KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO
- ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
- Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
- ΑΡΘΡΑ--
- ΕΛΛΑΔΑ--
- ΥΦΗΛΙΟΣ--
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
- ΑΠΟΨΕΙΣ--
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
- ΠΑΙΔΕΙΑ--
- ΙΣΤΟΡΙΑ--
- ΜΟΥΣΙΚΗ--
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
- Μ.Μ.Ε--
- ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
- BLOGS--
- ΔΙΑΦΟΡΑ--
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
- ΥΓΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011
ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ
Διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, από φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες, ακόμα και αν έχουν προηγούμενο ιστορικό καρδιοπάθειας, αναφέρει νέα σουηδική έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Stroke».
Η έρευνα στηρίχθηκε σε περισσότερες από 5.700 γυναίκες με ιστορικό καρδιοπάθειας. Οι γυναίκες, ηλικίας 49 έως 83 ετών, παρακολουθήθηκαν για 11,5 χρόνια κατά μέσον όρο (η ομάδα που δεν είχε καρδιοπάθεια) ή για 10 χρόνια (η ομάδα που είχε καρδιοπάθεια).
Κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης, περισσότερα από 1.300 εγκεφαλικά επεισόδια συνέβησαν στην ομάδα που δεν έπασχε από καρδιοπάθεια και περισσότερα από 1.000 στην ομάδα καρδιοπάθειας.
Στη συνέχεια οι ερευνητές χρησιμοποίησαν διατροφικές πληροφορίες για να καθορίσουν τη συνολική αντιοξειδωτική ικανότητα μιας γυναίκας. Μεταξύ γυναικών που δεν είχαν ιστορικό καρδιοπάθειας, όσες είχαν το υψηλότερο επίπεδο αντιοξειδωτικών με βάση τη διατροφή αντιμετώπιζαν 17% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε σχέση με όσες είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα.
Τα οφέλη επεκτάθηκαν σε γυναίκες που ήδη υπέφεραν από καρδιοπάθεια. Μεταξύ της συγκεκριμένης ομάδας, γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα συνολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας είχαν μέχρι 57% χαμηλότερο κίνδυνο αιμορραγίας σε σύγκριση με όσες είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, φρούτα και λαχανικά συνέβαλαν περίπου κατά 50% στην αντιοξειδωτική ικανότητα των γυναικών που δεν είχαν ιστορικό καρδιοπάθειας, που είχαν την υψηλότερη συνολική αντιοξειδωτική ικανότητα. Άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν ήταν τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το τσάι και η σοκολάτα.
Η έρευνα στηρίχθηκε σε περισσότερες από 5.700 γυναίκες με ιστορικό καρδιοπάθειας. Οι γυναίκες, ηλικίας 49 έως 83 ετών, παρακολουθήθηκαν για 11,5 χρόνια κατά μέσον όρο (η ομάδα που δεν είχε καρδιοπάθεια) ή για 10 χρόνια (η ομάδα που είχε καρδιοπάθεια).
Κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης, περισσότερα από 1.300 εγκεφαλικά επεισόδια συνέβησαν στην ομάδα που δεν έπασχε από καρδιοπάθεια και περισσότερα από 1.000 στην ομάδα καρδιοπάθειας.
Στη συνέχεια οι ερευνητές χρησιμοποίησαν διατροφικές πληροφορίες για να καθορίσουν τη συνολική αντιοξειδωτική ικανότητα μιας γυναίκας. Μεταξύ γυναικών που δεν είχαν ιστορικό καρδιοπάθειας, όσες είχαν το υψηλότερο επίπεδο αντιοξειδωτικών με βάση τη διατροφή αντιμετώπιζαν 17% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε σχέση με όσες είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα.
Τα οφέλη επεκτάθηκαν σε γυναίκες που ήδη υπέφεραν από καρδιοπάθεια. Μεταξύ της συγκεκριμένης ομάδας, γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα συνολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας είχαν μέχρι 57% χαμηλότερο κίνδυνο αιμορραγίας σε σύγκριση με όσες είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, φρούτα και λαχανικά συνέβαλαν περίπου κατά 50% στην αντιοξειδωτική ικανότητα των γυναικών που δεν είχαν ιστορικό καρδιοπάθειας, που είχαν την υψηλότερη συνολική αντιοξειδωτική ικανότητα. Άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν ήταν τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το τσάι και η σοκολάτα.
newsbeast
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου