AL BANO, ROMINA POWER

Ο Al Βano Carrisi συναντήθηκε με τη Romina Power, κόρη του Αμερικανού ηθοποιού Tyrone Power, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Nel Sole» το 1967. Το πετυχημένο ιταλικό δίδυμο έζησε μια αληθινή ιστορία αγάπης με ένα τραγικό τέλος. Οι δύο τους παντρεύτηκαν στις 26 Ιουλίου του 1970 στην Cellino San Marko ενώ τον ίδιο χρόνο γεννήθηκε το τρίτο μέλος της οικογενείας τους. Το κοριτσάκι τους το ονόμασαν Ylenia Maria Sole.
Αρχές του 1993 και ένα ταξίδι τους στην Αμερική ανέτρεψε τη ζωή της οικογένειας για πάντα. Η διψασμένη για ζωή νεαρή κοπέλα που σπούδαζε Λογοτεχνία και ήθελε να τα μάθει και τα δοκιμάσει όλα συνόδεψε τους γονείς της σε εκείνο το ταξίδι. Η πόλη τη Νέας Ορλεάνης γοήτευσε την 23χρονη Ylenia που τριγυρίζοντας στα σοκάκια απολάμβανε τη μυστικοπάθεια και τον ερωτισμό της. Κάπου εκεί γνώρισε και τον 54χρονο μαύρο κορνετίστα Alexander Masakela. Σύμφωνα με το Down Town ο Al Βano θυμάται: .«Από εκείνη τη στιγμή, κάτι παράξενο έγινε στο μυαλό του παιδιού μου. Χανόταν τις μέρες, αργούσε τις νύχτες, τριγύριζε αφηρημένη σαν φάντασμα ή σαν να την απασχολούσε κάτι. Και μιλούσε συνέχεια με αυτόν τον Alexander, που είχε φτάσει να τον αποκαλεί“ο κύριος μου”. Μας έλεγε “όταν σου μιλάει, σου ανοίγει νέες διανοητικές διαστάσεις”»


Τη στιγμή της αναχώρησης από την Ν. Ορλεάνη, η Υlenia αρνήθηκε να τους ακολουθήσει.... Δυο μέρες μετά, εμφανίστηκε σοκαρισμένη στο ξενοδοχείο των γονιών της: «ήθελαν να μου δώσουν ναρκωτικά, θα τους πει. Αν έμενα έστω και μια ημέρα, θα έβαζα τη ζωή μου σε κίνδυνο». Επιστρέφοντας στην Αγγλία όπου σπούδαζε Λογοτεχνία, η Ylenia αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από τις σπουδές της και να ταξιδέψει ξανά στη Νότια Αμερική για να γράψει για τις συνθήκες ζωής των μαύρων στις υπανάπτυκτες χώρες. Ωστόσο η μαγεία που της ασκούσε η Νέα Ορλεάνη την έκανε ώστε να επιστρέψει πίσω στις 30 Δεκεμβρίου του 1993 όπου έμεινε σε ένα ξενοδοχείο τρίτης κατηγορίας μαζί με τον Alexander Masakela. Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου δήλωσε: «Ζήτησαν δωμάτιο με δυο κρεβάτια. Δεν έμοιαζαν να είναι ζευγάρι. Έφευγαν κάθε πρωί στις 10:00 και γύριζαν μετά τις 18:30. Kλείνονταν στο δωμάτιο και ήταν πάρα πολύ ήσυχοι. Ούτε περίεργοι θόρυβοι, ούτε παράξενες μυρωδιές. Τον λογαριασμό τον πλήρωνε κάθε μέρα ο άντρας. Είχε 50δόλαρα και 20δόλαρα. Μάλλον του τα έδινε εκείνη…» .
Ωστόσο το πρωινό της 6ης Ιανουαρίου του 1994 , Ylenia φορώντας ένα μακρύ λουλουδάτο φόρεμα και τζάκετ ενημέρωσε τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου: «Μπορεί να λείψω για κάνα δυο μέρες». Κανείς δεν την ξαναείδε από τότε. Άφησε πίσω της τα πάντα: σακίδιο, ρούχα, ταυτότητες, έγγραφα. Δώδεκα μέρες μετά και τρελαμένοι από την αγωνία, Al Bano και Romina δήλωσαν επίσημα την εξαφάνιση της.
Ταξίδεψαν μέχρι τη Ν. Ορλεάνη ωστόσο κανείς δεν τους αποκάλυψε ποτέ τίποτα. Μόνο αντιφάσεις και μισές αλήθειες. Μόνο μια παράξενη μαρτυρία. Την ημέρα της εξαφάνισης της, ο φρουρός ενός πάρκου, την είδε λέει να κάθεται στην προβλήτα και να χαζεύει το ποτάμι. Όταν της ζήτησε να απομακρυνθεί εκείνη μουρμούρισε κάτι ακαταλαβίστικο “εγώ ανήκω στο νερό” ή κάτι τέτοιο, και βούτηξε στο νερό. Το ρεύμα δυνάμωσε και ένα πλοιάριο που περνούσε σήκωσε κύματα. Η κοπέλα πανικοβλήθηκε και άρχισε να ζητά βοήθεια. Τελικά, χάθηκε στα νερά. Το σώμα της δεν βρέθηκε ποτέ. Ο φρουρός παρά τη μαρτυρία δεν ήταν και σίγουρος ότι επρόκειτο για την Ylenia.
Oι γονείς της ποτέ δεν έπαψαν να πιστεύουν ότι ο Alexander κρατούσε τη λύση του μυστηρίου ενώ η Romina έκανε λόγο για «μαύρες σατανιστικές τελετές, δουλεμπόριο και θρησκευτικές σέχτες». Ο Masakela ή αλλιώς «βασιλιάς του βουντού», συνελήφθη αλλά ποτέ δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που να τον ενοχοποιεί. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ιταλία και τις Η.Π.Α. αναφέρονταν για εβδομάδες σε αυτό ενώ το ζευγάρι προχώρησε στην έκδοση ενός λευκώματος το «Emozionale με πολλές αναφορές σχετικά με αινιγματική εξαφάνιση της κόρης τους. Μετά την εξαφάνιση της κόρη τους Ylenia Carrisi τον Ιανουάριο του 1994, το ζευγάρι ακύρωσε όλες τις συναυλίες του και αφοσιώθηκε στην αναζήτησή της χωρίς ωστόσο οι αστυνομικές προσπάθειες να δώσουν κανένα αποτέλεσμα.
Ο γάμος του Al Βano και της Romina μέσα από αυτή τη σκληρή δοκιμασία δε μπόρεσε ν΄ αντέξει. To ζευγάρι χώρισε έπειτα από 30 χρόνια έγγαμου βίου.
 Ο Al Βano ξαναπαντρεύτηκε και απέκτησε άλλα 2 παιδιά. Μέχρι και σήμερα πιστεύει ότι το κορίτσι στο ποτάμι ήταν η Ylenia,  ενώ η Romina μετακόμισε στις Η.Π.Α και επιμένει μέχρι και σήμερα ότι η Ylenia είναι ζωντανή και πως μια μέρα θα γυρίσει πίσω. Στις σπάνιες φορές που μιλάει για την κόρη της λέει: «Μια μητέρα δεν μπορεί να κάνει λάθος. Έτσι δεν είναι;»
Μέχρι και σήμερα η τύχη της Ylenia Carrisi αγνοείται.


Η κόρη του ζευγαριού Ylenia τραγούδησε ένα ντουέτο με τη μητέρα της Romina στην ταινία «fede Abbi»