KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

18η ΜΑΪΟΥ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ


Με ελεύθερη είσοδο «γιορτάζουν» τα μουσεία της χώρας

Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων...
Με ελεύθερη είσοδο σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους υποδέχεται η Ελλάδα τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου. Στο πλαίσιο του εορτασμού, έχουν προγραμματιστεί ποικίλες εκδηλώσεις (εκθέσεις, ημερίδες, διαλέξεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσικές εκδηλώσεις κλπ.) σε 46 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την επικράτεια.


«Μουσεία και Μνήμη» είναι το φετινό θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ενώ τιμάται το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου θα παρευρεθεί και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

Το μήνυμα της φετινής γιορτής είναι «να γίνουν όλα τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

Η κεντρική εκδήλωση του φετινού εορτασμού θα γίνει στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου». Το μουσείο περιλαμβάνει κειμήλια από τη Μικρά Ασία, όπως λάβαρα, στολές, λευκά είδη, βιβλία, έγγραφα, χρηστικά αντικείμενα, που δώρισαν Μικρασιάτες από διάφορα σημεία της Ελλάδας και του κόσμου.

Στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων συμμετέχει, την Τετάρτη, το Μουσείο της Ακρόπολης. Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο και τα πωλητήρια του Μουσείου.

Το βράδυ της Τετάρτης (8:30 μμ) το Μουσείο θα φιλοξενήσει στο προαύλιό του τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η οποία θα παρουσιάσει έργα Μπετόβεν, Φορέ και Μποροντίν με σολίστα πιάνου τον Δ. Βεζύρογλου. Θα μετάσχει και η Μικτή Χορωδία του Δήμου του Στ. Μπερή. Τη συμφωνική ορχήστρα θα διευθύνει ο Ε. Καλκάνης.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει στο Νομισματικό Μουσείο, διοργανώνει στις 12:οο το μεσημέρι εκδήλωση με τίτλο «Τα αρχαιολογικά ταξίδια του Ερρίκου Σλήμαν».

Ανοιχτή από τις 17:00 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα θα παραμείνει η έκθεση της συλλογής του Γ.Οικονόμου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Στις 22:00 το βράδυ η διευθύντρια της Πινακοθήκης, Νέλλη Κυριαζή θα πραγματοποιήσει ξενάγηση σε αριστουργήματα της Μοντέρνας Τέχνης του 20ού αιώνα (Λεωνίδου και Μυλλέρου, Μεταξουργείο).

Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Πειραιώς): Την Τετάρτη θα ισχύει ειδικό ωράριο λειτουργίας από τις 10:00 έως τις 20:00 με ελεύθερη είσοδο. Στις 21:00 το βράδυ διοργανώνεται μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Jazz κουαρτέτου της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Κουμπάρη, διοργανώνεται στις 18 και στις 21 Μαΐου εκδήλωση με τίτλο «Ιστορίες των αντικειμένων: Μορφές πρόσβασης στα τεκμήρια του Μουσείου Μπενάκη», ενώ την Τετάρτη το μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 09:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.

Το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης θα παραμείνει την Τετάρτη ανοιχτό από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Εκπτώσεις θα σημειωθούν σε εκδόσεις και αντικείμενα στα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη.

Στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη η τρέχουσα έκθεση «Η Απαγορευμένη Πόλη του Jiang Guofang» θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Επίσης, στις 18:00 πρόκειται να οργανωθεί ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 6 έως 12 ετών κατά τη διάρκεια του οποίου οι μικροί επισκέπτες θα ξεναγηθούν στη μόνιμη έκθεση του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, μαθαίνοντας για τη ζωή και το έργο του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου και εκφραστή της περίφημης Γενιάς του '30, Σπύρου Παπαλουκά. Ακολουθεί μύηση στη διαχείριση μίας συλλογής και στα μυστικά της προληπτικής συντήρησης των έργων τέχνης.

Στη συνέχεια, στις 20:00 θα λάβουν χώρα τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα των συμμετεχόντων στα εργαστήρια collage του Ιδρύματος. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Cafe Merlin και είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου, ο Ελληνικός Κόσμος θα λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 20:00. Θα ισχύει ελεύθερη είσοδος στις εκθέσεις «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά» και «Ιστορίες νομισμάτων – Αφηγήσεις πόλεων» (14:00-20:00) καθώς και στη «Διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά» στη «Θόλο» (προβολή των 18:00).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του ιστορικού Μιχάλη Βαρλά με θέμα: «Μνήμη και Μαρτυρία στην Ψηφιακή Εποχή. Το έργο μας για την οικογενειακή μνήμη των προσφύγων», στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» στις 19:00. Ο κ. Βαρλάς είναι Υπεύθυνος του Τμήματος Γενεαλογίας και Προφορικής Ιστορίας του ΙΜΕ.

Στις 19 Μαΐου (ώρα 20:30) το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Περιπλανώμενη μνήμη» από την καλλιτέχνη Νάντια Παπαθεοδώρου. Παράλληλα, διοργανώνεται εκδήλωση με τίτλο «9 αντικείμενα, 9 άγνωστες ιστορίες» κατά την οποία το προσωπικό του Μουσείου θα μυήσει τους επισκέπτες στις ιστορίες που κρύβονται πίσω από επιλεγμένα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης. (22 Μαΐου, ώρες έναρξης: 9.30, 10.30, 11.30, 12.20, 13.30).

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: «Εκμυστηρεύσεις». Μία δράση με οπτικοακουστικά και ηχητικά έργα από τη συλλογή του ΕΜΣΤ, που προτείνουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα της μνήμης και της προσωπικής εκμυστήρευσης (18 Μαΐου).

Στη Θεσσαλονίκη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ανεβάζει μια μουσικοθεατρική παρουσίαση δημοτικών τραγουδιών, εθίμων και δρώμενων της Άνοιξης με τίτλο «Τα εαρινά», σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α. Π. Θ. (ώρα 19.30). Το μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Έκθεση αντικειμένων - προσωπικών κειμηλίων, τα οποία θα φέρουν στο μουσείο οι επισκέπτες, οι οποίοι στις 18 Μαΐου, ώρα 12.00 θα αφηγηθούν τις ιστορίες τους. Έκθεση, προβολή ταινίας και μουσική εκδήλωση με τίτλο «Τοπίο και μνήμες: η περιοχή του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού». Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών για ενήλικες από το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» (15-22 Μαΐου).

Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνουν οι περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε ολόκληρη τη χώρα.

TAXALIA

Δεν υπάρχουν σχόλια: