KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

SLEUTH-ΣΛΟΥΘ- ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΛΟΣΑΙΟΝ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ.


 Γιώργος Κιμούλης + Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
SLEUTH-ΣΛΟΥΘ
Στην πρεμιέρα του ΣΛΟΥΘ , βρέθηκα σήμερα Πέμπτη στο Θέατρο ΚΟΛΛΟΣΑΙΟΝ  στην Θεσσαλονίκη και πράγματι χάρηκα μια παράσταση που  πήγα και λίγο προκατειλημμένος,  επηρεασμένος από το βαρύ όνομα του συγγραφέα και  από το γεγονός ότι στο Λονδίνο παιζόταν   για πολλά χρόνια[όπως και η Ποντικοπαγίδα] κυρίως όμως ως αστυνομικό έργο με πλοκή και δράση. Εδώ η διασκευή των δημιουργών ηθοποιών που μάλιστα σκηνοθέτησαν το έργο, μας έδωσε μια άλλη άποψη το τι θα πεί καλό και δημιουργικό θέατρο με  σπινθηροβόλο χιούμορ και   εκφορά του θεατρικού λόγου, πολύ μεστή και πολύ σύγχρονη , τοποθετημένη μέσα στην καθημερινότητα των εκφράσεων.
Ανεπιφύλακτα,  το συνιστώ στους θεατρόφιλους που θα το χαρούν  και θα απολαύσουν μια παράσταση, με πλοκή, δράση γέλιο και  έναν παλιό ηθοποιό[Κιμούλης] που είναι αλλιώς και ένα νέο[Μαρκουλάκης] που είναι ωραίος.
ΔΕΔΙΔΗΣ Ν ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
Sleuth του Anthony Shaffer με Γιώργο Κιμούλη + Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο Θέατρο Κολοσσαίον

Η μεγαλύτερη επιτυχία της φετινής θεατρικής σεζόν,
το θεατρικό δίδυμο που καθήλωσε χιλιάδες θεατές,
η παράσταση που έκλεψε τις εντυπώσεις,
η παραγωγή που «έσπασε» τα ταμεία
«μετακομίζει» στη Θεσσαλονίκη!

Ο Γιώργος Κιμούλης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης κέρδισαν το στοίχημα! Ένα δυνατό θεατρικό δίδυμο με όπλο του το αριστουργηματικό κείμενο του Άντονι Σάφερ και μια από κοινού εμπνευσμένη σκηνοθεσία κατάφερε να ταρακουνήσει τη χειμωνιάτικη Αθήνα και να σπάσει κάθε εισπρακτικό ρεκόρ!
Ένα τολμηρό θρίλερ με δύο τολμηρούς πρωταγωνιστές «ξύπνησε» το Αθηναϊκό κοινό από την πρεμιέρα της παράστασης στις αρχές Οκτωβρίου έως και σήμερα στο θέατρο Αθηνών . Τολμηρές ανατροπές στην πλοκή που κόβουν την ανάσα και ξεγελούν με απρόβλεπτο τρόπο, σασπένς και αγωνία που αφθονούν. Διαμάχη και φθόνος ανάμεσα σε έναν ώριμο και έναν νεότερο άνδρα. Η μέχρι τελικής πτώσης σύγκρουση δύο ανδρών με έντονα στοιχεία χιούμορ που έχει ως στόχο την κατάκτηση μιας γυναίκας και την κοινωνική καταξίωσή τους.
Η περίφημη αυτή παράσταση ρίχνει αυλαία στις 28 Μαρτίου και ετοιμάζεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη με προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 28 Απριλίου στο θέατροΚολοσσαίον (Βασ.Όλγας 150, τηλ.:2310 834 996).
Sleuth του Anthony Shaffer με Γιώργο Κιμούλη + Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο Θέατρο Κολοσσαίον
Ο Γιώργος Κιμούλης στο ρόλο του μηχανορράφου Άντριου Γουάικ και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο ρόλο του νεότερου άνδρα, του Μίλον Τιντλ αποτελούν ένα εκρηκτικό δίδυμο.  Εκεί που ο θύτης γίνεται το θύμα και εκεί που το θύμα εκδικείται τον θύτη, οι δυο άντρες συναινούν σε ένα ευφυές μεν αλλά σχεδόν αυτοκαταστροφικό παιχνίδι  στο οποίο οι ρόλοι συχνά αντιστρέφονται.

Κοινό και κριτικοί αποθέωσαν διθυραμβικά το μοναδικό αυτό ντουέτο για την ερμηνεία τους…« Αριστοτεχνικό παιχνίδι με λεκτικούς διαξιφισμούς φονικού χιούμορ, ψυχολογικές διακυμάνσεις και ιδιότυπες μεταμφιέσεις, το έργο του Αντονι Σάφερ «Σλουθ» 
« Έξυπνη η διασκευή ενός έτσι κι αλλιώς έξυπνου έργου, όπου οι ήρωες είναι και οι ίδιοι ηθοποιοί, μοιράζονται την ίδια γυναίκα αλλά διαφορετική καριέρα και (αρχικά τουλάχιστον) αντίθετες απόψεις. Οσο για τους δύο πρωταγωνιστές, πατάνε με άνεση το ίδιο σανίδι, ντύνονται- κυριολεκτικά και μεταφορικά- τους δύο ρόλους, ενώ εκθέτουν τον εαυτό τους επιβεβαιώνοντας ότι η χημεία τους έδεσε. Μυστήριο και έκπληξη, διασκέδαση και (μαύρο) χιούμορ εναλλάσσονται με σκέψεις, λέξεις, πόνο, θλίψη, μοναξιά, έρωτα και εκδίκηση.»….προσθέτει η εφημερίδα το Βήμα στις 20/12/2009
« Ο παλιός -που ‘ναι αλλιώς- και ο... νέος -που ‘ναι ωραίος-συνέδεσαν τις δυνάμεις τους και ανέβασαν εξαιρετικά το «Σλουθ» του Σάφερ σε δική τους διασκευή-σκηνοθεσία. Παράσταση καλού θεάτρου, με δύο θεατρίνους σε μεγάλα κέφια να ντύνονται έναν παλιότερο και νεότερο ηθοποιό σε παιχνίδι διεκδίκησης μιας γυναίκας..» σημειώνει το Έθνος στις 18/12/2009.
Ο Άντονι Σάφερ, από τους πιο επιτυχημένους θεατρικούς συγγραφείς και σεναριογράφους της Βρετανίας, κατέκτησε παγκόσμια φήμη με το θεατρικό έργο του «Σλουθ» , το οποίο σημείωσε μία από τις πιο εντυπωσιακές εισπρακτικές επιτυχίες της δεκαετίας του '70.  Το «Σλουθ» παίχτηκε για περισσότερες από 2.300 παραστάσεις στο West End του Λονδίνου και περίπου 2.000 παραστάσεις στο Μπροντγουέι. Κέρδισε το Βραβείο Τόνι, ως το καλύτερο έργο του 1970. Δυο χρόνια αργότερα, διασκευάστηκε και για τον κινηματογράφο, και ο σκηνοθέτης Τζόζεφ Μάνκιεβιτς [Joseph Mankiewicz] το έκανε ταινία με τον Μάϊκλ Κεϊν (Michael Caine) στο ρόλο του Μίλον Τιντλ, και τον Σερ Λώρενς Ολίβιε (Sir Laurence Olivier) στο ρόλο του Άντριου Γουάικ.
 
Ο Ολίβιε κέρδισε το βραβείο των Κινηματογραφικών Κριτικών της Νέας Υόρκης, και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Το «Σλούθ» ήταν το πρώτο ώριμο έργο του Σάφερ, που προηγουμένως είχε διατελέσει δικηγόρος και διαφημιστής. Το σενάριο του Σάφερ διασκεύασε για τη μεγάλη οθόνη το 2007 ο νομπελίστας Χάρολντ Πίντερ με τον Michael Caine  πια, στο ρόλο του Αντριου Γουάικ και τον Τζουντ Λο του Μιλο Τιντλ, σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα.
Το «Σλουθ» έχει στο παρελθόν παρουσιαστεί και στην Ελλάδα από αρκετά θεατρικά σχήματα με σημαντική εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Ανάμεσα στις ελληνικές παραστάσεις του «Σλουθ» θυμίζουμε την παράσταση με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Χορν και τον Αλέκο Αλεξανδράκη.
Sleuth του Anthony Shaffer
Με τον Γιώργο Κιμούλη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη
Διασκευή-Σκηνοθεσία:Γιώργος Κιμούλης - Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά : Αθανασία Σμαραγδή Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου. Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: