KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012


Η ελληνίδα «πρέσβειρα» της ανεργίας...


Είναι το κορίτσι με το σκούρα καστανά μαλλιά, τα κόκκινα χείλη, το λευκό πουκάμισο και τον «σφραγισμένο» γιακά.
Η εικόνα της Κατερίνας Καραταΐρη παραπέμπει σε μια επαγγελματία με πολλές υποχρεώσεις και εξαντλητικό ωράριο. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, αφού η 30χρονη Ελληνίδα, παρά τα...
πτυχία, τους ακαδημαϊκούς τίτλους και τα προσόντα της, είναι χωρίς δουλειά. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες απέκτησε άτυπα ακόμη έναν τίτλο, αυτόν της ελληνίδας πρέσβειρας της ανεργίας, μια και επιλέχθηκε μεταξύ άλλων νέων από όλον τον κόσμο για την εφετινή καμπάνια της Benetton «Άνεργος της χρονιάς».

Σπούδασε στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ, ωστόσο διαπίστωσε ότι ο χώρος του μάνατζμεντ δεν είναι αυτός που την εκφράζει. Μπήκε στη Σχολή Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά λόγω εργασίας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Κάποιους μήνες αργότερα ήρθε το μεταπτυχιακό στην Πολιτιστική Διαχείριση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Για περίπου επτά μήνες έψαχνε να βρει κάποια δουλειά στο αντικείμενο του μεταπτυχιακού της, στον χώρο της διοργάνωσης εκδηλώσεων. Δεν τα κατάφερε και αποφάσισε το 2010 να ξεκινήσει διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Autonoma της Βαρκελώνης στον τομέα των νέων μορφών επικοινωνίας. Οικονομικοί κυρίως λόγοι, όμως, θα την αναγκάσουν – τουλάχιστον για εφέτος – να μη συνεχίσει στην ισπανική πόλη και να επιστρέψει στην Ελλάδα κυνηγώντας μια θέση στην αγορά εργασίας.

Πριν από λίγους μήνες κι ενώ η Κατερίνα βρισκόταν στη Βαρκελώνη δέχτηκε ένα email από φίλο της, ο οποίος της πρότεινε να στείλει βιογραφικό στην ιταλική εταιρεία Benetton γιατί ζητούσαν νέους για την καινούργια τους καμπάνια. «Η αλήθεια είναι ότι την περίοδο εκείνη έψαχνα για δουλειά. Έστειλα δύο φωτογραφίες και ένα σύντομο βιογραφικό λίγο προτού λήξει η διορία. Δεν ήξερα για ποια ακριβώς εργασία έκανα αίτηση. Λίγες ημέρες αργότερα με ενημέρωσαν από τα κεντρικά της εταιρείας ότι με είχαν επιλέξει», λέει στα «ΝΕΑ» η 30χρονη.

Δύο ημέρες πέρασε στο Κέντρο Ερευνών της εταιρείας Fabrica, κοντά στην πόλη της Βενετίας. «Εκεί ουσιαστικά κατάλαβα ότι με προσέλαβαν ως μοντέλο για τη διαφημιστική τους καμπάνια. Αν και με ξάφνιασε, ήταν φοβερή εμπειρία αφού βρέθηκα σε ένα περιβάλλον με διαφορετικούς ανθρώπους από διαφορετικά σημεία του πλανήτη». Η φωτογράφιση κράτησε μία ολόκληρη ημέρα. Δίπλα στον Ενο, άνεργο ηθοποιό από τη Νέα Υόρκη, στη Ζοζιμάρ, άνεργη βραζιλιάνα δημοσιογράφο, στον 23χρονο Τζέιμς, άνεργο ηχολήπτη από τη Βρετανία, στη Βαλεντίνα, 30χρονη άνεργη δικηγόρο από την Ιταλία, και στον Φαμ, άνεργο πολιτικό από τη Σενεγάλη, βρέθηκε και η ελληνίδα άνεργη μάνατζερ, η Κατερίνα. «Κανένας από εμάς δεν είχε σχέση με τον χώρο του μόντελινγκ. Είμαστε νέοι, οι οποίοι έχουμε κάνει σπουδές και είμαστε εκτός αγοράς εργασίας», λέει η Κατερίνα. Η φωτογραφία της, εκτός από τα περιοδικά και τον διεθνή Τύπο, φιγουράρει τις τελευταίες ημέρες και σε μεγάλες αφίσες στους ευρωπαϊκούς δρόμους. «Και όμως ακόμη και κάποιοι φίλοι μου δυσκολεύονται να με αναγνωρίσουν. Άλλωστε δεν περίμεναν ποτέ ότι θα μπορούσα να ποζάρω για την Benetton».

Μπορεί να της έχει απονεμηθεί ο τίτλος της ελληνίδας άνεργης της χρονιάς, ωστόσο εκείνη θα προτιμούσε να γίνει γνωστή μέσα από τη δουλειά της. «Δεν αισθάνθηκα ότι εκπροσωπώ την Ελλάδα. Τουλάχιστον, όμως, μέσα από αυτή την καμπάνια ελπίζω πως οι εταιρείες θα δουν πιο προσεκτικά το θέμα της νεανικής ανεργίας. Για μένα η αντίληψη ότι ο άνεργος είναι άχρηστος δεν ισχύει. Αντίθετα, είμαι της άποψης ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε για τα όνειρά μας και να μην κάνουμε εκπτώσεις. Την ανεργία θα την πολεμήσουμε μόνο αν δημιουργήσουμε μόνοι μας ευκαιρίες απασχόλησης», δηλώνει η Κατερίνα.

Διαγωνισμός για…ανέργους

«Είσαι μεταξύ 18 και 30 ετών και δεν έχεις ακόμη δουλειά; Τότε πληροίς τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχεις στον διαγωνισμό “Άνεργος της χρονιάς”». Αυτή την ανακοίνωση έκανε η εταιρεία Benetton προσκαλώντας τους άνεργους νέους από όλον τον κόσμο να πάρουν μέρος σε έναν διαφορετικό διαγωνισμό. Η πρωτοβουλία για τον «Άνεργο της χρονιάς» ανήκει στο Ίδρυμα UNHATE της εταιρείας.

Οι ενδιαφερόμενοι το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να στείλουν έως τις 14 Οκτωβρίου ένα επαγγελματικό πρότζεκτ που μπορεί να είναι από τομείς όπως οι τέχνες, η επικοινωνία. Θα βραβευθούν τα 100 πρότζεκτ που θα λάβουν τις περισσότερες διαδικτυακές ψήφους με το ποσό των 5.000 ευρώ έκαστο.

Χιλιάδες νέοι από όλον τον κόσμο έχουν ήδη μπει στη διαδικασία να στείλουν τις προτάσεις τους, ενώ στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος 16 είναι οι Έλληνες οι οποίοι έχουν «ανεβάσει» το πλάνο τους. «Σκοπός μας ήταν να τραβήξουμε την προσοχή στις δυσκολίες που οι νέοι κάτω των 30 ετών ζουν στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι σήμερα το θέμα της ανεργίας των νέων είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του πλανήτη.

Χιλιάδες νέοι από όλον τον κόσμο έχουν ήδη μπει στη διαδικασία να στείλουν τις προτάσεις τους, ενώ στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος 16 είναι οι Έλληνες οι οποίοι έχουν «ανεβάσει» το πλάνο τους. «Σκοπός μας ήταν να τραβήξουμε την προσοχή στις δυσκολίες που οι νέοι κάτω των 30 ετών ζουν στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι σήμερα το θέμα της ανεργίας των νέων είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του πλανήτη. Πρέπει να δώσουμε χώρο στη νέα γενιά, η οποία έχει άδικα περιθωριοποιηθεί», είναι η απάντηση της διοίκησης της εταιρείας στα «ΝΕΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: