KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ








ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ

Γράφει ο Βασίλης Δεδίδης
Blog  : vasiliosdedidis.blogspot.com

Μια φορά και ένα καιρό, σε ένα απέραντο και πανέμορφο τόπο, με καταπράσινα λιβάδια και ποτάμια με γάργαρα νερά,  ζούσε ένα μικρό μυρμήγκι. Κάθε μέρα πρωί-πρωί ξυπνούσε και με τραγούδια και χαρά, ξεκινούσε

 για την δουλειά του. Στο διάβα του, χαιρετούσε όλα τα ζώα του δάσους, που τα περισσότερα από αυτά, ήταν ακόμη ξαπλωμένα και  αγουροξυπνημένα. Κάποιο πρωινό εκεί που περνούσε το μυρμήγκι, αντάμωσε  το λιοντάρι, το μεγάλο αφεντικό των ζώων.
-Καλημέρα άρχοντα μου, αναφώνησε το μυρμήγκι, σου εύχομαι να έχεις μια καλή μέρα.
-Καλημέρα μέρμηγκα,  βρυχήθηκε το λιοντάρι. Για  που  τόβαλες πρωί-πρωί;
-Πάω για δουλειά βασιλιά μου, χαρούμενα και με τραγούδια.
Το λιοντάρι στη συνέχεια , ενώ λιαζόταν στον πρωινό ήλιο, σκέφθηκε με τι χαρά και  με τι σύνεση εργαζόταν το μυρμήγκι και αποφάσισε ότι εάν υπήρχε κάποια εποπτεία στην δουλειά του μυρμηγκιού, αυτό θα ήταν πολύ πιο παραγωγικό για το καλό των ζώων του δάσους.
Φώναξε αμέσως τον υποκόμο  του και του είπε να πάει να βρει την κατσαρίδα και να τις πεί να έρθει αμέσως μπροστά του. Σε λίγο πράγματι , παρουσιάσθηκε μπροστά στον βασιλιά των ζώων, ή κατσαρίδα και υπέβαλε σεμνά και ταπεινά τα σέβη της στον άρχοντα-λιοντάρι.
-Άκου κατσαρίδα, τις είπε το λιοντάρι, ξέρω ότι είσαι πολύ καλή στην εποπτεία και την αναγραφή καταπληκτικών αναφορών και  από τώρα σε διορίζω να εποπτεύεις το μυρμήγκι στην δουλειά του. Η κατσαρίδα ευχαρίστησε το λιοντάρι και  από την άλλη μέρα αμέσως, έβαλε σε εφαρμογή τα σχέδια εποπτείας της. Πρώτη απόφαση της , ήταν  η δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου προσέλευσης του μυρμηγκιού στην δουλειά του, για αυτό τον λόγο, προσέλαβε ένα υπάλληλο για την αναγραφή των αναφορών. Ο υπάλληλος αυτός, ήταν μια μακρινή συγγενής της, που τύχαινε να τις έχει και εμπιστοσύνη για την δουλειά που την ανέθεσε. Παράλληλα, ζήτησε και διόρισε και μια αράχνη, προκειμένου να απαντά στα τηλέφωνα  και να  υποστηρίζει την γραμματειακή  εργασία.
Το λιοντάρι πράγματι, ήταν πολύ ευχαριστημένο από τις αναφορές της κατσαρίδας και αφού ζήτησε και από τα άλλα ζώα του δάσους τις γνώμες τους, που σημειωτέον αποτελούσαν το Διοικητικό Συμβούλιο Εργοδοσίας,  αποφάσισε να γίνεται η εργασία του μυρμηγκιού με περισσότερη επιστημονική εποπτεία και ζήτησε για αυτό τον λόγο, κάποια γραφήματα, τα οποία θα έδειχναν τον ρυθμό και τις τάσεις παραγωγήςΗ κατσαρίδα, έστειλε μια αναφορά και πήρε κάποια οικονομικά κονδύλια για την αγορά ενός  ηλεκτρονικού υπολογιστή, μαζί με εκτυπωτή  Lazer, και μάλιστα προσέλαβε μια μύγα για το Τμήμα  Τεχνολογίας και χειρισμού του  υπολογιστή.
Το μυρμήγκι εν τω μεταξύ, όλο αυτόν τον καιρό, ήταν αναγκασμένο , κάθε τόσο και λιγάκι, να παρουσιάζεται στην κατσαρίδα και να απαντά στα ερωτήματα της και  όλη αυτή η γραφειοκρατία, το έκανε να μισήσει το σύστημα  και στην δουλειά του να μην είναι τόσο παραγωγικό και χαρούμενο, όπως πρώτα.
Βλέποντας το λιοντάρι την πτώση της παραγωγής και ύστερα και με την σύμφωνη γνώμη  των άλλων ζώων του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε να διορίσει ένα Τμηματάρχη που μάλιστα ήρθε από άλλα μέρη του δάσους και θεωρήθηκε  ο μόνος αρμόδιος. Ο Τμηματάρχης αυτός , ήταν ο τζίτζικας που μόλις εγκαταστάθηκε στο γραφείο του, φρόντισε να αλλάξει τα έπιπλα και τις μοκέτες του  χώρου εργασίας του, θεωρώντας ότι  έπρεπε να εργάζεται σε  σωστό περιβάλλον. Απαίτησε μάλιστα από το λιοντάρι, μαζί  του να φέρει  και το επιτελείο του, που το αποτελούσαν διάφορα άλλα ζώα που εργάζονταν μαζί του. Το αρχικό πλάνο  αυτής  της νεοδιορισθείσης  ομάδας,  αφορούσε τον στρατηγικό έλεγχο και την βελτιστοποίηση  του τμήματος εργασίας . Δυστυχώς όμως το Τμήμα  που δούλευε το μυρμήγκι, τώρα  ήταν ένα θλιμμένο μέρος, που κανένας δεν γελούσε, όλοι ήταν αναστατωμένοι  και  η εργασία τους κατάντησε  καταναγκαστική.
Το λιοντάρι, παρατηρώντας τις αναφορές,  έβλεπε την πτώση της παραγωγικότητας και ζήτησε ευθύνες από το τζιτζίκι, το  οποίο δυστυχώς, δεν μπορούσε να βρει την αιτία  στο αιτιατό.Έτσι  το λιοντάρι και το Διοικητικό Συμβούλιο, μετακάλεσε από το Εξωτερικό, μια πάνσοφη επιστήμονα , την κουκουβάγια, για να κάνει έλεγχο και να προτείνει λύσεις. Η κουκουβάγια με το επιτελείο της, μετά τρίμηνη  εμπεριστατωμένη προσπάθεια κατέληξε σε αναφορά  τριών τόμων , όπου εξηγούσε την αιτία του κακού και τις ανάλογες  προτάσεις για την βελτίωση της κατάστασης.  Το λιοντάρι σε ειδική σύσκεψη, διάβασε την αναφορά, το τελικό  συμπέρασμα της οποίας  ήταν, ο υπερβολικός αριθμός προσωπικού.  Μάλιστα δε η πρόταση  της κουκουβάγιας και του επιτελείου της, ήταν σαφής. Η απόλυση ορισμένου αριθμού  του προσωπικού. Μετά από πολύωρη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου με το λιοντάρι, αποφασίσθηκε Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΡΜΗΓΚΙΟΥ. Η αιτιολογία; Γιατί τελευταία παρουσίαζε έλλειψη κινήτρων στην εργασία του, αρνητική συμπεριφορά και μειωμένη απόδοση εργατικότητας .Έτσι και έγινε και ζήσαμε εμείς καλά και όλο το ζωικό βασίλειο χειρότερα.
Υ.Σ
Οι χαρακτήρες του παραμυθιού, είναι εντελώς φανταστικοί και ουδεμία ομοιότητα έχουν με πραγματικά πρόσωπα. Οποιαδήποτε ομοιότητα, είναι απλώς σύμπτωση.

O BLOGGER

Δεν υπάρχουν σχόλια: