KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

OΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
>
>                             Μετά από ενημέρωση που είχα από φίλο γεωπόνο,
> σάς μεταφέρω τα παρακάτω:
>
>                             Ο Έλληνας έχει μια μανία να τρώει λευκό
> εισαγόμενο μανιτάρι από την Πολωνία γιατί πιστεύει ότι επειδή είναι λευκό θα
> είναι και πιο αγνό (!)...
>
>                             Δείτε, λοιπόν, τι συνεπάγεται αυτό:
>
>                             Τις δύο εβδομάδες των γιορτών (Πάσχα), πουλήθηκαν 200
> τόνοι εισαγόμενου λευκού, μπαγιάτικου μανιταριού, ψεκασμένου με φορμόλη &
> χλωρίνη (για να παραμένει άσπρο), και ωφελήθηκαν 2 εταιρείες γερμανικών
> συμφερόντων.
>
>                             Κατά το ίδιο διάστημα, πουλήθηκαν 30 τόνοι
> ολόφρεσκου (ημέρας) & πλήρως βιολογικού μανιταριού Πλευρότους, που παρήχθηκε
> από 45 μικρές οικογενειακές γεωργικές μονάδες, οι οποίες, μαζί με τους
> εργαζόμενους εκεί, έδωσαν «ψωμί» σε πάνω από 300 ελληνικές οικογένειες.
>
>                             Εάν συνέβαινε το αντίστροφο, τότε αντί για 45 θα
> ζούσαν 300 μονάδες και συνολικά, μαζί με τους εργαζόμενους, πάνω από 4000
> άτομα!!!!>
>                             Αυτό είναι ένα απλό μάθημα γεωργικής οικονομίας
> αλλά πολλαπλασιάστε το επί 5.000 ή 10.000 για να δείτε τι γίνεται και στους
> άλλους κλάδους της γεωργίας.>
>
>                             Και όλ' αυτά επειδή οι Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι
> το «λευκό» μανιτάρι από την Πολωνία παράγεται πάνω σε κοπριά κότας και, για
> να φαίνεται λευκό όταν έρχεται στην Ελλάδα (στην καλύτερη περίπτωση 5 ημερών
> μπαγιάτικο), ψεκάζεται με χλωρίνη & φορμόλη, ενώ το πλευρότους απλά
> καλλιεργείται σε καθαρό ελληνικό άχυρο και είναι τελείως βιολογικό!!!>
>
>                             Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να προωθήσετε αυτήν
> την πληροφορία και στους δικούς σας γνωστούς... 
  Ίσως εάν δούμε σοβαρά την περίπτωση προτίμησης Ελληνικών προϊόντων καταφέρουμε να
ανεβάσουμε την εγχώρια γεωργική παραγωγή , πάνω από το 3% που είναι σήμερα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: