KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO
- ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
- Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
- ΑΡΘΡΑ--
- ΕΛΛΑΔΑ--
- ΥΦΗΛΙΟΣ--
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
- ΑΠΟΨΕΙΣ--
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
- ΠΑΙΔΕΙΑ--
- ΙΣΤΟΡΙΑ--
- ΜΟΥΣΙΚΗ--
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
- Μ.Μ.Ε--
- ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
- BLOGS--
- ΔΙΑΦΟΡΑ--
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
- ΥΓΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013
5 Πανεύκολες Συνταγές Για Φοιτητές… Που Πεινάνε
Τι θα ήθελε ένας φοιτητής στο πιάτο του – πέρα από μία πίτα-γύρο-με απ’
όλα; Αν είναι να βρεθεί στην (συνήθως ξεχασμένη) κουζίνα του, θέλει να
φτιάξει... κάτι γρήγορο και εύκολο – γιατί ποιος
φοιτητής θέλει να χάνει χρόνο στο μαγείρεμα; Κάτι όχι γκουρμέ ή
πολύπλοκο – για να του θυμίζει το απλό, σπιτικό φαγητό της μαμάς. Και
κάτι οικονομικό – γιατί το χαρτζιλίκι εξαντλείται γρήγορα.
Σε όλα τα παραπάνω, προσθέτουμε και το «νόστιμο» και καταλήγουμε σε πέντε συνταγές απλές, γρήγορες, εύκολες, οικονομικές και γευστικές, που θα κρατήσουν ικανοποιημένα τα στομάχια των απανταχού φοιτητών που βρίσκονται μακριά από την αγκάλη και το… τσουκάλι της μαμάς.
Μακαρονάδα με κιμά και κόκκινο κρασί
Υλικά:
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο, 1 μεγάλο κρεμμύδι (στον τρίφτη), 1 ξύλο κανέλας, 1 δαφνόφυλλο, αλάτι -λίγο πιπέρι, κόκκους πιπεριού, μισή κούπα ξηρό κόκκινο κρασί. Ελαιόλαδο, 1-2 ντομάτες (στον τριφτη), ρίγανη, 1 κ.σ. πελτέ αραιωμένο σε λίγο νεράκι, 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι, τριμμένη τυρί της αρεσκείας σας (για το σερβίρισμα), 1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε λάδι για να κάψει και τσιγαρίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κύβο λαχανικών (δεν τον αραιώνουμε σε νερό) και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Όταν τσιγαριστούν σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ξύλο κανέλας, το δαφνόφυλλο, αλάτι-πιπέρι-ρίγανη, τους κοκκους πιπεριού και τέλος τον πελτέ. Όταν βράσει ο κιμάς, είναι έτοιμος. Βράζουμε και τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Παρέας
Μπιφτέκια γεμιστά με πατάτες στον φούρνο
Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα, 2 αυγά, 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο σε νερό ή γάλα, 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 200 γρ. φέτα, λίγο αλάτι και πιπέρι, ½ φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε το ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα του κιμά για 2 ώρες στο ψυγείο.
Κόβουμε το τυρί σε 12 φέτες ή κύβους. Πλάθουμε 12 μπιφτέκια και τοποθετούμε από ένα κομμάτι τυριού μέσα σε κάθε μπιφτέκι. Τα απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Απλώνουμε ανάμεσα στα μπιφτέκια πατάτες χοντροκομμένες και περιχύνουμε το φαγητό με περισσότερο λάδι και λίγο νερό προτού το βάλουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 50’ στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο I Cook Greek
Σπιτική πίτσα
Υλικά
Για τη ζύμη της πίτσας: 250 γρ. αλεύρι σκληρό, 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, 2 φλ. χλιαρό νερό, 1 φακελάκι ξηρή μαγιά, λίγο αλάτι
Για τη γέμιση: 5 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 4 κρεμμύδια ξερά, αλάτι χοντρό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, 150 γρ. τυρί φέτα, 2 ντομάτες, ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια, τη μαγιά, το χλιαρό νερό και στο τέλος το αλάτι και ζυμώνουμε καλά ώστε να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη με μία πετσέτα (για περίπου 30 λεπτά). Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να μαλακώσουν. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί, το λαδώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο, βάζουμε μέσα τη ζύμη και την ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να απλωθεί. Πάνω από τη ζύμη απλώνουμε με ένα κουτάλι τον πελτέ ντομάτας, από πάνω βάζουμε τα κρεμμύδια και τη φέτα τριμμένη. Τέλος, αραδιάζουμε τις ντομάτες κομμένες σε φέτες και αρωματίζουμε με ρίγανη. Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 50 λεπτά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με κρύα μπύρα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Food Trails
Μπριζόλες λεμονάτες στην κατσαρόλα
Υλικά:
4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού, 1-2 σκελίδες σκόρδο, ρίγανη, αλάτι – πιπέρι, λάδι, χυμό 2 λεμονιών
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μπριζόλες και τις στραγγίζουμε. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε το λάδι και ρίχνουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο. Προσθέτουμε την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1 ποτήρι νερό. Τις αφήνουμε περίπου 1/2 ώρα να βράσουν. Μόλις πιουν το νερό τους προσθέτουμε το λεμόνι. Είναι έτοιμες όταν πάρουν ακόμη μία με δύο βράσεις. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, πουρέ ή πράσινη σαλάτα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Παρέας
Ομελέτα με τυριά και χωριάτικη σαλάτα
Υλικά:
8 αυγά, 2 ώριμες σφιχτές ντομάτες κομμένες σε κύβους, 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους, 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα, 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 200 γρ. φέτα σκληρή, 200 γρ. γραβιέρα, 80 γρ. βούτυρο, λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Κομματιάζουμε τη φέτα ή την κόβουμε κυβάκια και τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τη γραβιέρα. Σε μεγάλο τηγάνι (κατάλληλο και για φούρνο) ζεσταίνουμε τα 2/3 από το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί. Σε μπολ αναμειγνύουμε τη φέτα, την ντομάτα και την πιπεριά, αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με λίγο λάδι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και 2 κουταλιές νερό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Βάζουμε το τηγάνι με τα κρεμμύδια να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά από πάνω. Ανασηκώνουμε λίγο, για να πάει παντού το μείγμα των αυγών. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να σιγοψηθεί για 8’ – 10’ περίπου. Μόλις η ομελέτα είναι έτοιμη, τη βάζουμε στο γκριλ για λίγο (μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της) και τη σερβίρουμε ζεστή. Από πάνω σερβίρουμε μια ποσότητα από τη φέτα, την ντομάτα και την πιπεριά. Συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σαλάτα.
Σε όλα τα παραπάνω, προσθέτουμε και το «νόστιμο» και καταλήγουμε σε πέντε συνταγές απλές, γρήγορες, εύκολες, οικονομικές και γευστικές, που θα κρατήσουν ικανοποιημένα τα στομάχια των απανταχού φοιτητών που βρίσκονται μακριά από την αγκάλη και το… τσουκάλι της μαμάς.
Μακαρονάδα με κιμά και κόκκινο κρασί
Υλικά:
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο, 1 μεγάλο κρεμμύδι (στον τρίφτη), 1 ξύλο κανέλας, 1 δαφνόφυλλο, αλάτι -λίγο πιπέρι, κόκκους πιπεριού, μισή κούπα ξηρό κόκκινο κρασί. Ελαιόλαδο, 1-2 ντομάτες (στον τριφτη), ρίγανη, 1 κ.σ. πελτέ αραιωμένο σε λίγο νεράκι, 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι, τριμμένη τυρί της αρεσκείας σας (για το σερβίρισμα), 1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε λάδι για να κάψει και τσιγαρίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κύβο λαχανικών (δεν τον αραιώνουμε σε νερό) και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Όταν τσιγαριστούν σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ξύλο κανέλας, το δαφνόφυλλο, αλάτι-πιπέρι-ρίγανη, τους κοκκους πιπεριού και τέλος τον πελτέ. Όταν βράσει ο κιμάς, είναι έτοιμος. Βράζουμε και τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Παρέας
Μπιφτέκια γεμιστά με πατάτες στον φούρνο
Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα, 2 αυγά, 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο σε νερό ή γάλα, 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 200 γρ. φέτα, λίγο αλάτι και πιπέρι, ½ φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε το ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα του κιμά για 2 ώρες στο ψυγείο.
Κόβουμε το τυρί σε 12 φέτες ή κύβους. Πλάθουμε 12 μπιφτέκια και τοποθετούμε από ένα κομμάτι τυριού μέσα σε κάθε μπιφτέκι. Τα απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Απλώνουμε ανάμεσα στα μπιφτέκια πατάτες χοντροκομμένες και περιχύνουμε το φαγητό με περισσότερο λάδι και λίγο νερό προτού το βάλουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 50’ στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο I Cook Greek
Σπιτική πίτσα
Υλικά
Για τη ζύμη της πίτσας: 250 γρ. αλεύρι σκληρό, 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, 2 φλ. χλιαρό νερό, 1 φακελάκι ξηρή μαγιά, λίγο αλάτι
Για τη γέμιση: 5 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 4 κρεμμύδια ξερά, αλάτι χοντρό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, 150 γρ. τυρί φέτα, 2 ντομάτες, ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια, τη μαγιά, το χλιαρό νερό και στο τέλος το αλάτι και ζυμώνουμε καλά ώστε να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη με μία πετσέτα (για περίπου 30 λεπτά). Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να μαλακώσουν. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί, το λαδώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο, βάζουμε μέσα τη ζύμη και την ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να απλωθεί. Πάνω από τη ζύμη απλώνουμε με ένα κουτάλι τον πελτέ ντομάτας, από πάνω βάζουμε τα κρεμμύδια και τη φέτα τριμμένη. Τέλος, αραδιάζουμε τις ντομάτες κομμένες σε φέτες και αρωματίζουμε με ρίγανη. Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 50 λεπτά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με κρύα μπύρα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Food Trails
Μπριζόλες λεμονάτες στην κατσαρόλα
Υλικά:
4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού, 1-2 σκελίδες σκόρδο, ρίγανη, αλάτι – πιπέρι, λάδι, χυμό 2 λεμονιών
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μπριζόλες και τις στραγγίζουμε. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε το λάδι και ρίχνουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο. Προσθέτουμε την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1 ποτήρι νερό. Τις αφήνουμε περίπου 1/2 ώρα να βράσουν. Μόλις πιουν το νερό τους προσθέτουμε το λεμόνι. Είναι έτοιμες όταν πάρουν ακόμη μία με δύο βράσεις. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, πουρέ ή πράσινη σαλάτα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Παρέας
Ομελέτα με τυριά και χωριάτικη σαλάτα
Υλικά:
8 αυγά, 2 ώριμες σφιχτές ντομάτες κομμένες σε κύβους, 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους, 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα, 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 200 γρ. φέτα σκληρή, 200 γρ. γραβιέρα, 80 γρ. βούτυρο, λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Κομματιάζουμε τη φέτα ή την κόβουμε κυβάκια και τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τη γραβιέρα. Σε μεγάλο τηγάνι (κατάλληλο και για φούρνο) ζεσταίνουμε τα 2/3 από το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί. Σε μπολ αναμειγνύουμε τη φέτα, την ντομάτα και την πιπεριά, αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με λίγο λάδι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και 2 κουταλιές νερό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Βάζουμε το τηγάνι με τα κρεμμύδια να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά από πάνω. Ανασηκώνουμε λίγο, για να πάει παντού το μείγμα των αυγών. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να σιγοψηθεί για 8’ – 10’ περίπου. Μόλις η ομελέτα είναι έτοιμη, τη βάζουμε στο γκριλ για λίγο (μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της) και τη σερβίρουμε ζεστή. Από πάνω σερβίρουμε μια ποσότητα από τη φέτα, την ντομάτα και την πιπεριά. Συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σαλάτα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου