KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012


ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΝΑΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΒΑΡΟΤΤΙ

Γράφει ο Βασίλης Δεδίδης

Σήμερα θα σας διηγηθώ μια ιστορία αλλόκοτη , του φίλου  και συμμαθητή μου του Νάσου.
Ο Νάσος από μικρός, πιστός Χριστιανός, σχεδόν παπαδοπαίδι, με τα κατηχητικά του, τις νηστείες του, τις επισκέψεις του σε Μοναστήρια-μέχρι  στο σκήνωμα του Αγίου Βησσαρίωνα έφθασε-, την συλλογή υπογραφών για το θέμα των Ταυτοτήτων-ξεπέρασε τις τρείς χιλιάδες ο αθεόφοβος-, κάποια μέρα εντελώς ξαφνικά, άλλαξε πορεία  και δεν μιλιόταν κάν, για θέματα εκκλησιαστικά.
Βρέ καλέ μου, βρέ μοναχέ μου , τίποτα ο Νάσος. Σίγουρα στην αιτία υπάρχει κάποιο αιτιατό, το θέμα όμως ήταν ποιο  ήταν αυτό και από πού  προερχόταν, που εντελώς ξαφνικά, έχασε την πίστη  του.
Βέβαια, τόσα χρόνια φίλος, γνώριζα ότι οι σχέσεις του, περιορίζονταν  μόνον εντός γάμου, με την σύζυγό του, η οποία όμως- όπως μου εξομολογήθηκε-, τον τελευταίο καιρό, όλο πονοκεφάλους είχε, η περίοδος ήταν χρονικά ακατάσχετη και κάτι τέτοιες δικαιολογίες ξεστόμιζε, κάθε φορά που ο Νάσος ο καημένος προσπαθούσε να αποκτήσει η ερίτιμος κυρία του  «καρπόν κοιλίας».
Όλες του οι προσπάθειες, εις μάτην πήγαιναν στον βρόντο, προκειμένου η παιδίσκη,  -έτσι έλεγε χαϊδευτικά την Πόπη την γυναίκα του-,να συνευρεθεί μαζί του, αλλά η Πόπη ανένδοτη. Την μια φορά Τετάρτη, την άλλη Παρασκευή, απέφευγε τον Νάσο, σαν τον διάολο , το λιβάνι. Ξέχασα βέβαια να σας πώ, ότι και η Πόπη, εμφορείτο με τα χριστιανικά ιδεώδη  του Νάσου. Άλλωστε και η παροιμία από τον πάνσοφο λαό, δεν βγήκε έτσι στα καλά καθούμενα. « Όμοιος στον όμοιο, και η κοπριά στα λάχανα».
Συνεχείς και επίμονες προσπάθειες  με λεπτότητα και ευγένεια και χίλια άλλα τινά, είχαν αποτύχει παταγωδώς.
Εκφράσεις του τύπου « είσαι  σήμερα για ένα καλό;», «θα κάνουμε κανένα ιεραποστολικό», ή  «να σου δείξω τον Παβαρόττι;»,  δυστυχώς ήταν φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Παρενθετικά θα ήθελα να σας εξηγήσω ότι το πολυτιμότερο όργανο που έχει ο άνδρας και δεν θέλει να χάσει, είχε ονομασθεί από τον Νάσο Παβαρόττι, λόγω του σωματικού του όγκου και της ισχυρής φωνής του.
Πολλές φορές η Πόπη, παρουσίαζε ένα ιδιαίτερο αισθησιασμό, είτε λόγω της στάσεως του σώματος της, είτε σκύβοντας προκειμένου να καθαρίσει το σπίτι, εις μάτην όμως , ο «Παβαρόττι κούκου γιόκ».
Ο καϋμένος ο φίλος μου , έμπλεος πλέον απογοητεύσεως, λόγω της μακροχρονίου αποχής, η μόνη παρήγορος σκέψη του, ήτο η ελπίδα επανακάμψεως του «Παβαρόττι» και το γεγονός ότι υπήρχαν σε αυτή την ζωή, πλήθος ανδρών που απείχαν  είτε άθελα, είτε ηθελημένα από σεξουαλικές περιπτύξεις.
Αίφνης ευρισκόμενος κάποια ημέρα  στο γραφείο του σπιτιού του και ασχολούμενος με τον υπολογιστή του, η Πόπη πλησιάζοντας τον Νάσο της του φανέρωσε δείγματα υποταγής, ως άλλη υποτακτική γαζέλα, μάλιστα δε φανερά, του έδειξε την θέληση της και την πρόθεση της, χαϊδεύοντας το φαλακρό κρανίο του, απευθύνοντας  την θέληση της με στόμφο.
«Έλα τώρα που έχω όρεξη παιδαρά μου?  »
Ο Νάσος πλήρης χαράς και ευτυχίας την οδήγησε στην συζυγική παστάδα, όπου μετά πολλών προσπαθειών, με φρίκη  διαπίστωσε ότι ο «Παβαρόττι», δεν ήθελε να τραγουδήσει. Βρέ τον σταύρωσε, βρέ του  έψαλλε, βρέ τον παρακάλεσε, αλλά αυτός τίποτα, μούγκα. Σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει διάφορα μαντζούνια και τερτίπια, βάζοντας στο video τον ελληνικό θρίαμβο στην Πορτογαλία με το ευρωπαϊκό τρόπαιο, με τις ιαχές τότε των φιλάθλων που βροντοφώναζαν  « σήκωσέ το το τιμημένο», αλλά και πάλι ο «Παβαρόττι» παρέμεινε άφωνος.
Πλέον  απογοητευμένος, ξάπλωσε στον καναπέ  και παρακολουθούσε  την τηλεόραση. Κάποια στιγμή, στην απελπισία του επάνω, εντόπισε  ένα ιερωμένο που εξηγούσε  στον ερωτώντα δημοσιογράφο, ότι καλώς γίνονται οι αγιασμοί στα καινούργια ή νεαποκτηθέντα αυτοκίνητα, προκειμένου να λειτουργούν σωστά και να μην γίνονται , πρόξενα τροχαίων ατυχημάτων.
Και  εκεί , μέσα από φώτιση , άστραψε μέσα του η λύση. Αφού οι ιερωμένοι ευλογούν τα αυτοκίνητα, γιατί να μην ευλογήσουν και την προέκταση  αυτού που όλοι οι Έλληνες, θεωρούν ότι είναι ο «Παβαρόττι» τους;
Την άλλη ημέρα , αφού πληροφορήθηκε που  γίνονται αυτοί οι αγιασμοί, νωρίς σηκώθηκε και  πήγε επί τόπου, όπου μέγα πλήθος, με τα ευρώ στα χέρια, περίμενε να τους ευλογήσουν το αυτοκίνητο τους. Άνοιγαν πόρτες, καπώ , μηχανές, πορτ-μπαγκάζ και  ο ιερωμένος ευλογούσε το εργαλείο.
Όταν ήρθε η σειρά του , αφού ευλόγησε ο ιερωμένος το αυτοκίνητο, ο Νάσος εντελώς διακριτικά και με σιγανή φωνή, απευθυνόμενος  στον ιερέα, του είπε εντελώς  συνεσταλμένα¨ «Και αυτό το εργαλείο Πάτερ μου δεν θα το ευλογήσεις;».
Εκεί βέβαια έγινε το «σώσαι» αφού του ήρθε στο κεφάλι όλη η περικοκλάδα της αγιαστούρας από τον ιερωμένο και με  ένα υβρεολόγιο που τον κατέστησε θεομπαίχτη, τρισκατάρατο, θεομίσητο, παμμίαρο, τον έδιωξε κακήν-κακώς, πριν ο καημένος ο Νάσος προσπαθήσει να εξηγήσει , ότι την ευλογία την ήθελε , προκειμένου να εκπληρώσει τις συστάσεις της γαμήλιας λειτουργίας, για καρπό κοιλίας.
Απελπισμένος πλέον , πήρε τον δρόμο του γυρισμού και με κλονισμένη την πίστη του και μουσκεμένη  την φαλάκρα του από την αγιαστούρα, σταματά μπροστά στο κόκκινο ενός φαναριού. Αίφνης από  τις διαβάσεις των πεζών , αντικρίζει , ένα  θείον πλάσμα και αμέσως εντελώς αναπάντεχα , αμαρτωλές σκέψεις διαπερνούν τον εγκέφαλο του.
Και ώ του θαύματος, ο «Παβαρόττι» ολόρθος ατένιζε με αισιοδοξία το μέλλον. Αμέσως επανήλθε η προτεραία πίστη του στον Παντοδύναμο και αναφώνησε με όση δύναμη φωνής  μπορούσε να είχε ότι πράγματι υπάρχει Θεός, καθόσον το μόνιμο πρόβλημα του, Θεία Χάρητι είχε λυθεί.
Επιστρέφει πάραυτα στην  αγαπημένη του γυναικούλα και πλήρης ευτυχίας και χαράς, απευθυνόμενος τις λέει μετά  επιτάσεως.
«Θαύμα αγάπη μου ο Παβαρόττι αναστήθηκε?».
Και η πανούργα γυνή , η Πόπη που  επιβεβαίωσε την λαϊκή ρήση  του κόσμου για τα τρία κακά του, τουτέστιν  « πύρ, γυνή και θάλασσα» του απαντά με ηρεμία.
«Καλά ας μην έριχνα το  πρωί που έφυγες στον καφέ σου το χάπι του Viagra και θα σου  έλεγα για τον Παβαρόττι σου?»
Εν κατακλείδι, αυτή ήταν εν ολίγοις η περιπέτεια των φίλων μου που   γέρασαν και άσπρισαν και βρήκαν την λύση, αργά μέν, πολύ  καρπερά δε. Γιατί και καρπόν κοιλίας απέκτησε η Πόπη και μάλιστα δίδυμα. Εγώ πάντως τους εύχομαι τα καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: