KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Σπιτικό ψωμί


Τώρα με την επικείμενη η αύξηση στις τιμές των σιτηρών , ίσως η συγκεκριμένη συνταγή είναι η πιο χρήσιμη από όλες. O Έλληνας οικογενειάρχης βγαίνει κατά πολύ ωφελημένος φτιάχνοντας μόνος του το ψωμί. Και όχι μόνο κερδισμένος στην τσέπη του.. αλλά και στη υγεία του.
Γιατί το σπιτικό ψωμί παρασκευασμένο από αγνά υλικά που έχουμε επιλέξει, δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό του εμπορίου. Η γεύση και η μυρωδιά του σίγουρα θα σας ανταμείψουν. Μπορεί λοιπόν να σπαταλήσετε λίγο περισσότερο χρόνο στην κουζίνα σας, όμως αξίζει τον κόπο αν αναλογιστείτε ότι πέρα από το οικονομικό όφελος που θα έχετε, θα σερβίρετε στα παιδιά σας ζεστό, σπιτικό ψωμί.

Υλικά:
* 1 κιλό αλεύρι
* 1 κουταλάκι μαγιά (περίπου 50γρ)
* 1 κουταλάκι αλάτι
* 1 κουταλάκι ζάχαρη
* μισό λίτρο περίπου νερό

Εκτέλεση:
Με λίγο χλιαρό νερό βρύσης διαλύουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Κάνουμε μία λακκούβα κ ρίχνουμε την μαγιά, σιγά-σιγά ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε διαρκώς. Προσοχή με το νερό γιατί από αλεύρι σε αλεύρι αλλάζει η αναλογία. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα (μην βγει νερουλή η ζύμη).
Στην αρχή η ζύμη θα κολλάει στα χέρια και στα τοιχώματα του μπολ, σιγά σιγά όμως με το ζύμωμα θα γίνεται λεία και ελαστική! Αλεύρι προσθέτουμε ΜΟΝΟ αν χρειαστεί.
Ζυμώνουμε περίπου 15 λεπτά.
Φτιάχνουμε 3-4 φραντζολάκια, τα τοποθετούμε στο ταψί (πρέπει να ’χουν περιθώριο γιατί θα φουσκώσουν αρκετά). Χαράζουμε την επιφάνεια με 2-3 μαχαιριές, αλείφουμε με λίγο νερό για να γίνει τραγανό και αφήνουμε σκεπασμένο το ταψί να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν τα φραντζολάκια! (περίπου 40-50 λεπτά).
Μόλις περάσει η ώρα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου ένα τέταρτο της ώρας!Απολαύστε το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: