KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO
- ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
- Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
- ΑΡΘΡΑ--
- ΕΛΛΑΔΑ--
- ΥΦΗΛΙΟΣ--
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
- ΑΠΟΨΕΙΣ--
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
- ΠΑΙΔΕΙΑ--
- ΙΣΤΟΡΙΑ--
- ΜΟΥΣΙΚΗ--
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
- Μ.Μ.Ε--
- ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
- BLOGS--
- ΔΙΑΦΟΡΑ--
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
- ΥΓΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ-ΣΕ ΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ
- Τα λαχανικά και τα μυστικά τους, για να ξέρετε τι τρώτε, πότε και γιατί...
Αγγούρι
Θρεπτικά συστατικά: Κάλιο και β-καροτένιο.
Οφέλη: Διουρητικό και καθαρτικό. Διαλύει το ουρικό οξύ που δημιουργεί λίθους στα νεφρά και στην ουροδόχο κύστη. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.
Αρακάς
Θρεπτικά συστατικά: Ασβέστιο, μαγνήσιο, βιταμίνες Β, φωσφόρος, φολικό οξύ, ψευδάργυρος, σίδηρος.
Οφέλη: Καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών. Τονώνει τις λειτουργίες του στομαχιού και βοηθά στην ηπατική λειτουργία.
Καρότο
Θρεπτικά συστατικά: Ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φωσφόρος, β-καροτένιο.
Οφέλη: Απομακρύνει τις τοξίνες, εξαιρετικό για το συκώτι και την πεπτική οδό. Βοηθάει στη λειτουργία των νεφρών και σκοτώνει βακτήρια και ιούς.
Κρεμμύδι
Θρεπτικά συστατικά: Ασβέστιο, μαγνήσιο, φωσφόρος, κάλιο, φολικό οξύ,
β-καροτένιο.
Οφέλη: Αντισηπτικό, σπασμολυτικό, αντιβιοτικό. Εξαίρετο για την αποβολή των τοξινών.
Λαχανάκια Βρυξελλών
Θρεπτικά συστατικά: Ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρος, φωσφόρος, κάλιο, β-καροτένιο, βιταμίνες Β3, Β6, C και Ε, φολικό οξύ.
Οφέλη: Αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριακά. Περιέχουν ινδόλες, που προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού και του εντέρου.
Μπρόκολο
Θρεπτικά συστατικά: Ασβέστιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β5, β-καροτένιο, φωσφόρος. Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, φολικό οξύ.
Οφέλη: Αντικαρκινικό, αντιοξειδωτικό, αντιβιοτικό, κατά των ιών.
Μελιτζάνα
Θρεπτικά συστατικά: Ασβέστιο, φωσφόρος, β-καροτένιο, φολικό οξύ.
Οφέλη: Καθαρίζει το αίμα, προλαμβάνει τα εγκεφαλικά επεισόδια και τις αιμορραγίες, προστατεύει τις αρτηρίες.
Μαρούλι
Θρεπτικά συστατικά: Β-καροτένιο, μαγνήσιο, κάλιο, φολικό οξύ.
Οφέλη: Σπασμολυτικό. Ωφελεί στα οστά, στις αρθρώσεις, στις αρτηρίες και στο συνδετικό ιστό.
Πατάτες
Θρεπτικά συστατικά: Κάλιο, βιταμίνη Β3, φολικό οξύ, βιταμίνη C.
Οφέλη: Ωφελούν το συκώτι και τους μυς.
Πιπεριές
Θρεπτικά συστατικά: Κάλιο, φολικό οξύ, β-καροτένιο, βιταμίνη Β και C.
Οφέλη: Αντιβακτηριακές, διεγερτικές ιδιότητες. Βοηθούν στην αρτηριακή πίεση, βελτιώνουν την κυκλοφορία.
Λάχανο
Θρεπτικά συστατικά: Ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φωσφόρος, β-καροτένιο, φολικό οξύ, βιταμίνες C, E και K, ιώδιο.
Οφέλη: Ωμό, απομακρύνει τις τοξίνες από το στομάχι και το πάνω ανώτερο κόλο. Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, σκοτώνει βακτήρια και ιούς. Δρα κατά του καρκίνου.
Σέλινο
Θρεπτικά συστατικά: Β-καροτένιο, φολικό οξύ, βιταμίνη Β3, νάτριο.
Οφέλη: Δρα κατά του καρκίνου. Μειώνει την αρτηριακή πίεση. Μπορεί να ηρεμήσει από πονοκεφάλους και πόνους στις αρθρώσεις.
Σπανάκι
Θρεπτικά συστατικά: Β-καροτένιο, φολικό οξύ, κάλιο, σίδηρος, βιταμίνη Β6, ασβέστιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C.
Οφέλη: Δρα κατά του καρκίνου. Ρυθμιστής της αρτηριακής πίεσης. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στηρίζει την υγεία των οστών.
Ελιές
Θρεπτικά συστατικά: Ασβέστιο, σίδηρος και β-καροτένιο.
Οφέλη: Εύπεπτες. Ωφελούν το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη και αυξάνουν την έκκριση χολής.
Ντομάτα
Θρεπτικά συστατικά: Ασβέστιο, μαγνήσιο, φωσφόρος, φολικό οξύ, βιταμίνη C,
β-καροτένιο.
Οφέλη: Αντισηπτική, αλκαλική. Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση του ασβεστίου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου