KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
 • ΑΡΘΡΑ--
 • ΕΛΛΑΔΑ--
 • ΥΦΗΛΙΟΣ--
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
 • ΑΠΟΨΕΙΣ--
 • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
 • ΠΑΙΔΕΙΑ--
 • ΙΣΤΟΡΙΑ--
 • ΜΟΥΣΙΚΗ--
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
 • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
 • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
 • Μ.Μ.Ε--
 • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
 • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
 • BLOGS--
 • ΔΙΑΦΟΡΑ--
 • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
 • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012


Ο Σαμαράς ψάχνει λύση στο αδιέξοδοΚλειστά κρατά τα χαρτιά του το Μέγαρο Μαξίμου μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και την επίθεση που εξαπέλυσαν οι κ.κ. Φώτης Κουβέλης και Βαγγέλης Βενιζέλος στην τρόικα στην οποία καταλόγισαν σκόπιμη καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις...


Οι δηλώσεις των δύο πολιτικών αρχηγών διαμορφώνουν σκηνικό ρήξης με την Τρόικα εφοσόν δεν αποσύρει τις απαιτήσεις για το εργασιακό που ισοδυναμούν με κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ο κ. Κουβέλης προειδοποίησε καθαρά ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα αν......
.........
συμπεριλαμβάνονται και ρυθμίσεις για τα εργασιακά. Ο κ. Βενιζέλος διέρρευσε ότι “αν δεν τα ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ δεν θα τα ψηφίσει κανένας”.

Το μπαλάκι πια είναι στην πλευρά της Τρόικας η οποία θα πρέπει να μειώσει τις απαιτήσεις της. Και οι δύο αρχηγοί πάντως ενώ περιέγραψαν ότι οι απαιτήσεις της τρόικας απειλούν την κοινωνική συνοχή και δεν εξυπηρετούν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας έδειξαν ότι θα ψηφίσουν τα υπόλοιπα, το σκληρό πακέτο των 11,5 δισ. όπως και τα διαρθρωτικά μέτρα. Βεβαίως και οι δύο ζητούν να συνοδευθεί το πακέτο με αναπτυξιακά αντίβαρα και να ληφθεί μέριμνα για την κοινωνική συνοχή.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στράφηκαν με δριμύτητα κατά της Τρόικας, κατηγορώντας την ότι οδηγεί τα πράγματα στα άκρα, χωρίς να προσδιορίζουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στις διαπραγματεύσεις και πως θα διαχειρισθούν τις συζητήσεις με την Τρόικα οι κύριοι Βρούτσης και Στουρνάρας τις επόμενες ώρες.

Ο κ. Κουβέλης, στις δηλώσεις του, χάραξε κόκκινη γραμμή εστιάζοντας ειδικότερα στις αλλαγές στα εργασιακά, λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα η ΔΗΜΑΡ να τις ψηφίσει, καθώς αν γίνονταν δεκτές θα ισοδυναμούσαν με τροφοδότηση της ύφεσης και της ανεργίας, ενώ διευκρίνισε πως «η κατανομή των μέτρων είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας».

Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του είπε ότι η Τρόικα εξωθεί τα πράγματα στα άκρα, την κατηγόρησε για σκόπιμη καθυστέρηση, αλλά επανέλαβε ότι στηρίζει την κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε χαρακτηριστικά πως η Τρόικα «παίζει με την φωτιά για την ελληνική κοινωνία και την Ευρωζώνη». Συμπλήρωσε επίσης πως ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να παρουσιάσει στην Σύνοδο Κορυφής το πραγματικό εθνικό και κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας.

«Το σημείο που φτάσαμε στα εργασιακά τον περασμένο Φεβρουάριο είναι το τελευταίο», ήταν η χαρακτηριστική επωδός του για να σημειώσει στη συνέχεια πως «το πακέτο μέτρων που θα έρθει στη Βουλή πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο».

«Πρέπει οι συζητήσεις να κλείσουν, όχι όμως όπως - όπως και όσο - όσο» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών διήρκεσε τρεις ώρες και κατά την διάρκειά της έγινε ενημέρωση στους αρχηγούς από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση για το σημείο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Η σύσκεψη επιβεβαίωσε το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις με ευθύνη της Τρόικας η οποία βάζει συνέχεια νέα θέματα, δυσχαιρένει τις διαπραγματεύσεις και έχει ρίξει έξω το αρχικό χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. Ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος επιμένει ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να κάνει πολιτική διαπραγμάτευση και να αρχίσει από την Σύσκεψη Κορυφής της ΕΕ που αρχίσει μεθαύριο. Δεν είναι πάντως άνευ σημασίας ότι ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης δέχθηκε να μπει στην ατζέντα των συζητήσεων το εργασιακό που δεν είναι μέσα στις υποχρεώσεις της χώρας από το μνημόνιο ενώ το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγε επιμελώς να πάρει θέση προκρίνοντας απλώς την ανάγκη να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις για να προχωρήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Μέσα σε αυτό το τοπίο ο πρωθυπουργός συμμετέχει σήμερα στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα και αύριο στην Σύνοδο Κορυφής όχι μόνο χωρίς να έχει κλείσει η συμφωνία για το πακέτο των μέτρων αλλά και με τους δύο πολιτικούς του εταίρους να προειδοποιούν με ρήξη. Ο πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει την κόκκινη γραμμή που έβαλαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί προκειμένου να πείσει τους ευρωπαίους ηγέτες και την γραφειοκρατία των Βρυξελλών να κατεβάσουν τις απαιτήσεις τους και να προκύψει συμφωνία. Παράλληλα θα επαναλάβει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της αλλά θα περιγράψει και την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν πολιτικά όχι μόνο η αριστέρα αλλά και το κόμμα της άκρας δεξιάς. Ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει ότι πρέπει να δοθεί η απαιτούμενη ρευστότητα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και ότι η αποτυχία της Ελλάδας είναι συνολικά και αποτυχία της Ευρώπης.

Όλα πια είναι στον αέρα αφού δεν μπορούν να προβλεφθούν οι συνέπειες που θα έχει η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Η στάση πάντως που θα κρατήσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες και κυρίως της γερμανίας και των δορυφόρων της έναντι της Ελλάδας θα δείξει αν είχαν αποτέλεσμα οι πολιτικές διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το βέβαιο είναι ότι η προθεσμία της Συνόδου Κορυφής χάθηκε. Το πακέτο των μέτρων εφόσον υποχωρήσει η Τρόικα στο εργασιακό θα κλείσει στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το τέλος του μήνα και θα παρουσιαστεί στο έκτακτο Γιουρογκρούπ στις 12 Νοεμβρίου. Αν πάρει την έγκριση των υπουργών Οικονομικών τότε θα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή. Η προοπτική που διαφαίνεται πάντως είναι ότι το θέμα της Ελλάδας θα τεθεί στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Νοεμβρίου μετά τις αμερικανικές εκλογές και θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της συνολικής λύσης για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης παράλληλα με την Ισπανία. Δεν είναι η καλύτερη εξέλιξη για την κυβέρνηση η οποία πάντως εξακολουθεί να επιδιώκει να εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δισ. με απόφαση του Γιουρογκρούπ και να φθάσουν τα χρήματα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου που είναι και το όριο αντοχής της ελληνικής οικονομίας.

Ευελπιστεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι υπό την απειλή της καταστροφής που θα σημάνει η μη εκταμίευση της δόσης οι βουλευτές θα ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα -πάντα με την προυπόθεση ότι θα αποσυρθεί το εργασιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: