KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

 Ντοματοπατατιά, το φυτό «Φρανκεστάιν»

Ένα φυτό «Φρανκεστάιν», το οποίο παράγει τόσο ντομάτες όσο και πατάτες, αναπτύχθηκε στη Βρετανία και διατίθεται εμπορικά σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Το υβριδικό φυτό, που έχει την εύγλωττη ονομασία TomTato -σύντμηση των λέξεων tomato (ντομάτα) και potato (πατάτα)- αποτελεί δημιούργημα φυτοκομικής εταιρείας του Ίπσουιτς.


Η εταιρεία, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», διευκρίνισε ότι το ασυνήθιστο φυτό δεν είναι γενετικά τροποποιημένο, αλλά έχει δημιουργηθεί με την παραδοσιακή τεχνική του μπολιάσματος. Αν και παρόμοια υβριδικά φυτά έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν, είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο προϊόν αναπτύσσεται σε μαζική κλίμακα για προώθηση στις αγορές.

Προηγούμενες ανάλογες απόπειρες είχαν οδηγήσει σε φυτά, των οποίων τα προϊόντα δεν είχαν καλή γεύση. Όμως ο διευθυντής της εταιρείας ισχυρίστηκε ότι αυτή τη φορά οι τομάτες του φυτού είναι πιο γευστικές από τις περισσότερες ντομάτες που μπορεί να αγοράσει κανείς στο μανάβικο της γειτονιάς του, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ντοματοπατατιά χρειάστηκε περίπου δέκα χρόνια ερευνών και δοκιμών. «Ήταν πολύ δύσκολο, επειδή οι βλαστοί της ντομάτας και της πατάτας έπρεπε να έχουν το ίδιο πάχος για να πιάσει το μπόλιασμα», όπως είπε. Σύμφωνα με τον διευθυντή, η ιδέα για την ντοματοπατατιά τού ήρθε στις ΗΠΑ πριν από 15 χρόνια, όταν επισκέφθηκε ένα κήπο, όπου κάποιος για αστείο είχε φυτέψει μια πατατιά κάτω από μια ντοματιά.

Σύμφωνα με την εταιρία, τα φυτά διαρκούν για μια σεζόν και έως ότου οι μικρές στρογγυλές ντομάτες είναι αρκετά ώριμες για να κοπούν από το πάνω μέρος του φυτού (μπορεί να παραχθούν έως 500), οι λευκές πατάτες του μπορούν επίσης να βγουν από το χώμα στο κάτω μέρος του φυτού. Κάθε φυτό -που μπορεί να ζήσει τόσο σε εξωτερικό χώρο, όσο και σε εσωτερικό- πωλείται και αποστέλλεται ταχυδρομικά αντί 15 λιρών. Ένα παρεμφερές φυτό με την ονομασία "Potato Τom" άρχισε να καλλιεργείται στη Νέα Ζηλανδία αυτή την εβδομάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: