KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
 • ΑΡΘΡΑ--
 • ΕΛΛΑΔΑ--
 • ΥΦΗΛΙΟΣ--
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
 • ΑΠΟΨΕΙΣ--
 • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
 • ΠΑΙΔΕΙΑ--
 • ΙΣΤΟΡΙΑ--
 • ΜΟΥΣΙΚΗ--
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
 • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
 • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
 • Μ.Μ.Ε--
 • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
 • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
 • BLOGS--
 • ΔΙΑΦΟΡΑ--
 • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
 • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Ο συνδικαλισμός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στα χέρια του κ. Φωτόπουλου
24/10/2012
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν ενθουσιάστηκαν οι συνδικαλιστές που παρακολούθησαν την αλλόφρονα ομιλία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλου στο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Διατηρώντας σώας τα φρένας και γνωρίζοντας τα όρια του συνδικαλιστικού ακτιβισμού, αλλά και έχοντας συναίσθηση της απαξίωσης του διαρκώς διαπλεκόμενου με την εξουσία συνδικαλιστικού κινήματος, μάλλον έκπληκτοι άκουσαν τον κ. Φωτόπουλο να καλεί σε γενική εξέγερση.

Φυσικά, αντιλαμβάνονται όλοι πως τέτοια παραληρηματική συμπεριφορά μόνο βλάβη προκαλεί στο συνδικαλιστικό κίνημα. 

Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχουν αντιδράσει. Στα πηγαδάκια, υποστηρίζουν πως η αλλοπρόσαλλη αυτή στάση και οι εκτός νόμου προτροπές για «μπλόκο στη λειτουργία του συστήματος», οφείλεται στη μάχη που έχει ξεσπάσει για την προεδρία της ΓΣΕΕ.

Οφείλουν, όμως, να αντιδράσουν. 

Οφείλουν να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές και δεν αρκεί να παρακολουθούν κατάπληκτοι τον κ. Φωτόπουλο να προτρέπει σε κατάλυση του Κράτους.

Οφείλουν τελικά να απογαλακτιστούν, να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με τα κόμματα και να αντιληφθούν πως ουσιαστικά χειραγωγούνται και εξυπηρετούν κάθε φορά διαφορετικά πολιτικά συμφέροντα. 

Συνέβη στο παρελθόν και συμβαίνει και σήμερα.

Για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του εκπροσώπου του, χάιδεψε τα αυτιά του κ. Φωτόπουλου, λέγοντας πως η ΓΕΝΟΠ έχει αποδείξει ότι… αγωνίζεται για όλο το κοινωνικό σύνολο!

Είναι πολύ ωραίο – και πολύ εύκολο - να συνεχίζεις να λαμβάνεις τον (διπλάσιο από τον μέσο εθνικό) μισθό σου και μετά να αγωνίζεσαι για όλους τους υπόλοιπους, που ενδεχομένως να μην έχουν καθόλου μισθό ή να κινδυνεύουν να χάσουν και ό,τι έχει απομείνει από αυτό που κάποτε ήταν μισθός, λόγω της επαπειλούμενης παράνομης και καταστροφικής δράσης.

Μήνες τώρα – με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του τελευταίου μήνα – ο κ. Φωτόπουλος ενεργεί εκτός νόμου.

Υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι συνήθεις κινητοποιήσεις αποτελούν «ντουφεκιές στον αέρα» και γι’ αυτό ο λαός έχει απαξιώσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Πριν από είκοσι ημέρες, κατά τη σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών στη ΓΣΕΕ, ο κ. Φωτόπουλος εισηγήθηκε την κατάληψη όλων των βασικών υπουργείων, των οργανισμών, των τραπεζών, των εφοριών, του αεροδρομίου και των λιμανιών.

Είχε προτείνει αυτή η λαίλαπα, με μαέστρο τον ίδιο προφανώς, να ξεκινήσει από την Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, μαζί με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και καθημερινές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα.

Φυσικά, δεν συνέβη τίποτε.

Όχι επειδή ο ίδιος είναι περισσότερο γενναίος από όλους τους υπόλοιπους – συνδικαλιστές και λαό – αλλά επειδή ουδείς έχει διάθεση να παρανομήσει για να του κάνει το χατίρι. 

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, μας είχε εξηγήσει πως «την μπουλντόζα της τρόικας τη σταματάς με ρουκέτες στις ερπύστριες και όχι με παρακάλια και γαρύφαλλα».

Ναι, αλλά στις 19 Ιουλίου, με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, τους βουλευτές και τους δημοσιογράφους, είχε καταγγείλει στοχοποίησή του, λέγοντας πως  δεν απείλησε τη χώρα με μπλακ-άουτ αλλά για άσκηση «του νόμιμου και συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός μας στην απεργία».

Τι σχέση έχει αυτό με τις προτεινόμενες τώρα καταλήψεις και την προτροπή για σειρά παράνομων ενεργειών; 

Φυσικά, δεν γνωρίζουμε και σε ποιο κόμμα ανήκει πλέον ο κ. Φωτόπουλος. Ο κ. Τσίπρας διακηρύσσει πως ο άνθρωπος είναι ΠΑΣΟΚ.

Αλλά ο ίδιος, στις 21 του περασμένου Ιουνίου, με άλλη ανοιχτή επιστολή του ζήτησε από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να τον διαγράψει, αποκαλύπτοντας πως στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ!

Επειδή τον περασμένο Απρίλιο έχουν ασκηθεί και κάτι κακουργηματικές διώξεις για κάτι προκλητικές δαπάνες του σωματείου του, επειδή σχετικά έχει εκδοθεί ένα πόρισμα του ΣΔΟΕ για παράνομες υπερτιμολογήσεις, επειδή υπάρχει και το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για υπέρογκα έξοδα της επιχείρησης προς τα σωματεία των εργαζομένων, επειδή οι διώξεις αφορούν απιστία περί την υπηρεσία, απάτη κατά συναυτουργία και λοιπά, οι συνδικαλιστές, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, οφείλουν να βάλουν τέλος σε όλα αυτά και να απομονώσουν όσους καλούν σε κατάλυση του κράτους και σωρεία παρανόμων πράξεων.

Ακόμη κι’ αν δεν το κάνουν για όλα τα παραπάνω, πρέπει να το κάνουν για να πάψει αυτό το κωμικοτραγικό «καπέλωμά» τους.

Διότι ο συνδικαλισμός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στα χέρια του κ. Φωτόπουλου… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: