KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

 Πως θα μάθω το παιδί μου να τρώει λαχανικά;

Η κατανάλωση λαχανικών είναι σημαντικό να γίνει καθημερινή συνήθεια από μικρή ηλικία, μιας και είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, τα οποία είναι σημαντικά για την ορθή λειτουργία του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, τα λαχανικά λόγω του υψηλού περιεχομένου τους σε φυτικές ίνες συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Επιπλέον, μειώνουν την απορρόφηση λίπους και ρυθμίζουν το σωματικό βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό οφείλεται στο ότι αυξάνουν τον κορεσμό και ικανοποιούν γρήγορα το αίσθημα της πείνας με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην καταναλώνουν αυξημένες ποσότητες φαγητού, αλμυρά και γλυκά σνακ. Επίσης, τα λαχανικά χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά τους σε νερό ενισχύουν την ενυδάτωση του οργανισμού και ταυτόχρονα προσφέρουν σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών (λυκοπένιο, β-καροτένιο, βιταμίνη C, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη), τα οποία δημιουργούν ασπίδα προστασίας και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού προφυλλάσοντας τους μικρούς μας φίλους από ιώσεις και κρυολογήματα. Τα λαχανικά είναι πολύ χαμηλής θερμιδικής αξίας και δεν περιέχουν λίπος και χοληστερόλη.

Ποια λαχανικά να προτιμώ; Δεν υπάρχει ιδανικό λαχανικό, όλα ανεξαρτήτου χρώματος είναι εξίσου υψηλής θρεπτικής αξίας. Τα λαχανικά μπορούν να καταναλωθούν σε οποιαδήποτε μορφή: φρέσκα, κατεψυγμένα, κονσερβοποιημένα, αποξηραμένα ή ακόμη και σε μορφή χυμού. Δίνουμε έμφαση στην κατανάλωση εποχιακών λαχανικών και προσέχουμε τον τρόπο μαγειρέματος: δεν τα βράζουμε πολλές ώρες διότι χάνουν τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες. Είναι καλύτερα να προτιμάμε το μαγείρεμα στον ατμό, να τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και να τα ραντίζουμε με λεμόνι, έτσι ώστε να μην μειώνεται η περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά.

Πως θα αναγνωρίζω αν τα λαχανικά είναι φρέσκα; Η ζωηρότητα των χρωμάτων και η έντονη μυρωδιά είναι σημάδια της φρεσκάδας των λαχανικών, ενώ κιτρινισμένα και μαραμένα λαχανικά σημαίνει ότι είναι «πολυκαιρισμένα». Ένα απλό σημείο φρεσκάδας είναι η ρίζα των λαχανικών, η οποία στα φρέσκα έχει το φυσιολογικό της χρώμα, είναι δροσερή, ενώ όσο περνάει ο καιρός μαυρίζει και αφυδατώνεται. Να αποφεύγετε τα λαχανικά που έχουν όλα ο ίδιο μέγεθος, το ίδιο χρώμα και το ίδιο βάρος.

Πως θα μάθω το παιδί μου να τρώει λαχανικά; Δημιουργήστε πολύχρωμες σαλάτες με διάφορα λαχανικά και νοστιμίστε και νοστιμίστε ακόμη περισσότερο με μπαλσάμικο και μέλι ή κάποια σως με γιαούρτι/άνιθο ή μαγιονέζα λάιτ ή μουστάρδα. Καλή και νόστιμη εναλλακτική είναι τα ψητά λαχανικά, ο πουρές λαχανικών ή τα βραστά λαχανικά. Επίσης, δημιουργήστε πολυσαλάτες με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, σουσάμι, τυρί χαμηλό σε λιπαρά, γαλοπούλα βραστή, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, κοτόπουλο, όσπρια, καλαμπόκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: