KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013


ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΥΜΝΟΣ

Του ΔΕΔΙΔΗ   ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


Ο αραχνοϋφαντος μανδύας της νομιμότητας, δεν μπορεί πλέον να καλύψει, την έκπτωση της ηθικής ορισμένων πολιτικών ανδρών και αξιωματούχων που ασκούν   εξουσία, με  αποτέλεσμα, η γύμνια του Βασιλιά, να είναι ορατή πλέον, από πολύ μακριά.
 Σίγουρα κάποια golden boys[χρυσά αγόρια, κατά την προσφιλή έκφραση του Β.Πολύδωρα]προσωποποιούν την νεοφιλελεύθερη  αντίληψη περί πολιτικής και ενάσκησης των καθηκόντων τους, σε λάθος βάση, με αποτέλεσμα η ίδια κοινωνία, να αντιδρά και να  τροποποιεί, το ποσοστό εμπιστοσύνης, τόσο σε αυτούς, όσο και στον αρχηγό τους. Τα αποτελέσματα ορατά στην Μεγαλόνησο.
Μάλιστα η κατάντια του κάθε πολίτη, όπου ο άνθρωπος, γίνεται άτομο και ενδιαφέρεται  μόνο για τον εαυτό του, τουτέστιν φιλοτομαριστής, και σαρκίο που παχαίνει με κάθε τρόπο-κατά την προσφιλή έκφραση του Καθηγητή της Ιατρικής Ελ. Ανευλαβή-, άπληστος καταναλωτής υλικών αγαθών και συσσωρευτής χρήματος, οφείλεται εν πολλοίς, σε  τέτοιους Πολιτικούς, που ασκούν Πολιτική ωσάν εμπειρογνώμονες μιας Εταιρίας περιορισμένης ευθύνης.
Σήμερα για πολλούς πολιτικούς, το σύνθημα είναι ένα. «Γίνε πλούσιος μέσα σε μια νύχτα, ή το πολύ-πολύ, μέσα σε μια υπουργική θητεία».Φυσικά αυτό δεν ισχύει για όλους, γιατί κακά τα ψέματα, υπάρχουν και έντιμοι Πολιτικοί, που προτάσσουν τις περισσότερες φορές, το Δημόσιο συμφέρον.
Υπουργός που επικαλείται την νομιμότητα και ως  δημόσιος λειτουργός και εκπρόσωπος του λαού, ταυτίζει τον εαυτό του, ή μέλος της οικογενείας του, ως επιχειρηματία, η πράξη του αυτή, αν μη τι άλλο, αποτελεί  ηθικώς μεμπτή πρόκληση της ενάσκησης των καθηκόντων του και τον κατακεραυνώνει, στα μάτια  όχι μόνο των αντιπάλων του, αλλά και αυτών των ίδιων , των ψηφοφόρων του.
Άλλωστε η  ηθική δεν απαιτεί, αλλά προσδοκά και η μόνη κύρωση που συνεπάγεται  ή παράβαση μιας ηθικής αρχής, είναι ο ευτελισμός αυτού του ίδιου που παραβαίνει τους κανόνες.
Ο Σόλων έλεγε  ότι «η αχορτασιά γεννά την αυθάδεια, όταν πολλά τα πλούτη, συσσωρεύονται σε ανθρώπους, που δεν έχουν σωστό μυαλό».
Απτό παράδειγμα της απληστίας τόσοι και τόσοι, που ως πετυχημένοι  επιχειρηματίες στο real estate, προσπαθούν να σώσουν την ψυχή τους, καταβροχθίζοντας χιλιάδες στρέμματα ακτημονικών  χωραφιών και όχι μόνο, εκτελώντας κατά γράμμα την εντολή του Κυρίου,-εάν είναι δυνατόν- για ακτημοσύνη, σκεπτόμενοι ως άφρονες αργυραμοιβοί, θέλουν να γκρεμίσουν τις αποθήκες τους και μεγαλύτερες να οικοδομήσουν , προκειμένου να συνάξουν εκεί όλα τα γεννήματα τους, οπότε πλέον θα μπορούν να αναφωνήσουν «αναπάυσου, φάε, πιες και να ευφρανθεί η  ψυχή μου».
Άφρων, άφρων, αυτή την νύχτα, την ψυχή σου απαιτεί ο Κύριος, οπότε, όλα αυτά που ετοίμασες, για ποιόν θα είναι και ποιος θα τα γευτεί;
Κύριοι πολιτικοί, οι συνετοί άνδρες πριν  γίνει το κακό το προλαβαίνουν και οι ανδρείοι αυτά που έγιναν λάθος, τα διορθώνουν. Καιρός γάρ εγγύς, οπότε διώξτε τους αλαζόνες, τους χρηματοβόρους,  τους επιδειξίες της εξουσίας και όσους σας περιβάλουν, με μόνη σκέψη στο μυαλό τους, να εξαργυρώσουν το κομματικό τους γραμμάτιο .Σε αυτή την Χώρα, υπάρχουν πανάξιοι επιστήμονες, κατάλληλοι άνθρωποι , για κατάλληλες θέσεις-βέβαια δεν είναι θα μου πείτε σφουγγοκωλάριοι της εκάστοτε εξουσίας-, τοποθετείστε τους και με τις γνώσεις τους, θα αποδώσουν στην δημόσια οικονομία τα μέγιστα. Άλλωστε  πολλοί από αυτούς που υπάρχουν τώρα, θέλουν να νέμονται τα μέγιστα, για τα πενιχρά που προσφέρουν. Κάντε το, πριν εξαφανισθούν  στα τάρταρα της ξενιτειάς. Τότε ίσως, η αγαθή σας πρόθεση, για επανίδρυση του Κράτους με υγιείς βάσεις, να ανταποκριθεί στην πραγματικότητα ,ειδάλλως θα είστε και σεις ένας περαστικός, που τον συνέθλιψε  το σύστημα και οι φατρίες. Αυτά που οι προκάτοχοι σας, τα  «λούστηκαν», στην ενάσκηση της εξουσίας, είδατε πώς «βράχηκαν» και πού βρέθηκαν. Τώρα μας λένε «έβαλαν μυαλό και θα είναι συνετοί», αλλά, ο λαός δεν είναι εύκολο να το κατανοήσει και να το κάνει πράξη.
Δεν μπορεί να φταίνε τα πάντα. Ή ο γιαλός  είναι στραβός, ή το καράβι στραβά αρμενίζει. Δεν μπορεί ή αύξηση της φορολογικής βάσης, να βασίζεται στην ληστεία των ασθενέστερων και στην επιδότηση των κραταιών του μεγάλου κεφαλαίου .Και μην ξεχνάτε ότι , αυτόν που τσάκισε η φτώχεια, όσο δεμένη νάναι η γλώσσα του, κάποτε θα αντιδράσει, επαναστατώντας για την αδικία.
Και όπως λέει ο ποιητής
Εκείνος που το καράβι κυβερνά της Χώρας,
Σίγουρα το τιμόνι της κρατώντας,
Χωρίς τα μάτια του, να κλείνει ο ύπνος,
ΠΡΕΠΕΙ να μιλά στοχαστικά, την κρίσιμη ώρα.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΔΙΔΗΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: