KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO
- ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
- Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
- ΑΡΘΡΑ--
- ΕΛΛΑΔΑ--
- ΥΦΗΛΙΟΣ--
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
- ΑΠΟΨΕΙΣ--
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
- ΠΑΙΔΕΙΑ--
- ΙΣΤΟΡΙΑ--
- ΜΟΥΣΙΚΗ--
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
- Μ.Μ.Ε--
- ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
- BLOGS--
- ΔΙΑΦΟΡΑ--
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
- ΥΓΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πέμπτη 17 Μαΐου 2012
Η ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Η πολλή ζάχαρη μας κάνει πιο χαζούς
Η πολλή ζάχαρη μπορεί να σας κάνει πιο χαζούς, λένε οι επιστήμονες. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια συνέκριναν στο εργαστήριο τις επιπτώσεις από την κατανάλωση σιροπιού από καλαμπόκι που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, το οποίο είναι...
έξι φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και από ένα συστατικό που περιέχεται σε επεξεργασμένες τροφές με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι γνωστό ότι ενισχύουν τη μνήμη και την ικανότητα μάθησης. Έκαναν πειράματα σε δύο ομάδες ποντικιών. Η μία κατανάλωνε επί έξι εβδομάδες αρκετή ζάχαρη, ενώ η άλλη ακολουθούσε υγιεινή διατροφή. Στην αρχή του πειράματος, τα αποτελέσματα του οποίου δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Physiology, οι επιστήμονες τοποθέτησαν τα ποντίκια σε ένα λαβύρινθο, βάζοντας σημάδια για να τα βοηθήσουν να βρουν τη σωστή διαδρομή. Έξι εβδομάδες μετά μελέτησαν την ικανότητά τους να «θυμηθούν» τη διαδρομή. Ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο καθηγητής Fernando Gomez-Pinilla, ανέφερε ότι τα ποντίκια που τρέφονταν με ζάχαρη καθυστερούσαν περισσότερο συγκριτικά με τα υπόλοιπα. «Η κατανάλωση τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, μπορεί μακροχρόνια να επηρεάσει την ικανότητα του εγκεφάλου να μαθαίνει και να θυμάται πληροφορίες» είπε. Αντίθετα, η κατανάλωση ξηρών καρπών και ψαριών, όπως ο σολομός, μπορεί να επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. «Η μελέτη μας καταδεικνύει ότι αυτό που τρώμε επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Αν προσθέσει κανείς τροφές με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να μειωθεί η “καταστροφή” που γίνεται» πρόσθεσε.
έξι φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και από ένα συστατικό που περιέχεται σε επεξεργασμένες τροφές με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι γνωστό ότι ενισχύουν τη μνήμη και την ικανότητα μάθησης. Έκαναν πειράματα σε δύο ομάδες ποντικιών. Η μία κατανάλωνε επί έξι εβδομάδες αρκετή ζάχαρη, ενώ η άλλη ακολουθούσε υγιεινή διατροφή. Στην αρχή του πειράματος, τα αποτελέσματα του οποίου δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Physiology, οι επιστήμονες τοποθέτησαν τα ποντίκια σε ένα λαβύρινθο, βάζοντας σημάδια για να τα βοηθήσουν να βρουν τη σωστή διαδρομή. Έξι εβδομάδες μετά μελέτησαν την ικανότητά τους να «θυμηθούν» τη διαδρομή. Ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο καθηγητής Fernando Gomez-Pinilla, ανέφερε ότι τα ποντίκια που τρέφονταν με ζάχαρη καθυστερούσαν περισσότερο συγκριτικά με τα υπόλοιπα. «Η κατανάλωση τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, μπορεί μακροχρόνια να επηρεάσει την ικανότητα του εγκεφάλου να μαθαίνει και να θυμάται πληροφορίες» είπε. Αντίθετα, η κατανάλωση ξηρών καρπών και ψαριών, όπως ο σολομός, μπορεί να επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. «Η μελέτη μας καταδεικνύει ότι αυτό που τρώμε επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Αν προσθέσει κανείς τροφές με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να μειωθεί η “καταστροφή” που γίνεται» πρόσθεσε.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου