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη με την σύνθεση. Είδαμε τι έγινε στον Πειραιά, στο Δήμο Δέλτα, στα Κουφάλια με την αλληλοεξόντωση.
Στην πρώτη περίπτωση γεννιέται η ελπίδα. Στη δεύτερη όλο και περισσότερο μίσος χωρίζει τις ομάδες, που η κάθε μια κρύβεται πίσω από κάποιον βουλευτή και που για να επιβιώσουν δεν διστάζουν να διχοτομήσουν ή τριχοτομήσουν τον κοινωνικό ιστό. Είναι οδυνηρό ότι δεν ψηφιστήκαμε από το κομμάτι του προοδευτικού χώρου, το οποίο ούτως η άλλως ήτανε αλλού. Ήταν το ίδιο οδυνηρό όμως, ή και περισσότερο, ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν καταφέραμε να αρθρώσουμε κοινό λόγο και με δική μας ευθύνη. Θέλω να ρωτήσω το εξής. Αν είχαμε φτάσει στο δεύτερο γύρο θα είχαμε κερδίσει τις εκλογές ναι ή όχι? Σας λέω με βεβαιότητα πως ναι. Αν είχαμε κερδίσει τις εκλογές λοιπόν θα μας ενδιέφερε ποιος ψήφισε ή στήριξε τι? Σας διαβεβαιώνω καθόλου. Αντιθέτως θα σπάναμε πλάκα με την συμπεριφορά κάποιων. Ότι ακριβώς έκανε μετά τις εκλογές του 2006 ο προηγούμενος νικητής. Δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους «ηττημένους». Γι΄ αυτό και έχασε, γι΄ αυτό και χάσαμε. ΔΕΝ ΣΥΝΘΕΣΑΜΕ και δεν μπορούμε να το κάνουμε, όπως δεν μπορούν να το κάνουν και όσοι έχουν εμπλακεί στον αγώνα για την κατάκτηση της εξουσίας. Γιατί ο αγώνας αυτός δεν στηρίχθηκε στον πολιτικό διάλογο, αλλά στην αλληλοεξόντωση. Όλα τα χρόνια, όλες τις φορές. Φίλοι, το αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς βιώνουμε τώρα.
Ποιος συνδυασμός κατάφερε να αναπτύξει πραγματικά επιχειρήματα, όταν όλος ο προεκλογικός χρόνος αναλώθηκε για την εδραίωση της πρωτοκαθεδρίας? ΚΑΝΕΙΣ.
Φτάνουμε κάθε φορά στις εκλογές μαζεύοντας υποψηφίους της τελευταίας στιγμής, υποψηφίους ανάγκης και αυτό δεν περιγράφει την πραγματική αξία των ανθρώπων που μετέχουν στα ψηφοδέλτια, αλλά την άρνηση τους να συμμετέχουν στις εκλογές μέσα σε αυτό το κλίμα.
Αυτό αφορά όλους τους συνδυασμούς συμπεριλαμβανομένου και του συνδυασμού που κέρδισε τις εκλογές στο Δήμο μας. Δεν είναι καθόλου χρήσιμο για το δήμο να υπάρχουν δύο και τρία σχήματα από κάθε πολιτικό χώρο. Δεν μ΄ ευχαρίστησε ποτέ το ότι η άλλη πλευρά είχε δύο συνδυασμούς και αυτό θα μας έδινε τη δυνατότητα να κερδίσουμε ευκολότερα, στηριζόμενοι στην αντιπαλότητα των άλλων και στο σκοτεινό παρασκήνιο της δεύτερης Κυριακής. Δεν ονειρεύομαι να κερδίσουμε εκλογές στηριζόμενοι στην αδυναμία των συντηρητικών να συνενώσουν τα κομμάτια τους. Ονειρεύομαι να κερδίσουμε εκλογές βγαίνοντας στην κοινωνία, συνθέτοντας το χώρο των προοδευτικών, ώστε να μπορούν να αναδειχτούν ζητήματα και να προταθούν λύσεις στη βάση των διαφορετικών πολιτικών των δύο κυρίως πολιτικοοικονομικών θεωρήσεων. Το κόμμα ως εκ των θεμελίων λίθων του συστήματος είναι σημαντικό, αλλά η συμμετοχή του στην ανάδειξη των διοικήσεων πρέπει να τελειώνει στην αποδοχή των επιλογών των τοπικών κοινωνιών.
Κυρίες και κύριοι, δεν μπορούμε με τη μορφή αυτή να συνθέσουμε καμιά πολιτική, αλλά ούτε και να πορευτούμε μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση ευελπιστώντας να πολυδιασπαστεί η άλλη πλευρά και εμείς να πάρουμε κάποιους, να αθροίσουμε αντιπαλότητες και να κερδίσουμε εκλογές. Η λογική αυτή μου είναι εντελώς ξένη και πρέπει να σταματήσει εδώ.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ
Το όλοι μαζί σημαίνει διαδικασία ανοικτή με κύριο σκελετό της τους πεπεισμένους ότι το όλοι μαζί είναι μονόδρομος. Θα αναλάβουμε να συνθέσουμε το χώρο με κινήματα και προσωπικότητες χωρίς ακρότητες, με τη λογική ότι δεν υπάρχει μόνο μία αλήθεια και με την πολιτική ευγένεια σημαία μας. Το επόμενο βήμα θα είναι για κάποιους οδυνηρό, αλλά θα πρέπει να γίνει και μάλιστα χωρίς αυτούς. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν.
Και η εκλογή της ηγεσίας για τις επόμενες εκλογές θα γίνει από όλους τους μετέχοντες στο κίνημα, χωρίς προαποφασισμένα και με τους ανθρώπους που διχάζουν ή δίχασαν μόνον σε γενικότερους ρόλους, σεβόμενοι όλοι την προσφορά τους , αλλά κατανοώντας ότι δεν μπορούν οι ίδιοι να συνθέσουν τον χώρο.
Κλείνοντας να σας πω ότι θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία αυτής της διαδικασίας και της κίνησης, υπέρμαχος του ΕΜΕΙΣ και σφοδρός πολέμιος του όποιου ΕΓΩ, υπηρέτης της αγωνίας του τόπου για ειρήνη και συνεννόηση. Είναι το μόνο στο οποίο θα συμμετάσχω.
ΠΗΓΗ takalanta

4 σχόλια:

verenikis είπε...

Συμφωνώ μαζί σου "ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ..."
αλλα..

Ποιος ακριβώς είναι ο χώρος που εσύ λες ...ακόμα.. προοδευτικό αγαπητέ συχωριανέ?

Επίσης λες<< Στη δεύτερη όλο και περισσότερο μίσος χωρίζει τις ομάδες, που η κάθε μια κρύβεται πίσω από κάποιον βουλευτή και που για να επιβιώσουν δεν διστάζουν να διχοτομήσουν ή τριχοτομήσουν τον κοινωνικό ιστό.>>
Αυτό κατα τη γνώμη μου είναι αλήθεια πικρή και είναι ο κανόνας αυτών που εμπλέκονται στα "κοινά" και οι λόγοι είναι οι εξής δύο , προσωπικός πλουτισμός και προσωπική προβολή (ο ορισμός της φατρίας και των σφαιρών επιρροής)

Στην προτελευταία παράγραφο λες πως η εκλογή της ηγεσίας στις επόμενες εκλογές θα γίνει από όλους τους μετέχοντες στο κίνημα... ενώ αυτοί που δίχασαν θα μείνουν σε γενικότερους ρόλους και αφού σεβαστούμε όλοι την προσφορά τους εκείνοι με τη σειρά τους θα κατανοήσουν πως δεν μπορούν να δέσουν το χώρο και θα παροπλιστούν (περίπου) . Απλά δεν λες ποια προσφορά τους θα αναγνωριστεί ? ο διχασμός πχ? Επίσης η πρόταση σου για όλη αυτή τη προπαρασκευαστική φιέστα που προσφέρει βασικά κατα τη γνώμη μου ηρωική έξοδο σε όλους αυτούς δείχνοντας τους την έξοδο μήπως έχει μέσα φόβο για το απρόβλεπτο των ενεργειών τους?
Ποιά ιδεολογία και ποιο μαντρί θα οδηγήσει - επιβάλει στον τοπικό γκεμπελίσκο κομματάρχη να αφήσει την κουτάλα? Μήπως το φιλότιμο τους ?? ή θα σεβαστούν αυτό που λένε κοινούς αγώνες... τώρα ποιοι αγώνες και τι θεωρεί ο καθένας μας αγώνα είναι άλλο θέμα πολύ πολύ μεγάλο


Αναγνωρίζω ρομαντισμό στην αρχική πρόθεση σου Φώτη και ως επίσης ρομαντικός θα σου πω τη γνώμη μου σε΄δυο τρία θέματα αν και δεν τη ζήτησες.

Ποιός ο λόγος της κομματικοποίησης των δημοτικών εκλογών?
Το σημερινό Πασοκ έχει ιδεολογική ή άλλη "συγγένεια" με το Πασοκ του 74-81 και 81-83 ?
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως ικανοί και άξιοι υπάρχουν μόνο ως εγγεγραμμένα μέλη στις λίστες του Πασοκ και όχι αλλού ή σε καθόλου λίστες.
Γιατί πιστεύεις πως μπορείς να εμπνεύσεις ή να ενώσεις ανθρώπους απο το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο ενώ τα ποσοστά δείχνουν πως τα δύο κόμματα εξουσίας δεν καταφέρνουν να μαζέψουν ούτε το μισό λαό κάτι που κάνει η αποχή και το άκυρο λευκό.
Πιστεύεις πως υπάρχει ηγετική φυσιογνωμία κοινής αποδοχής ασχέτως πολιτικού χώρου που θα ενώσει και θα εμπνεύσει εμάς τους ρομαντικούς ή όπως αλλιώς θέλεις ονόμασε τους ανθρώπους με αίσθημα δικαίου και φιλότιμου αλλα και διάθεση προσφοράς στο σύνολο χωρίς αντάλλαγμα?
Τι γνώμη έχεις για τους νυν και πρώην τοπικούς εκλεγμένους που μία μέρα πριν την εκλογή τους δήλωναν σεμνά υπηρέτες του συνόλου ενώ την επόμενη των εκλογών δήλωναν τοπικοί άρχοντες και επαγγελματίες πολιτικοί ?

Ο ρομαντισμός αγαπητέ Φώτη με τον επαγγελματισμό σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο δεν συμβαδίζουν κατα τη γνώμη μου.

Ο ρομαντισμός απο χέρι έχει αγαθή πρόθεση χωρίς υστεροβουλία και με κίνητρο την αγάπη για τον συχωριανό σου και τον τόπο σου ενώ ο επαγγελματισμός της πολιτικής σε τοπικό επίπεδο δημιουργεί απο χέρι αλληλοεπικαλυπτώμενες νυν και πρώην κλίκες που έχουν ως αντίπαλο όχι τον απέναντι κομματικό χώρο αλλα τον ομόσταυλό τους ενώ οι όποιες μάχες δίνονται σε ταβέρνες και πανηγύρια .

Δεν είναι τυχαίο πως τα καλά , άξια και ικανά παιδιά του κάθε χωριού δεν ασχολούνται με τα "κοινά" και την θέση που θα κατείχαν κατέλαβαν οι φελλοί και οι μέτριοι.

Κλείνοντας σου λέω πως οι παρέες ικανών , χαρισματικών , δημιουργικών, ρομαντικών, αν θες και τρελών είναι που έγραψαν γράφουν και ίσως ξαναγράψουν ιστορία σε αυτόν το τόπο γιατί είναι ταγμένοι αλλού ενώ οι ταγμένοι σε κομματικούς μηχανισμούς είναι για να γράφουν κείμενα που τους υπαγορεύουν κομματικές κονσέρβες .

Φιλικά

verenikis

Fotis Kyriakidis είπε...

Σ΄ευχαριστώ που διέθεσες τον χρόνο σου να διαβάσεις αυτές τις σκέψεις.
Να ξεκινήσω από αυτό που σίγουρα δεν είπα. Δεν έκανα ούτε μία σκέψη για κομματισμό των δημοτικών εκλογών. Αντίθετα είμαι εντελώς κάθετος με το κομματικό πατρονάρισμα , η για του λόγου το αληθές , βουλευτικό. Αυτήν την αηδία βουλευτές να παίρνουν από το χέρι επίδοξους τοπικούς πολιτευτές και να τους πάνε στους ΄ δικούς ‘ τους για να σχηματίσουν από κοινού ομάδα που στην συνέχεια θα λειτουργήσει ως κοινή δεξαμενή ψήφων με αποκαρδιώνει. Το κόμμα , γιατί αν αυτό λειτουργεί τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να εξοστρακιστούν, θα τελειώνει την συμμετοχή του στην αποδοχή των επιλογών των πολιτών της κάθε κοινωνίας. Δεν θα πώ περισσότερα γιαυτό.
Δεν πιστεύω πως υπάρχει ηγετική φυσιογνωμία που μπορεί συνεπάρει τους λαούς των κοινωνιών μας . αντίθετα πιστεύω ότι , όπως σωστά το επισημαίνεις , ότι τα καλύτερα παιδιά κουράστηκαν και γύρισαν στο σπίτι και ότι πρέπει τα παιδιά αυτά να βγούν και να συνδιαμορφώσουν το ΝΕΟ. Κόντρα σε αυτές τις συμπεριφορές . Δεν θα κάνω αναφορά σε πρόσωπα , γιατί αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα συντηρήσεις . αντίθετα θα περιγράψω συμπεριφορές που ακόμη και αυτοί που τις εφαρμόζουν δεν μπορούν να τις υποστηρίξουν δημόσια.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά , αλλά δεν το επιτρέπει ο χώρος. Δεν ξέρω ποιος είσαι , αλλά σε προσκαλώ την Κυριακή 27 του μήνα στις 12 το μεσημέρι στην Χαλκηδόνα, όπου μεταξύ τσίπουρου και μεζέ θα απόψεις . βάλε και την δική σου φωνή απέναντι σε αυτόν τον βιασμό που υφιστάμεθα.

verenikis είπε...

Φώτη καλημέρα,
να ευχηθώ καλή χρονιά σε σένα και σε όλο τον κόσμο .

Επέστρεψα από ολιγοήμερες διακοπές σήμερα και αυτός είναι ο λόγος που απαντώ καθυστερημένα .

Σε πρώτη ευκαιρία θα σε συναντήσω και θα συστηθώ γιατί όντως δεν είναι ευγενικό ο διάλογος να γίνεται άνισα .

Τώρα όσο για τις όποιες σκέψεις ή προτάσεις κάνεις εδώ αλλα και αλλού σε παρακαλώ να συνεχίσεις να τις δημοσιοποιείς άσχετα με τις όποιες προσωπικές διαφωνίες ή ενστάσεις υπάρχουν μιας και κατα τη γνώμη μου λειτουργείς συσπειρωτικά , αντισυστημικά αλλα και ανατρεπτικά σε παγιωμένες και άρρωστες τακτικές και κυρίως σου αναγνωρίζω καλή πρόθεση και διάθεση .

Ευχαριστώ

verenikis

verenikis είπε...

Επίσης σχολιάζω σήμερα Δευτέρα 03/01/2011 και 'ωρα 09:20 και όχι την ημερ/νια και ώρα που εμφανίζει .

verenikis