KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
 • ΑΡΘΡΑ--
 • ΕΛΛΑΔΑ--
 • ΥΦΗΛΙΟΣ--
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
 • ΑΠΟΨΕΙΣ--
 • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
 • ΠΑΙΔΕΙΑ--
 • ΙΣΤΟΡΙΑ--
 • ΜΟΥΣΙΚΗ--
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
 • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
 • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
 • Μ.Μ.Ε--
 • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
 • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
 • BLOGS--
 • ΔΙΑΦΟΡΑ--
 • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
 • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Which people are stung, stung. We want to sell guns, and very littlewe care, what will happen in the Balkans "
Σε ελεύθερη μετάφραση 
" Όποιος λαός τσιμπήσει, τσίμπησε. Εμείς όπλα θέλουμε να πουλήσουμε, και πολύ λίγο μας νοιάζει, τι θα γίνει στα Βαλκάνια"
Δήλωση Αξιωματούχου Εταιρείας Οπλικών Συστημάτων.
ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Του ΔΕΔΙΔΗ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


Στην παγκόσμια παραγωγή όπλων,  οι Χώρες  που κατασκευάζουν οπλικά συστήματα και τα αντίστοιχά τους  εξαρτήματα,, είτε αυτές οι Χώρες  ουσιαστικά ανήκουν στην Δύση,  είτε στο αντίστοιχο  ημισφαίριο της Ανατολής, απασχολούν σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα και τις στατιστικές, περισσότερα  από 20 εκατομμύρια  άτομα, επιστήμονες και εργατικό δυναμικό[βλέπε σε σχετικό sitewww.wguns@gmail.com].
Αυτά τα όπλα, με απλές λογικές σκέψεις, είναι αδύνατο μόνο να αποθηκεύονται σε χώρους με μια μακρόχρονη προοπτική να χρησιμοποιηθούν, όταν και όποτε χρειασθούν για αμυντικούς ή άλλους παρεμφερείς λόγους και σκοπούς..
Τι απομένει λοιπόν ως τελικό συμπέρασμα, στην υπόθεση παραγωγής όπλων;
 Κάπου  στο παγκόσμιο στερέωμα, πρέπει να διοχετευθούν, να ξοδευθούν με άλλα λόγια, γιατί   όλοι αυτοί που εργάζονται στα οπλικά συστήματα στα αντίστοιχα εργοστάσια, εάν παράγουν μόνο χωρίς να έχουν την δυνατότητα να «ξοδεύουν», δεν κάνουν τίποτα , παρά μια τρύπα στο νερό, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.
Κάποιοι λοιπόν  από αυτούς τους «έξυπνους» πρέπει να  βρουν τους  χαχόλους  και να τους πουλήσουν κάθε τι που παράγουν, γιατί αλλιώς θα σβήσουν «επαγγελματικά».
Αυτό συμβαίνει και με τα Βαλκάνια και τα Κράτη που τα περιβάλλουν .
Πάντα θα υπάρχουν μερικοί « μαλακοί»  από  εκεί, που θα προκαλούν και θα δίνουν έτσι την ευκαιρία σε  μερικούς «μαλακούς» από εδώ, να  πουν  στους μη μαλακούς, είδατε που σας τα λέγαμε, ελάτε και σεις να γίνετε σαν και εμάς, να αποκρούσουμε  τον  εισβολέα.
Κάποιοι θα «τσιμπήσουν» και έτσι θα γίνουν πιο πολλοί οι μαλακοί της εδώ πλευράς, θα τους δουν και θα τους ακούσουν  οι μαλακοί της από εκεί πλευράς, θα ζηλέψουν, θα πουν  στους δικούς τους,  τους  μη μαλακούς, ελάτε και εσείς να αποκρούσουμε τον εισβολέα, και ξανά μανά από την αρχή.
Τελικά οι μαλακοί εκατέρωθεν, είναι μάλλον κατά την ταπεινή μου γνώμη, συνεννοημένοι να προκαλούν με τον τρόπο αυτό, και να τραβάνε κόσμο και να αυγατίζουνε έτσι τους αριθμούς τους, χωρίς  μεγάλο κόπο και  θυσίες.
Μετά θα ψάχνουν να βρεθεί  κανένας  Μιλόσεβιτς ή Παπαδόπουλος, για  να τους οδηγήσει στη δόξα.
Βάλτε στο μυαλό σας, μόνο μια σκέψη. Πέρασε από το μυαλό ενός  π.χ Ελβετού, Σουηδού, Ολλανδού ότι πρέπει καθημερινά να ετοιμάζεται για πόλεμο, γιατί θα του πάρουν τα πάτρια εδάφη. Φυσικά όχι.
Έ λοιπόν εγώ από τότε που γεννήθηκα και  αισίως φτάνω τα εξήντα, είμαι με μια σάρισα στο χέρι, έτοιμος να αμυνθώ ή να επιτεθώ, κατά το δοκούν και τις ορέξεις των εδώ μαλακών.
Γιατί δεν υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, να έλθει και  να  βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να κατευθύνει το λαό, στη σωστή πορεία, χρόνια τώρα και σε κάθε πολιτικό ή κομματικό χώρο, για να μην παρεξηγηθούμε.
 Ας νοιαστούν  το πώς θα καλυτερεύσουν  τη ζωή των ανθρώπων, να ζουν και να ευημερούν και να σταματήσουν να εξαργυρώνουν γραμμάτια, διορίζοντας και τοποθετώντας, άσχετους  και μαλακούς ανθρώπους σε σχετικές και σκληρές θέσεις, με μόνο  προσόν το ότι είναι υμέτερος, χορηγώντας τον μάλιστα , πακτωλό χρημάτων, ενώ  απέναντι ο χαμηλοσυνταξιούχος, περιμένει αύξηση 0,89 ευρώ την ημέρα, κοντολογίς ούτε ένα κουλούρι.
Και να αφήσουν αυτή τον πατριδοκάπηλο τρόπο ενάσκησης της  πολιτικής  που δεν οδηγεί πουθενά. Αυτά βέβαια και για τα «ώτα», των από  εκεί μαλακών.
Αυτή πρέπει να είναι η έγνοια των  πολιτικών και όχι  το πώς θα καταστρέψουμε, αυτά που χτίσαμε για μας και τα παιδιά μας.
Καιρός είναι, να τελειώνουμε με τέτοια τερτίπια .Ως εδώ.
Και κάτι σχετικό για τους «απέναντι» φίλους.
 Ο Μπρέχτ έλεγε ότι η προπαγάνδα είναι για τους ηλίθιους, γιατί  αντικειμενικά να το δεί  κανείς, αν έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο- Internet, θα διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι»,το τι ψευτιές και προπαγανδιστικά συνθήματα, αναφέρονται σε κάποια site των Σκοπιανών, των Βουλγάρων και όχι μόνο, και μάλιστα με πολύ μεγάλη προχειρολογία[βλέπε σχετικά site:  www.bulgarmak.orgwww.makedonia.com κ.ά.].
Έ λοιπόν, αν νομίζουν ότι αυτοί είναι οι έξυπνοι και οι άλλοι «τρώνε» κουτόχορτο, μόνο μπροστά τους VETO  θα  βλέπουν  και δυστυχώς  για αυτούς και τους πολιτικούς τους, τώρα τους πουλάνε εθνικοφροσύνη, όταν ο λαός τους θα  αντιμετωπίσει  δυσχερή οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα, τότε τι θα έχουν να τους πούν. Λίγο νερό λοιπόν στο κρασί τους, δεν βλάπτει.
Tώρα τι επιδιώκουν με την εμμονή τους, με το να καπηλεύονται , ξένες ιστορίες και  όλα αυτά τα αγάλματα, μόνον ο Γκρουέφσκι το ξέρει και όλοι οι χαχόλοι που τον ακολουθούν. Διάβασα πρόσφατα  συνέντευξη του Προέδρου της αντιπολίτευσης και του προηγούμενου Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, που πολύ εύλογα ο άνθρωπος με λογική και  συνέπεια, αναφέρει την αλήθεια που δυστυχώς οι ίδιοι οι Σκοπιανοί απαρνούνται, λές  και απαρνούνται την ιστορία τους και τα βιώματα τους σαν  Χώρα και πολιτισμός. "Σλαβικός  λαός είμαστε και Σλάβοι θα παραμείνουμε," είναι το νόημα της  συνέντευξης του. Πάντως τόσο μπέρδεμα και τόση σκοπιμότητα στην παγκόσμια σκακιέρα , είχε πολλά χρόνια να δεί ο κόσμος.
Ο Θεός να βάλει το Χέρι Του, γιατί  μας πήρε ο διάολος και μας σήκωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: