KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


Πέθανε ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης
Εκλεγόταν βουλευτής από το 1958 έως το 2007, έχοντας 14 θητείες στο Κοινοβούλιο
Πέθανε ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης
Ο Ι. Κεφαλογιάννης με τον Κώστα Καραμανλή ( Πηγή: Eurokinissi)

 
 
Απεβίωσε αιφνιδίως το πρωί, σε ηλικία 79 ετών, ο πρώην υπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης, γόνος κρητικής οικογένειας με μεγάλη πολιτική παράδοση, ο οποίος εκλεγόταν βουλευτής Ρεθύμνης από το 1958 έως το 2007, συμπληρώνοντας 14 θητείες στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1932 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας. Μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, εργάστηκε ως επιμελητής και ως διευθυντής Παθολογικής Κλινικής.

Τα χρόνια της γερμανικής κατοχής έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση.

Το 1958 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ρεθύμνου με το ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ, με την οποία επανεξελέγη το 1961 και το 1963, περίοδο κατά την οποία ήταν γραμματέας της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974), ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση και υπήρξε εκ των ιδρυτών της οργάνωσης Εθνική Δημιουργική Ομαλότητα, με συνέπεια την παραπομπή του στο στρατοδικείο.

Στη Μεταπολίτευση πολιτεύθηκε με τη Νέα Δημοκρατία και, το 1976, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ ορκίστηκε υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη, τον Μάιο του 1980.

Στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, το 1989, διετέλεσε υπουργός Δημόσιας Τάξης και με απόφασή του οδηγήθηκαν στην πυρά οι φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων της μεταπολεμικής περιόδου, ενώ στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, που σχηματίστηκε τον ίδιο χρόνο, ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και η διαφωνία του με τις αποφάσεις για ανάθεση της προμήθειας των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ συνετέλεσε στην πρόωρη πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας.

Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ακολούθησε, ανέλαβε υπουργός Τουρισμού και άνευ χαρτοφυλακίου, με αρμοδιότητα τα θέματα της Κρήτης. Στις 2 Σεπτεμβρίου 1991 παραιτήθηκε από υπουργός Τουρισμού -κατά την κυβέρνηση υπήρξε αποπομπή του από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη- γιατί, σύμφωνα με δηλώσεις του, δεν θέλησε να συνεργήσει στην εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων που θα κατέστρεφαν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας. Επανήλθε στο κυβερνητικό σχήμα, τον Δεκέμβριο του 1992 ως υπουργός Εσωτερικών.

Το Φεβρουάριο του 2006 ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον τοποθέτησε ειδικό σύμβουλό του και στις εκλογές του 2007 σταμάτησε να πολιτεύεται, καθώς την έδρα στο νομό Ρεθύμνης διεκδίκησε η θυγατέρα του Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ήταν έγγαμος με την Ελένη Βαρδινογιάννη, με την οποία απέκτησαν τρεις κόρες.

Συλλυπητήρια μηνύματα


Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος δήλωσε: «Εκφράζω την λύπη μου για την απώλεια του Ιωάννη Κεφαλογιάννη, κορυφαίου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας. Ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης υπήρξε ένας πολιτικός με έντονη αντιστασιακή δράση τόσο την περίοδο της Κατοχής της χώρας μας από τους Γερμανούς, όσο και την περίοδο της Δικτατορίας των συνταγματαρχών.

»Στην πολιτική του διαδρομή υπερασπίστηκε με πάθος και ένταση τις απόψεις του και υπηρέτησε την κοινοβουλευτική Δημοκρατία επί δεκαετίες, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών του για 14 θητείες στο Κοινοβούλιο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Ένας γενναίος και ασυμβίβαστος της πολιτικής έφυγε από κοντά μας. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, αγωνιστής της εθνικής αντίστασης, αλλά και της αντιδικτατορικής πάλης δεν είναι πια μαζί μας.

» Η Παράταξη, την οποία τίμησε με την προσφορά του, ως βουλευτής, αλλά και ως υπουργός, είναι σήμερα συγκλονισμένη. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου και στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου.»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Ένας ευπατρίδης της πολιτικής, ένας γνήσιος αγωνιστής που υπηρέτησε πιστά την πατρίδα και την παράταξη έφυγε από κοντά μας. Με τους αγώνες του σφράγισε την πολιτική ζωή του τόπου. Η πατρίδα είναι από σήμερα πιο φτωχή. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.»

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε: «Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, αγωνίσθηκε με επιμονή για τα πιστεύω του. Εκπροσώπησε την Κρήτη και το Ρέθυμνο για πολλά χρόνια με συνέπεια, δουλεύοντας για την προκοπή του τόπου. Εκφράζω στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια.»
VIMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: