KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013


     Τα πιο βρώμικα σημεία στην κουζίνα

rdeco_kitchen-refurbish3-550x412Το χερούλι του ψυγείου
 
Μαγειρεύετε κοτόπουλο ή χοιρινό ; Τα μικρόβια που υπάρχουν πάνω σε αυτά, έχουν μεταφερθεί στο χερούλι του ψυγείου καθώς ανοίγετε για να συγκεντρώσετε τα υπόλοιπα υλικά. Όσο και να πλύνετε τα κρέατα, μέχρι να μαγειρευτούν, κρατάνε πάνω τους μικρόβια τα οποία θα σκοτωθούν με το μαγείρεμα, λόγω υψηλής θερμοκρασίας.
Η βρύση του νερού
 
Και κατά το μαγείρεμα, και κατά τις δουλειές στην κουζίνα χρησιμοποιούμε τη βρύση του νερού. Μικροοργανισμοί μεταφέρονται και πολλαπλασιάζονται πάνω στη μεταλλική επιφάνεια. Ακόμα και αν πλύνουμε τα χέρια μας, εάν κλείσουμε τη βρύση με γυμνά χέρια, τα έχουμε πλέον μολύνει. Το κλείσιμο της βρύσης πρέπει να γίνεται με κομμάτι χαρτί και όχι με πετσέτα.
 
Η πετσέτα κουζίνας
 
Κλείσιμο της βρύσης χωρίς πετσέτα ; Ναι, γιατί η πετσέτες της κουζίνας είναι από τα πιο βρώμικα σημεία. Μπορεί να σκουπίζουμε τα χέρια μας αφότου τα έχουμε πλύνει, αλλά η υγρασία που συγκεντρώνεται στην πετσέτα, σε συνδιασμό με τη ζέστη που επικρατεί στην κουζίνα, λόγω του μαγειρέματος, ευνοούν την ανάπτυξη μικροοργανισμών και μούχλας.
 
Το σφουγγάρι κουζίνας
 
Είναι μετά από έρευνες το πιο βρώμικο σημείο στην κουζίνα. Εκατομμύρια μικροοργανισμοί ζουν πάνω του και αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μας. Δείτε πως καθαρίζουμε το σφουγγάρι κουζίνας.
Η αποχέτευση νεροχύτη
Το ότι δεν βλέπουμε τι έχει εκεί μέσα δε σημαίνει ότι είναι και καθαρά. Ίσα-ίσα εκεί φωλιάζουν μικροοργανισμοί που πολλαπλασιάζονται και αποτελούν εστία μόλυνσης. Ειδικοί συμβουλεύουν να ρίχνουμε βραστό νερό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Αποφύγετε τα αποφρακτικά γιατί μπορεί να χαλάσουν τις σωληνώσεις μετά από συχνή χρήση. Βραστό νερό με ξύδι είναι το καλύτερο απολυμαντικό.
Πηγή:tospitakimou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: